Phuket

Reiseguide
Patong som viser kyst, sandstrand og solnedgang
Phuket, som av mange er ansett for å være et av de vakreste tropiske reisemålene på jord, er Thailands største øy og befinner seg i Andamansjøen og rett utenfor Thailands sørvestlige kyst.

Dette er både et naturens paradis og en øy for ville fester, og du kan like så godt ende opp med å ri på en elefant som å danse natten lang helt til soloppgang på Phuket. Øya er ca. 48 kilometer lang og 20 kilometer bred, og den er stor nok til at det finnes utallige ting å gjøre men samtidig liten nok til at den gir deg den egne følelsen av å være et tropisk paradis. Med sine lange, vakre hvite sandstrender, sitt utsøkte, asurblå vann og sine uberørte skogområder er Phuket den perfekte representant for Sørøst-Asia. Øya har mer enn nok av naturlig skjønnhet, men den byr også på en rekke luksushoteller, fantastiske restauranter, livlige markeder og hippe nattklubber som tiltrekker seg turister fra hele verden. Mottoet til innbyggerne på Phuket er «mai pen rai», som betyr «ingen bekymringer», og dette sier i grunnen alt. De fleste turistvennlige aktivitetene finner du langs den vestlige kysten, og det er også her du finner et utvalg av nydelige strender, og da alt fra den hippe Patong strand til den mer familievennlige Kamala strand. Er du ute etter mer fred og ro, kan du ta turen til noen av de mer bortgjemte buktene, som Kata Noi eller Laem Singh. Begge er utmerkede steder for de som ønsker å bare sitte og slappe av. Den beste måten å komme seg rundt på øya, er med de thailandske «tuk tuk». Selv om det er mulig å leie en bil og kjøre rundt selv på Phuket, kan mangelen på parkeringsplasser og de lokale innbyggernes til tider svært så aggressive kjøring gjøre opplevelsen til en mer stressende enn behagelig opplevelse. Med så mye naturlig skjønnhet å by på foretrekker mange besøkende å fylle dagene med aktiviteter ute i naturen eller til havs. Phuket tilbyr aktiviteter for alle og enhver, og da alt fra fotturer langs kysten til svømming, dykking og surfing. De mer eventyrlystne kan dessuten kjøre vannscootere eller prøve paraseiling. Du kan dessuten leie en båt og tilbringe dagen ved å kjøre rundt på denne, eller hva med å bli med på et avslappende cruise til de nærliggende øyene? To grupper av øyer er blitt spesielt populære på grunn av at de er blitt brukt som kulisser i kjente filmer: Ko Phing Kan-øyene, som var med i James Bond-filmen «Mannen med den gylne pistol» i 1974, og Phi Phi-øyene, som er kjent fra filmen «The Beach» fra 2000. Ønsker du å stifte nærmere bekjentskap med den thailandske kulturen, bør du besøke Den store Buddha-statuen eller buddhistklosteret Samnak Song på Nai Harn strand. Husk bare på å kle deg tekkelig når du skal på besøk til et religiøst sted. Når dagen går mot slutten kan en spasertur til Kapp Promthep være på sin plass. Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten og beundre solnedgangen over havet. Dagen kan ikke få en bedre avslutning!

Discover neighborhoods in Phuket

Phuket gamleby som inkluderer gatescener og utendørs kunst

Phuket gamleby

Hyggelige kaféer, vakre strender og historiske steder er noe av det som trekker folk til Phuket gamleby. Mens du utforsker området, bør du ta turen til Phuket helgemarked eller Talad Yai-markedet.

Phuket gamleby
Phuket som viser svømmebasseng, hotell og tropisk landskap

Talat Yai

5/5(1 anmeldelse av området)

Historiske steder og luksuriøse spasentre er bare noe av det som gjør Talat Yai verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Limelight Avenue Phuket-kjøpesenter og Phuket helgemarked.

Talat Yai