Seoul

Reiseguide
Seoul som viser blokk, elv eller bekk og by

Den sør-koreanske metropolen Seoul har noen av Asias travleste markeder og utelivsstrøk side ved side med fredelige tehus og palasser omgitt av hager.

Sør-Koreas hovedstad er full av ungdommelig energi, og en storbyferie i Seoul byr på opplevelser i overflod. Kunstgallerier, kinoer, barer og butikker ligger spredt rundt i byen. Innbyggerne i Seoul er også opptatt av fortiden sin, og du finner massevis av tradisjonell koreansk kultur i palasser og teatre.

Sør-Korea har vært innblandet i mange konflikter, og Seoul bærer fremdeles enkelte arr etter disse. Byens fem store palasser er ett eksempel: Alle disse palasskompleksene har blitt ødelagt eller sterkt skadet opp gjennom historien. I dag har de i stor grad blitt restaurert til sin fordums prakt og huser nasjonalskatter, kunst og tradisjonell arkitektur. Vil du se noen ekstra flotte eksempler på disse palassene under din ferie i Seoul, kan du besøke Gyeongbokgung, Deoksugung og Changgyeonggung.

Byens innbyggere er optimistiske og svært vennlige av natur. Den yngre garde vil gjerne teste ut språkkunnskapene sine og hjelper deg derfor med glede, mens de eldre innbyggerne ikke er noe mindre velvillig innstilt selv om de ikke er så gode i engelsk.

En reise til Seoul byr på nesten uendelige shoppingmuligheter. Velg mellom designerbutikker i Myeongdong, butikker som selger tradisjonelt håndverk i Insadong, og billigbutikker i enorme Dongdaemun Market. Ta på deg de nye klærne dine når du skal utforske byens natteliv. Hongdae Young Street har et variert utvalg barer, nattklubber, konsertlokaler og uavhengige kinoer.

Opplev klassisk koreansk kultur på steder som Chongdong-teateret. Her kan du la deg forbløffe av spektakulære forestillinger med tradisjonell musikk, dans og kostymer. En ferie i Seoul er ikke komplett uten å smake på den lokale maten. Boder og restauranter selger rimelige koreanske klassikere som "kalguksu" (knivnudler) og "donkas" (frityrstekte svinekoteletter). De matglade kan hylle den koreanske nasjonalretten kimchi på Pulmuone kimchimuseum. Kimchi er en rett bestående av fermenterte grønnsaker (kål, reddik eller agurk) smaksatt med krydder. Avslutt den kulinariske opplevelsen med å besøke et av Seouls utmerkede tehus.

Hvis du føler for en pust i bakken under din ferie i Seoul, kan du besøke et av byens fornyede områder, for eksempel elveløpet Cheonggyecheon. Dette elveløpet i sentrum av byen byr på grøntområder, dyreliv og lokal kunst. Stedet er et glimrende eksempel på Seouls evne til å kombinere innovasjon, læring og underholdning.

Seoul har varme somre og kalde vintre. Den beste tiden for en reise til Seoul er mellom mars og mai eller september og november. Du kan komme deg rundt i byen ved hjelp av den rimelige og effektive undergrunnsbanen, som regnes som en av de beste i verden.

Discover neighborhoods in Seoul

Grand Hyatt Seoul
Grand Hyatt Seoul
5 out of 5
322, Sowol-ro, Yongsan-gu, Seoul, Seoul
Fullt refunderbart
Prisen er 2 000 kr per natt fra 2. jan. til 2. jan.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Itaewon og 10 minutters gange unna Namsan Botanical Garden, Itaewons gate med antikke møbler og Leeum Samsung kunstmuseum. ...
4.3/5 Excellent! (1,236 anmeldelser)
Beste i Seoul
"Fantastisk flott hotell. Beste i Seoul"

Anmeldelse skrevet 5. jun. 2019

Grand Hyatt Seoul
ENA Suite Hotel Namdaemun
ENA Suite Hotel Namdaemun
4 out of 5
36, Sejong-daero 11-gil, Jung-gu, Seoul, Seoul
Prisen er 565 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette hotellet ligger i Jung-gu og 10 minutters gange unna Sungnyemun byport og Deoksugung-palasset. Dessuten ligger Cheonggye Plaza og Dongdaemun historiske ...
4.5/5 Wonderful! (1,739 anmeldelser)
Sentral placed Hotell in senter of Seoul.
"A sentral placed Hotel in sentrum of Seoul. Walkindistance to streat food and nightmarked. I was disepointed when we arrive at ca kl 10pm.No food awiable beq. kitchen was closed. No Spa. Bt helpfull and frendley stab. Easey booking inn,and out. Good wifi. Good sice of the hotelroom, bath and wc. ..."

Anmeldelse skrevet 8. nov. 2019

ENA Suite Hotel Namdaemun
LOTTE City Hotel Myeongdong
LOTTE City Hotel Myeongdong
4 out of 5
362, Samil-daero, Jung-gu, Seoul
Prisen er 568 kr per natt fra 7. des. til 7. des.
Dette hotellet ligger i Myeongdong og 2 kilometer unna Seoul rådhus, Namdaemun marked og Gwanghwamun. Gyeongbok-palasset ligger 2 kilometer unna. Euljiro 3-ga ...
4.4/5 Wonderful! (2,042 anmeldelser)
"Great location."

Anmeldelse skrevet 28. okt. 2021

LOTTE City Hotel Myeongdong
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Somerset Palace Seoul
Somerset Palace Seoul
4 out of 5
7, Yulgok-ro 2-gil, Jongno-gu, Seoul, Seoul
Prisen er 1 020 kr per natt fra 2. jan. til 2. jan.
Dette leilighetshotellet er familievennlig og ligger i Jongno i Seoul og 10 minutters gange unna Jogyesa-tempelet, Gyeongbok-palasset og Gwanghwamun. Dessuten ...
4.4/5 Excellent! (1,186 anmeldelser)
Sentralt moderne hotell
"Hyggelig hotel med god service. Nært severdigheter og kunstnergaten Insedong. Glemte rengjøring av rommet en dag."

Anmeldelse skrevet 26. des. 2018

Somerset Palace Seoul
Oakwood Premier Coex Center
Oakwood Premier Coex Center
5 out of 5
46, Teheran-ro 87-gil, Gangnam-gu, Seoul, Seoul
Prisen er 1 983 kr per natt fra 7. des. til 7. des.
Dette leilighetshotellet er familievennlig og ligger i Gangnam i Seoul og 2 kilometer unna Bongeunsa-tempelet og Starfield COEX kjøpesenter. Dessuten ligger ...
4.6/5 Wonderful! (927 anmeldelser)
"Great service but the property is old an needs improvement."

Anmeldelse skrevet 19. nov. 2021

Oakwood Premier Coex Center
Orakai Insadong Suites
Orakai Insadong Suites
4 out of 5
18 Insadong 4-Gil Jongno-Gu, Seoul, Seoul
Prisen er 1 224 kr per natt fra 8. des. til 8. des.
Dette leilighetshotellet ligger i Jongno og 15 minutters gange unna Jogyesa-tempelet og Gwanghwamun. Dessuten ligger Bukchon Hanok landsby og Gyeongbok-palasset ...
4.5/5 Wonderful! (769 anmeldelser)
Leilighet med 2 soverom
"Effektiv inn- og utsjekking. Bra beliggenhet og meget tiltalende leilighet som fremsto som nylig oppusset.Hadde bestilt med et soverom, fikk oppgradert til en større med to soverom. Fult utstyrt kjøkken (til og med stekeovn som ikke er så vanlig i Asia), åpen løsning med stue og separat spiseplass ..."

Anmeldelse skrevet 22. apr. 2017

Orakai Insadong Suites
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Seoul

Populære aktiviteter i Seoul

Byer nær Seoul