Spania

Reiseguide
Plaza de España, Sevilla, Spania som inkluderer solnedgang, gatescener og torg eller plass
Fra Pyreneenes topper til solrike strender og ørkenlignende områder er Spania et land med et mangfoldig landskap. Med dette naturlandskapet i bakgrunnen kan du se eklektisk arkitektur, smake regional mat og la deg rive med på en av landets mange festivaler.

Dra til Spania som gjennom sine 17 regioner tilbyr fascinerende landskap, spennende friluftsaktiviteter og en avslappet atmosfære på de vakre strendene. På ferie i Spania kan du reise gjennom landsbyer i åsene som er fulle av hvite kalksteinshus, besøke mauriske festninger og romanske kirker og se en av verdens flotteste kunstsamlinger.

Reis rundt i noen av Spanias byer for å se på arkitekturen. Rusle rundt i Barcelonas gotiske kvarter og beundre bygningene til Gaudi. Disse omfatter den spektakulære Sagrada Familia, den uferdige basilikaen med en fasade som minner om dryppende voks. I Granada kan du se Alhambra, en maurisk palass-festning, og slappe av i de velduftende hagene i Generalife. Opplev Plaza de España i Sevilla. Mens du er i byen, kan du se en flamencoforestilling i Triana, et av stedene som hevder at de er opphavsstedet til denne folkemusikken og dansen.

Kulturelskere vil sette pris på muligheten til å besøke landets museer og kunstgallerier. Bilbaos hovedattraksjon er Guggenheim-museet, med sitt titantak og futuristiske arkitektur. Ta en nærmere titt på verkene til Francisco de Goya og andre spanske kunstnere i de internasjonalt anerkjente samlingene til Pradomuseet i Madrid, landets hovedstad. Se utviklingen til verkene til en av Spanias mest kjente personer på Picasso-museet i Barcelona.

Del den spanske entusiasmen for utendørsaktiviteter. Delta på en åsvandring gjennom Picos de Europa nasjonalpark. Stå på ski i Pyreneene eller Sierra Nevada, fjellkjeden over Granada. Sykle gjennom landsbygda på mer enn 1600km med ubrukte jernbanelinjer, kjent som Via Verde.

Jo lenger sør i Spania du befinner deg, jo varmere er været. Mange av feriestedene på sørkysten er feriereisemål hele året. Dra til strendene på Costa Blanca eller Costa del Sol. Selv om nakenhet er tillatt på spanske strender, velger mange å sole seg nakne på Vera Playa, der du også finner landets første naturisthotell.

Reis til Tarifa på Atlanterhavskysten for å oppleve vannsport. Sterk vind hele året gir perfekte forhold for brettseiling og kitesurfing. Tarifa er også det punktet i Spania som ligger nærmest Afrika. Sett av tid i reiseplanen til den 35 minutter lange fergeturen til Tangier i Marokko.

Spanjolene har en kalender full av festivaler og feiringer, så det er enkelt å legge besøket til en av disse begivenhetene. Få med deg at Sevilla endrer seg helt under den ukelange religiøse festivalen Semana Santa før påske, eller velg en by langs kysten for å se festivalen Moros y Cristianos (maurere og kristne) i juni, eller dra til Barcelona i september, da byen har sin største gatefest under La Mercè.

Spania – populære byer

Almudena katedral
Madrid
Kjent for Museer, Kunst og Teatre
Madrid er en av Europas mest populære byer. Den har en livlig atmosfære, fascinerende historie, berømte museer og vakker arkitektur.

Grunner til å reise

 • Gran Vía-gaten
 • Puerta del Sol
 • Plaza Mayor
Barceloneta strand som viser nattbilder, gatescener og by
Barcelona
Kjent for Shopping, Katedraler og Museer
Reis på ferie til Spanias nest største by, som er velsignet med særegen arkitektur, museer i verdensklasse og gater fylt med katalonske rytmer og dufter.

Grunner til å reise

 • Sagrada Familia
 • Placa de Catalunya
 • La Rambla
Sevilla
Sevilla
Kjent for Katedraler, Historisk og Kafeer
Romantiske Sevilla venter på deg, og kan friste med monumenter, katedraler, historiske steder og mye mer.

Grunner til å reise

 • Sevilla katedral
 • Alcazar
 • Plaza de España
Valencia
Valencia
Kjent for Historisk, Shopping og Museer
Reiselysten? Dra til romantiske Valencia for museer, kunst og strender.

Grunner til å reise

 • L'Oceanogràfic
 • Kunst- og vitenskapsbyen
 • Bioparc Valencia
Malaga historiske sentrum fasiliteter samt gatescener, historisk arkitektur og by
Málaga
Kjent for Restauranter, Shopping og Strandutsikt
Opplev de tradisjonelle festivalene, tapasbarene og museene i denne moderne, levende byen, der Picasso ble født og skjønnheten til Costa del Sol venter.

Grunner til å reise

 • Málaga havn
 • Picasso-museet i Málaga
 • Málaga-katedralen
Palma de Mallorca som viser strand i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Palma de Mallorca
Kjent for Restauranter, Strandutsikt og Katedraler
Denne byen på øya Mallorca i Middelhavet kan by på vakre strender, historiske slott, museer og et akvarium.

Grunner til å reise

 • Palma de Mallorca havn
 • Sankt Maria-katedralen i Palma
 • Palma Aquarium

Populære steder å besøke

Spania

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: