Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

SpaniaEuropa

Fra Pyreneenes topper til solrike strender og ørkenlignende områder er Spania et land med et mangfoldig landskap. Med dette naturlandskapet i bakgrunnen kan du se eklektisk arkitektur, smake regional mat og la deg rive med på en av landets mange festivaler.

Dra til Spania som gjennom sine 17 regioner tilbyr fascinerende landskap, spennende friluftsaktiviteter og en avslappet atmosfære på de vakre strendene. På ferie i Spania kan du reise gjennom landsbyer i åsene som er fulle av hvite kalksteinshus, besøke mauriske festninger og romanske kirker og se en av verdens flotteste kunstsamlinger.

Reis rundt i noen av Spanias byer for å se på arkitekturen. Rusle rundt i Barcelonas gotiske kvarter og beundre bygningene til Gaudi. Disse omfatter den spektakulære Sagrada Familia, den uferdige basilikaen med en fasade som minner om dryppende voks. I Granada kan du se Alhambra, en maurisk palass-festning, og slappe av i de velduftende hagene i Generalife. Opplev Plaza de España i Sevilla. Mens du er i byen, kan du se en flamencoforestilling i Triana, et av stedene som hevder at de er opphavsstedet til denne folkemusikken og dansen.

Kulturelskere vil sette pris på muligheten til å besøke landets museer og kunstgallerier. Bilbaos hovedattraksjon er Guggenheim-museet, med sitt titantak og futuristiske arkitektur. Ta en nærmere titt på verkene til Francisco de Goya og andre spanske kunstnere i de internasjonalt anerkjente samlingene til Pradomuseet i Madrid, landets hovedstad. Se utviklingen til verkene til en av Spanias mest kjente personer på Picasso-museet i Barcelona.

Del den spanske entusiasmen for utendørsaktiviteter. Delta på en åsvandring gjennom Picos de Europa nasjonalpark. Stå på ski i Pyreneene eller Sierra Nevada, fjellkjeden over Granada. Sykle gjennom landsbygda på mer enn 1 600 km med ubrukte jernbanelinjer, kjent som Via Verde.

Jo lenger sør i Spania du befinner deg, jo varmere er været. Mange av feriestedene på sørkysten er feriereisemål hele året. Dra til strendene på Costa Blanca eller Costa del Sol. Selv om nakenhet er tillatt på spanske strender, velger mange å sole seg nakne på Vera Playa, der du også finner landets første naturisthotell.

Reis til Tarifa på Atlanterhavskysten for å oppleve vannsport. Sterk vind hele året gir perfekte forhold for brettseiling og kitesurfing. Tarifa er også det punktet i Spania som ligger nærmest Afrika. Sett av tid i reiseplanen til den 35 minutter lange fergeturen til Tangier i Marokko.

Spanjolene har en kalender full av festivaler og feiringer, så det er enkelt å legge besøket til en av disse begivenhetene. Få med deg at Sevilla endrer seg helt under den ukelange religiøse festivalen Semana Santa før påske, eller velg en by langs kysten for å se festivalen Moros y Cristianos (maurere og kristne) i juni, eller dra til Barcelona i september, da byen har sin største gatefest under La Mercè.

Spania – populære byer

Almudena katedral
Madrid
Kjent for Museer, Kultur og Teatre

…"

Grunner til å reise

 • Pradomuseet
  Pradomuseet
 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia
  Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia
 • Thyssen-Bornemisza nasjonalmuseum
  Thyssen-Bornemisza nasjonalmuseum
Barceloneta strand som viser nattbilder, gatescener og by
Barcelona
Kjent for Shopping, Katedraler og Museer

…"

Grunner til å reise

 • Palau de la Musica Catalana
  Palau de la Musica Catalana
 • Picasso-museet
  Picasso-museet
 • Sagrada Familia
  Sagrada Familia
Palma de Mallorca som viser strand i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Palma de Mallorca
Kjent for Middag, Strender og Katedraler

…"

Grunner til å reise

 • San Francisco-kirken
  San Francisco-kirken
 • Plaza Mayor de Palma
  Plaza Mayor de Palma
 • Sankt Maria-katedralen i Palma
  Sankt Maria-katedralen i Palma
Guggenheim-museet i Bilbao som viser moderne arkitektur og nattbilder
Bilbao
Kjent for Museer, Barer og Gåturer

…"

Grunner til å reise

 • Guggenheim-museet i Bilbao
  Guggenheim-museet i Bilbao
 • Euskalduna konferansesenter og konserthus
  Euskalduna konferansesenter og konserthus
 • Bilbao kunstmuseum
  Bilbao kunstmuseum
Benidorm som inkluderer svømming og sandstrand i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Benidorm
Kjent for Strender, Shopping og Familievennlig

…"

Grunner til å reise

 • Playa de Levante
  Playa de Levante
 • Aqualandia
  Aqualandia
 • Playa de Poniente
  Playa de Poniente
Artà
Kjent for Vennlige folk, Hager og Historiske bygninger

…"

Populære steder å besøke i Spania

Puerta del Sol
Bilde av Puerta del Sol

Puerta del Sol

Stå i sentrum av Madrid og kjenn på pulsen. Her møtes tusenvis av mennesker for en kveld på byen, til protestaksjoner eller for å starte en rundtur i byen.

Camp Nou
Bilde av Camp Nou

Camp Nou

Placa d'Espanya og Poble Espanyol er to kjente severdigheter du kan oppleve i Camp Nou. Denne byen er også kjent for arkitekturen sin og kunstmiljøet sitt.

Placa de Catalunya
Bilde av Placa de Catalunya

Placa de Catalunya

Dette populære møtestedet i Barcelona knytter den gamle byen med den nye og er kjent for alle butikkene, monumentene og festivalene som du finner her.

Park Guell
Bilde av Park Guell

Park Guell

Fra Gaudí-terrassen i denne parken nord i Barcelona kan du nyte utsikten over hele byen.

El Retiro
Bilde av El Retiro

El Retiro

Slapp av ved vannet, gå gjennom vakre hager og se på de elegante statuene og bygningene i en av Madrids største og mest populære parker.

Alhambra
Bilde av Alhambra

Alhambra

Mens du er i Alhambra, burde du få med deg de kjente severdighetene Sierra Nevada skianlegg og Generalife. Denne byen er også kjent for hagene sine og katedralen sin.