Kanariøyene

Spania
Del Duques strand som inkluderer kyst, svømming og sandstrand
Du kan reise til Kanariøyene året rundt for å utforske øyene og nyte det deilige været. Her finner du alt fra flotte resorter ved vannet, historisk spansk arkitektur, et variert landskap og lokale innbyggere som gjerne slår av en prat med deg.

Selv om øygruppen er nærmere Afrika enn Europa, byr de sju store Kanariøyene og mange mindre småøyene på et fascinerende glimt av spansk utvikling i flotte tropiske omgivelser. Planlegg en strandferie og oppdag mye, mye mer.

Over 40 % av land og vann på Kanariøyene er beskyttede parker og naturreservater. Her finnes det både vulkaner, laurbærskoger og naturlige svømmebasseng. Du kan blant annet besøke noen av de fire nasjonalparkene, de tre marinereservatene og sju biosfærereservatene.

Alle de sju øyene har flotte steder for dykking, med klart vann helt ned til 30 meter dybde. Du kan undersøke vraket av Plasencia på Gran Canaria, og se undervannslavaen iPunta Restinga på El Hierro. Hvis du ikke dykker, kan du snorkle i det varme vannet, som holder en komfortabel temperatur året rundt.

Hvis du skal på weekendtur til Kanariøyene, kan det være lurt å holde seg på én øy, og da er Tenerife et godt valg. Dette er den største av øyene som utgjør Kanariøyene. Ta taubane eller gå til toppen av vulkanen Teide, som er øyas høyeste punkt. I Santa Cruz de Tenerife kan du se bygninger fra 1600-tallet med islamsk og spansk arkitektonisk innflytelse. Kjør til Costa Adeje for flotte strender og spennende vannparker.

For en helt spesiell opplevelse, kan du ri på kamel over de flerfargede lavasteinene i Timanfaya nasjonalpark, som er en del av UNESCOs biosfære på Lanzarote. Se de frodige skogene med laurbær og bregner i Garajonay nasjonalpark på La Gomera. Gå blant furutrær og se ned i en vulkansk kløft som er nesten 1,5 kilometer dyp i La Caldera de Taburiente nasjonalpark på La Palma.

Bestig sanddynene i Corralejo Dunes nasjonalparkFuerteventura, eller prøv deg på vindsurfing utenfor den vestlige kysten. Ta vanntaxi til den lille, ubebodde øya Lobos, hvor det er grunne laguner. Du kan se etter noen av de mange tusen plantene og dyrene som er knyttet til øyene og de omkringliggende vannene.

Fly til en av hovedflyplassene på Kanariøyene – enten på Tenerife eller Gran Canaria, og ta deretter fly, ferge eller seilbåt mellom øyene. En reise til Kanariøyene kan by på utrolig mye, så lei en bil og utforsk øya du er på, eller finn et favorittsted på en av strendene og nyt rolige dager med fullstendig avslapning.

Kanariøyene – populære byer

Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria
Kjent for Strandutsikt, Øyer og Kafeer
Den største byen på Kanariøyene er forlokkende med strender, historie og karneval. Nyt vakre omgivelser, historiske omvisninger, vannsport og fargerike opptog.

Grunner til å reise

 • Gran Canaria Marina
 • Santa Ana katedral
 • Bandama Caldera
Gran Canaria som viser fjell, rolig landskap og tåke
San Bartolomé de Tirajana
Kjent for Restauranter, Strandutsikt og Familievennlig
Romantiske San Bartolomé de Tirajana venter på deg, og kan friste med strender, sport, surfing og mye mer.

Grunner til å reise

 • Yumbo kjøpesenter
 • Maspalomas fyr
 • Meloneras-stranden
Del Duques strand som inkluderer kyst, svømming og sandstrand
Adeje
Kjent for Restauranter, Strandutsikt og Shopping
Adeje er et populært feriested, og her finner du elegante promenader, eksklusive restauranter og flere flotte strender.

Grunner til å reise

 • Siam park
 • Aqualand Costa Adeje
 • Golf Costa Adeje
Teresitas strand fasiliteter samt kyst, sandstrand og svømming
Santa Cruz de Tenerife
Kjent for Øyer, Business og Budsjettvennlig
I Santa Cruz de Tenerife, som er hovedstaden på Tenerife, kan du rusle nedover skyggefulle bulevarder, utforske kunstgallerier og spise på elegante restauranter.

Grunner til å reise

 • Teresitas strand
 • Plaza de España
 • Auditorio de Tenerife
Mogan fasiliteter samt bukt eller havn, båter og kystby
Mogan
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Avslapning
Denne sjarmerende landsbyen har fått kallenavnet "Lille Venezia" pga. de sjarmerende broene og trange gatene, men landsbyen har også en skjermet strand og et travelt ukentlig marked.

Grunner til å reise

 • Mogán havn
 • Tauro
Las Vistas-stranden som inkluderer strand, kyst og kystby
Arona
Kjent for Restauranter, Strandutsikt og Shopping
Denne rolige landsbyen er et utmerket utgangspunkt for å besøke noen av Tenerifes mest populære strandbyer.

Grunner til å reise

 • Los Cristianos-stranden
 • Playa de las Américas