Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Reiser du til Israel for å oppdage landet fra gateplan, er en leiebil i Israel den perfekte måten å bli kjent med denne kontrastfylte og innbydende nasjonen på. Leier du bil gjennom våre nettsider, kan du være sikker på at den kommer uten skjulte kostnader.

Den som flyr til Israel, kommer som oftest til sentrale Tel Aviv eller Eilat, som ligger sør i landet, og betjener turistområdene ved Rødehavet. Er det til rødehavsområdet du legger ferien, finner du en rekke firmaer som driver med bilutleie i Israel allerede på flyplassen, og her er de eksperter på å finne en bil som passer både til ørkenekskursjoner og langturer til landets nordlige regioner.

Mange spennende steder å utforske

Dette lille landet ved Middelhavet tiltrekker seg både historisk interesserte, spirituelt søkende og soltilbedere. For eventyrlystne som ønsker se Israel i leiebil, er landet en gullgruve, med lettkjørte veier, drøssevis av historiske severdigheter og spennende, bortgjemte strender. Uansett hva som er grunnen til at du reiser til Israel, er det utallige mennesker som reiser hit årlig for å oppleve vuggen til mange av verdens religioner, og som vil se byer som Jerusalem og Betlehem på nært hold.

Hvis du faller i denne kategorien, er det greit å huske at mange firmaer som tilbyr billig bilutleie i Israel ikke tillater at bilen kjøres inn i de palestinske områdene.Betlehem ligger på Vestbredden, og havner dermed på denne listen over steder man ikke kan kjøre til – det samme gjelder Jeriko og store deler av dødehavskysten. Vil du kjøre til Dødehavet og oppleve den usedvanlige flyteevnen man oppnår her, kan du kjøre om Be’er Sheva og komme deg dit på den måten.

Dersom du vil kjøre en billig leiebil i Israel, må du ha med ditt vanlige førerkort – du trenger ikke internasjonalt førerkort – og du må være over 21 år gammel for å kjøre bilen. Det er påbudt med setebelter for alle passasjerer, og barn opp til fire år må sitte i et eget barnesete. For alle sjåfører – også de som leier bil i Israel – men som har hatt sertifikat i mindre enn 24 måneder, er det også påbudt å ha et skilt i bilens bakrute som indikerer at man er en ny sjåfør. Visse utleiefirmaer tillater heller ikke at disse sjåførene leier bil, så sjekk før du bekrefter bestillingen.

Verdens lengste parkeringsplass

Ayalon-motorveien utenfor Tel Aviv kalles ”verdens lengste parkeringsplass” på folkemunne, og det er ikke uten grunn. I rushtrafikken kan det stå stille her i timevis, så hvis ditt hotell i Israel ligger i nærheten, kan det være like greit å sette leiebilen i Israel fra deg på parkeringsplassen. Rushtrafikken er mest plagsom på søndag til torsdag, da det er dette som er Israels arbeidsuke. Grensen for promille i Israel er 0,1 for såkalte ”nye” sjåfører, og 0,5 for den som har hatt sertifikat i over to år. Bruk av mobiltelefon uten godkjent handsfree-anlegg er ikke tillatt i Israel, og slås hardt ned på, med jevnlige kontroller langs veiene.