Tyrkia

Reiseguide
Galata-tårnet som inkluderer by og historisk arkitektur

Du kan utforske eldgamle ruiner, smake på eplete, gå på marked, seile langs den turkise kysten og gå på tur i sandsteinsformasjonene i Kappadokia og Göreme nasjonalpark.

Tyrkia er perfekt for personer som er interessert i gammel historie. Landet er fullstappet med arkeologiske steder og man mener at byen Troja lå her. Langs kysten ligger det hvite sandstrender, odder og uterestauranter på terrasser der gjestene har en flott utsikt over det nydelige blå vannet.

Istanbul, Tyrkias største by, er et sted der vestlige og østlige tradisjoner møtes. Dette gir den vakre byen et eget, unikt preg. Du kan utforske museet Hagia Sophia, spise piknik i grønne parker og handle på den berømte Grand Bazaar, en "souk" med keramikk, kunst og krydder som er spredt ut over 60 gater. Under bakkenivå kan du besøke Den underjordiske sisternen, en romersk kirke fra 200-tallet som ble brukt som vannlager under det osmanske styret.

Tyrkia er et land med mye vakker natur, noe du kan oppleve ved å besøke landsbygda og nasjonalparkene. Kappadokia er et av de mest utrolige stedene i Tyrkia. Her ligger Göreme nasjonalpark, som er på UNESCOs verdensarvliste. Her i denne parken kan du se "eventyrskorsteiner" i sandstein, utskårne kristne-bysantinske helligdommer og underjordiske hulebyer. I nærheten ligger det også eldgamle greske og romerske byer, som for eksempel Iotape, Aphrodisias og Harput.

I Nemrut-fjellet nasjonalpark øst i Tyrkia kan du se gudene. Man tror at dette menneskeskapte fjellet er gravstedet til den zoroastriske kultlederen kong Antiochus. Her står det mange store steinstatuer av guder og dyr. I Eski Kâhta i nærheten kan du besøke en mamelukkfestning fra 1200-tallet.

Et besøk til Tyrkia er ikke komplett uten noen dager på landets turkise kyst i sørvest. Denne kystlinjen kan skilte med et utrolig blått vann og myke, hvite sandstrender med frodige fjell i bakgrunnen. Gå gjennom ruinene av Hadrians port, nyt fersk sjømat og slapp av i solen på strendene i Antalya. Du kan ta en båttur til Sultaniye varme kilder, følge den lykiske veien til fots gjennom ruiner og kystlandsbyer og dykke blant gamle skipsvrak og fargerike koraller i Kaş.

Takket være Tyrkias varme middelhavsklima kan du besøke friluftsmuseer, spise utendørs og nyte den vakre naturen året rundt.

Tyrkia – populære byer

Istanbul fasiliteter samt solnedgang, historisk arkitektur og tåke
Istanbul
Kjent for Restauranter, Historisk og Shopping
Istanbul, Tyrkias største by, er en blanding av europeisk og asiatisk og har inngått i mange riker. Den er derfor moderne og tradisjonell, velkjent og eksotisk.

Grunner til å reise

 • Hagia Sophia
 • Topkapi-palasset
 • Den blå moskeen
Kocatepe-moskeen som inkluderer innendørs, moské og religion
Ankara
Kjent for Museer, Historisk og Kafeer
Opplev kaféer, monumenter og skoger i Ankara!

Grunner til å reise

 • Etnografisk museum
 • Statens kunst- og skulpturmuseum
 • Museet for anatoliske sivilisasjoner
Antalya
Antalya
Kjent for Strandutsikt, Historisk og Shopping
Reis til Antalya! Her kan du blant annet få med deg strender, historiske steder og kaféer.

Grunner til å reise

 • Klokketårn
 • Hadrians port
 • Hidirliktårnet
Bodrum som inkluderer kystby og marina
Bodrum
Kjent for Strandutsikt, Marinaer og Historisk
I Bodrum, en ferieby bygget på restene av en oldtidsby, står greske ruiner og kristne festninger side om side med strandhoteller og strender fulle av parasoller.

Grunner til å reise

 • Bodrum strand
 • Bodrum slott
 • Bardakci-bukten
Etnografisk museum
Izmir
Kjent for Sjø, Shopping og Kafeer
Reis til Izmir, som kan by på kaféer, monumenter og sightseeing.
Bursa
Bursa
Kjent for Spa, Ferger og Småby
Reiselysten? Dra til trendy Bursa for isbreer, ruiner og spa.

Populære steder å besøke i Tyrkia

Tyrkia

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: