Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

SonNorway

Dette tidligere ladestedet nord for Moss har spilt en viktig rolle i norsk handelshistorie, og kan i dag by på vakker trehusbebyggelse, en rik kunsthistorie, kystkultur og en sterk lokalidentitet.

Son var en viktig norsk havn under hollendertiden, da det var utstrakt tømmerhandel mellom Norge og Nederland, og de vakre trehusene fra den tiden, i kombinasjon med stedets beliggenhet ved Oslofjorden, bidro i sin tid til at en rekke kjente kunstnere bosatte seg her. I dag er Son et flott feriested med enkel tilgang til Oslofjorden, Oslo og østfoldbyene.

Kunst har lenge vært viktig i Son, og dette tettstedet har flere interessante gallerier, deriblant Galleri Soon, hvor du vil finne en rekke spennende utstillinger av blant annet malerier, keramikk, tekstiler og glass, i tillegg til en liten motebutikk med designermerker. Etter gallerirunden kan du sette deg til rette og slappe av med en matbit på uteserveringen på Café Soon Galleri, der de serverer velsmakende italienske småretter.

Den såkalte hollendertiden mellom 1500- og 1800-tallet var en viktig periode for Son, som på den tiden var en tømmerhavn. Mye av bebyggelsen på stedet stammer fra denne tiden, og for å få vite mer om historien bak de flotte trehusene og trange smugene, kan du bestille en guidet tur i Son ved å kontakte Follo Museum.

Son kystkultursenter er også verdt et besøk for de som vil vite mer om trebåtene og kystkulturene i området. I tillegg til de skiftende utstillingene, arrangerer senteret også en rekke aktiviteter som er relaterte til trebåter og fiske.

Etter en aktiv dagstur til Son kan det være godt å sette seg ned og spise en deilig middag, og da er Ristorante 24 et godt sted å besøke. Her serveres det tradisjonelle italienske retter, og restauranten er en av de få i Norge som har en ekte vedovn, slik at pizzabunnen blir akkurat så sprø og god som den skal være.

Fordi Son ligger nær Moss og flyplassen der, og heller ikke er langt fra Oslo, er det enkelt å komme seg dit både med bil, tog og fly. Kommer du dit fra Oslo en sommerhelg, kan du allikevel gjøre litt mer ut av turen ved å ta båt fra Aker brygge ned den vakre Oslofjorden.

De mest populære hotellene i Son

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Son Spa
Son Spa
4 out of 5
Hollandveien 60, Son, Vestby
Prisen er 2 000 kr per natt fra 20. sep. til 21. sep.

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Son og 2 kilometer unna Oslofjorden og Son marina. Galleri F15 ligger 19,5 kilometer unna.

4.3/5Excellent! (248 anmeldelser)

"Trang parkering. Noe kaldt vann i bassenget. Maten var bra. Har ellers ikke noe spesielt å bemerke"…"

Anmeldelse skrevet 5. mar. 2020

Son Spa
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 407 kr per natt fra 5. okt. til 6. okt.

Dette hotellet, i gamlebyen, befinner seg ved stranden i Moss og 10 minutters gange unna Oslofjorden, Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger ...

4.5/5Wonderful! (186 anmeldelser)
Bra opplevelse totalt sett

"Maten var god, men kanskje litt vel dyr ifht hva man fikk? Servicen var strålende, og rommet var pent. Jeg synes helt personlig at de kunne påkostet seg flere møbler i barområdet og ellers som var mer i stil med det flotte bygget."…"

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2020

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Sarpsborg Apartments
Sarpsborg Apartments
2.5 out of 5
Desiderias vei 43, Sarpsborg
Prisen er 990 kr per natt fra 19. sep. til 20. sep.

Denne leiligheten med golfmuligheter ligger i Sarpsborg og 10 kilometer unna Rostadneset, Inspiria Science Center og Samhold. Dessuten ligger Borgarsyssel museum ...

4/5Very Good! (25 anmeldelser)
Senger til besvær

"Bilder inn-og utvendig på nett stemte ikke med leiligheten vi fikk på et loft. Den var helt grei, men sengene var et mareritt. Måtte forsere 20 cm sengekanter i tre, for å komme inn- og ut av sengen. Fire dager etter oppholdet verker vi forsatt i kroppen"…"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2019

Sarpsborg Apartments

Populære steder å besøke i Son

Tusenfryd
Bilde av Tusenfryd

Tusenfryd

4/5(5 anmeldelser)

Pass på å få med deg Tusenfryd under oppholdet i Vinterbro. Dette fotgjengervennlige området er kjent for sine mange restauranter og har et operahus du også bør oppleve.

Operahuset i Oslo
Bilde av Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

4.5/5(63 anmeldelser)

Det norske operahuset, som er bygget i marmor og glass, ligner et isfjell som stiger opp av vannet.

Vikingskipshuset
Bilde av Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

4/5(26 anmeldelser)

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Oslo vinterpark
Bilde av Oslo vinterpark

Oslo vinterpark

4/5(10 anmeldelser)

Kjør på ski i perfekt preparerte løyper og se våghalser i superpipen i denne vinterparken, som ligger på Tryvannshøgda utenfor sentrum av byen.. Den relativt korte avstanden til sentrum gjør parken perfekt for selv et dagsbesøk under en weekendtur til Oslo.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Munch-museet
Bilde av Munch-museet

Munch-museet

4/5(30 anmeldelser)

Gå gjennom de forskjellige interessante utstillingene ved Munch-museet, et godt besøkt museum i Oslo. Dette kulturelle området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Son

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

445 kr
per voksen
Anbefales av 92 % av reisende
Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

350 kr
per voksen
Anbefales av 98 % av reisende
Sightseeingcruise på Oslofjorden
Bilde av Sightseeingcruise på Oslofjorden

Sightseeingcruise på Oslofjorden

355 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende

Anmeldelser av Son

4.1

Populært reisemål

5 - Fantastisk
4
5 - Fantastisk 44.44444444444444%
4 - Bra
3
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - OK
1
3 - OK 11.11111111111111%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 11.11111111111111%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

7. aug. 2019

Son sentrum er et hyggelig lite tettsted bare noen minutters gange fra hotellet. Benyttet kyststien. Mange hyggelige steder å innta måltider eller bare sitte på en benk å nyte atmosfæren. Kan anbefales.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. jul. 2019

Herlig plass med nydelige gamle hvite hus med nydelige blomsterhager, smale gater og også historiske gamle bygninger, alt rett ved sjøen og båthavna

Byer nær Son

Oslo

Oslo

Moss som inkluderer hage, liten by eller landsby og elv eller bekk

Moss

Son fasiliteter samt bukt eller havn

Vestby