Son

Reiseguide
Bilde levert av Expedia
Dette tidligere ladestedet nord for Moss har spilt en viktig rolle i norsk handelshistorie, og kan i dag by på vakker trehusbebyggelse, en rik kunsthistorie, kystkultur og en sterk lokalidentitet.

Son var en viktig norsk havn under hollendertiden, da det var utstrakt tømmerhandel mellom Norge og Nederland, og de vakre trehusene fra den tiden, i kombinasjon med stedets beliggenhet ved Oslofjorden, bidro i sin tid til at en rekke kjente kunstnere bosatte seg her. I dag er Son et flott feriested med enkel tilgang til Oslofjorden, Oslo og østfoldbyene.

Kunst har lenge vært viktig i Son, og dette tettstedet har flere interessante gallerier, deriblant Galleri Soon, hvor du vil finne en rekke spennende utstillinger av blant annet malerier, keramikk, tekstiler og glass, i tillegg til en liten motebutikk med designermerker. Etter gallerirunden kan du sette deg til rette og slappe av med en matbit på uteserveringen på Café Soon Galleri, der de serverer velsmakende italienske småretter.

Den såkalte hollendertiden mellom 1500- og 1800-tallet var en viktig periode for Son, som på den tiden var en tømmerhavn. Mye av bebyggelsen på stedet stammer fra denne tiden, og for å få vite mer om historien bak de flotte trehusene og trange smugene, kan du bestille en guidet tur i Son ved å kontakte Follo Museum.

Son kystkultursenter er også verdt et besøk for de som vil vite mer om trebåtene og kystkulturene i området. I tillegg til de skiftende utstillingene, arrangerer senteret også en rekke aktiviteter som er relaterte til trebåter og fiske.

Etter en aktiv dagstur til Son kan det være godt å sette seg ned og spise en deilig middag, og da er Ristorante 24 et godt sted å besøke. Her serveres det tradisjonelle italienske retter, og restauranten er en av de få i Norge som har en ekte vedovn, slik at pizzabunnen blir akkurat så sprø og god som den skal være.

Fordi Son ligger nær Moss og flyplassen der, og heller ikke er langt fra Oslo, er det enkelt å komme seg dit både med bil, tog og fly. Kommer du dit fra Oslo en sommerhelg, kan du allikevel gjøre litt mer ut av turen ved å ta båt fra Aker brygge ned den vakre Oslofjorden.

Oscarsborg Castle Hotel & Resort
Oscarsborg Castle Hotel & Resort
3.5 out of 5