Son

Reiseguide
Son som viser blomster i tillegg til familie

Dette tidligere ladestedet nord for Moss har spilt en viktig rolle i norsk handelshistorie, og kan i dag by på vakker trehusbebyggelse, en rik kunsthistorie, kystkultur og en sterk lokalidentitet.

Son var en viktig norsk havn under hollendertiden, da det var utstrakt tømmerhandel mellom Norge og Nederland, og de vakre trehusene fra den tiden, i kombinasjon med stedets beliggenhet ved Oslofjorden, bidro i sin tid til at en rekke kjente kunstnere bosatte seg her. I dag er Son et flott feriested med enkel tilgang til Oslofjorden, Oslo og østfoldbyene.

Kunst har lenge vært viktig i Son, og dette tettstedet har flere interessante gallerier, deriblant Galleri Soon, hvor du vil finne en rekke spennende utstillinger av blant annet malerier, keramikk, tekstiler og glass, i tillegg til en liten motebutikk med designermerker. Etter gallerirunden kan du sette deg til rette og slappe av med en matbit på uteserveringen på Café Soon Galleri, der de serverer velsmakende italienske småretter.

Den såkalte hollendertiden mellom 1500- og 1800-tallet var en viktig periode for Son, som på den tiden var en tømmerhavn. Mye av bebyggelsen på stedet stammer fra denne tiden, og for å få vite mer om historien bak de flotte trehusene og trange smugene, kan du bestille en guidet tur i Son ved å kontakte Follo Museum.

Son kystkultursenter er også verdt et besøk for de som vil vite mer om trebåtene og kystkulturene i området. I tillegg til de skiftende utstillingene, arrangerer senteret også en rekke aktiviteter som er relaterte til trebåter og fiske.

Etter en aktiv dagstur til Son kan det være godt å sette seg ned og spise en deilig middag, og da er Ristorante 24 et godt sted å besøke. Her serveres det tradisjonelle italienske retter, og restauranten er en av de få i Norge som har en ekte vedovn, slik at pizzabunnen blir akkurat så sprø og god som den skal være.

Fordi Son ligger nær Moss og flyplassen der, og heller ikke er langt fra Oslo, er det enkelt å komme seg dit både med bil, tog og fly. Kommer du dit fra Oslo en sommerhelg, kan du allikevel gjøre litt mer ut av turen ved å ta båt fra Aker brygge ned den vakre Oslofjorden.

Vestby Hotell & Gjestegaard AS
Vestby Hotell & Gjestegaard AS
2.5 out of 5
Hytteveien 11, Vestby
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 261 kr per natt fra 5. okt. til 5. okt.
Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Vestby og 15 kilometer unna Universitetet for miljø- og biovitenskap, Oslofjorden og Ski kjøpesenter. Dessuten ligger ...
3.5/5Good! (274 anmeldelser)
Rent og sentralt.
"Rent rom, veldig huggelig og imøtekommende dame i resepsjon. Litt mye støy utafor hotellet, men ikke om natta."

Anmeldelse skrevet 27. mar. 2021

Vestby Hotell & Gjestegaard AS
Son Spa
Son Spa
4 out of 5
Hollandveien 60, Son, Vestby
Prisen er 2 050 kr per natt fra 10. okt. til 10. okt.
Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Vestby, 1,5 kilometer unna Son marina og 4,2 kilometer unna Oslofjorden. Galleri F15 ligger 19,5 kilometer ...
4.3/5Excellent! (298 anmeldelser)
Fint i Son
"Det var ingen tilgjengelige kontakter i selve oppholdsdelen ettersom en meget tung sofa stod foran disse. Kunne ikke få lade opp pc mens man satt i sofaen, måtte sitte i sengen. Kunne ikke bruke slettetang på badet for det var ingen stikkontakt for dette!"

Anmeldelse skrevet 28. jun. 2021

Son Spa
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 548 kr per natt fra 22. okt. til 22. okt.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger på stranden og 10 minutters gange unna Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger Oslofjorden og fiske ...
4.5/5Wonderful! (288 anmeldelser)
"Nydelig sted, flott beliggenhet, hyggelig personalet."

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2021

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Horten Apartment
Horten Apartment
3 out of 5
Bromsveien 3, Horten
Prisen er 1 108 kr per natt fra 6. okt. til 6. okt.
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Tivolistranda, Oslofjorden og Vollane. Dessuten ligger Rorestrand og Borre Golfbane ...
4/5Very Good! (8 anmeldelser)
"Toalett og dusj ikke særlig innbydende - altfor kompakt løsning - å gå inn på badet etter å ha brukt dusjen fristet ikke"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2019

Horten Apartment
Sarpsborg Apartments
Sarpsborg Apartments
2.5 out of 5
Desiderias vei 43, Sarpsborg
Prisen er 990 kr per natt fra 1. okt. til 1. okt.
Denne leiligheten med golfmuligheter ligger i Sarpsborg og 10 kilometer unna Rostadneset, Inspiria Science Center og Samhold. Dessuten ligger Borgarsyssel museum ...
4/5Very Good! (36 anmeldelser)
Romslig og veldig rent.
"Kjempe rent, romslig og velutstyrt leilighet. Eneste som trekker ned er madrassene. Du føler plankene som ligger på bunnen. Veldig trist, det påvirker vurderingen av oppholdet. Ligger tett på E6 men ganske greit med liten støy på den fine store terrassen. Ingen problem med støy inne. Håndsåpe ved ..."

Anmeldelse skrevet 7. jun. 2021

Sarpsborg Apartments
Dal Gjestegaard
Dal Gjestegaard
3 out of 5
Dal Gård, Solerødveien 86, Skoppum, Horten
Dette leilighetshotellet ligger i en regional park og 5 kilometer unna Munchs hus, Oslofjorden og Borre kirke. Dessuten ligger Borrestranda og Midgardsenteret ...
4/5Very Good! (21 anmeldelser)
"Fin plass med både basseng og lekeområde."

Anmeldelse skrevet 21. jul. 2020

Dal Gjestegaard
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Son

Populære aktiviteter i Son

Byer nær Son