Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

Asker

Dette gamle området på den vestlige siden av Oslofjorden er i dag et av de rikeste områdene rundt Oslo. Om sommeren kan du svømme her, om vinteren kan du stå på ski, og shoppe kan du gjøre året rundt.

Dra til fredfulle Asker og se med egne øyne hvorfor deler av kongefamilien bor her. Asker er et av landets rikeste områder og kan by på vakre bygninger, eksklusive butikker og flere populære museer. Takket være beliggenheten langs Oslofjorden kan Asker by på et pittoresk havneområde og vakre strender.

Du kan starte utforskningen av byen ved å dra til Asker kirke, som er en av de eldste bygningene i dette området. Ved siden av kirken finner du flere gravhauger fra jernalderen. Velger du å overvære en gudstjeneste i kirken, kan det være du får se kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, som bor i området.

Asker anses for å være et av Norges mest velstående områder, og butikkene og museene her er av ypperste klasse. Du kan for eksempel utforske Galleri Trafo, som byr på utstillinger av moderne norsk kunst i en gammel fabrikk. Videre kan du dra til Billingstad, som er et område nord for Asker hvor IKEAs første varehus utenfor Sverige ble bygget. Her finner du eksklusive butikker og et kjøpesenter.

Om sommeren kan du dra østover og til strendene langs Oslofjorden. Hvalstrand er den mest populære av disse og byr på et stupetårn, sklier og utleie av båt. Du kan gjøre som et stort antall av Askers innbyggere som drar hit på varme sommerdager for å sitte og slappe av på gresset langs stranden. På Sjøstrand, som ligger sørøst for Asker, kan du spille strandvolleyball.

Er du i Asker om vinteren, kan du oppleve dette landskapet på sitt vakreste. Du kan stå på skøyter på Oslofjorden, se hvordan formen er i de mange skibakkene rundt Asker eller gå langrenn gjennom det trefylte landskapet i nord og frem til Semsvannet, som er Askers største vann.

Asker ligger 20 minutter med bil unna Oslo i sørvestlig retning. Du kan ta fly eller tog til Oslo og dra videre derfra til Asker. Det går også båt mellom Asker og Danmark, Sverige og Tyskland. Kommer du sjøveien, kan du leie en bil eller ta drosje for å komme deg inn til Asker sentrum. Asker er et roligere alternativ til travle Oslo og kan by på vakker natur.

De mest populære hotellene i Asker

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Asker
Scandic Asker
3.5 out of 5
Askerveien 61, Asker
Prisen er 1 250 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Asker, 3,3 kilometer unna Hvalstrand og 10 kilometer unna Kalvøya og Sandvika sentrum. Kon Tiki-museet ligger 21,7 kilometer ...

4/5Very Good! (374 anmeldelser)
helt greit hotell

"Rommet var fint litt for varmt, dårlige puter og hele resepsjonsområdet stinket sur røyk fordi de lar folk stå å røyke rett utenfor. Frokost var OK men lite hygenisk å ha smørpakker stående mistet matlysten av å se de udelikate smørpakkene."…"

Anmeldelse skrevet 19. jan. 2020

Scandic Asker
Quality Hotel Leangkollen
Quality Hotel Leangkollen
3.5 out of 5
Bleikeråsen 215, Asker
Prisen er 1 230 kr per natt

Dette hotellet ligger i den historiske bydelen, 0,1 kilometer unna Oslofjorden og 2,5 kilometer unna Hvalstrand. Dessuten ligger Sandvika sentrum og Nedre Hajum ...

4.2/5Excellent! (119 anmeldelser)

"Ruteren på soverommet ristet/bråket hver gang det gikk folk i etasjen over. dette betød lite nattesøvn for vår del da det var noen idrettslag på overnatting, der det ble endel støy og bevegelse til sent på natten. Det var kun ett drikkeglass på rommet, og døra til det ene rommet var det vanskelig ..."…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

Quality Hotel Leangkollen
Thon Hotel Vettre
Thon Hotel Vettre
3.5 out of 5
Konglungveien 201, Vettre, Asker
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 992 kr per natt

Dette hotellet ved stranden ligger i Asker, 2,4 kilometer unna Hvalstrand og 20 kilometer unna Sandvika sentrum og Telenor Arena. Dessuten ligger Vikingskipshuset ...

4.2/5Very Good! (236 anmeldelser)

"Svært god frokost😁, aldri sett så rikholdig frokost"…"

Anmeldelse skrevet 28. feb. 2020

Thon Hotel Vettre

Populære steder å besøke i Asker

Operahuset i Oslo
Bilde av Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

4.5/5(63 anmeldelser)

Det norske operahuset, som er bygget i marmor og glass, ligner et isfjell som stiger opp av vannet.

Vikingskipshuset
Bilde av Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

4/5(26 anmeldelser)

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Oslo vinterpark
Bilde av Oslo vinterpark

Oslo vinterpark

4/5(10 anmeldelser)

Kjør på ski i perfekt preparerte løyper og se våghalser i superpipen i denne vinterparken, som ligger på Tryvannshøgda utenfor sentrum av byen.. Den relativt korte avstanden til sentrum gjør parken perfekt for selv et dagsbesøk under en weekendtur til Oslo.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Munch-museet
Bilde av Munch-museet

Munch-museet

4/5(30 anmeldelser)

Gå gjennom de forskjellige interessante utstillingene ved Munch-museet, et godt besøkt museum i Oslo. Dette kulturelle området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Kulturhistorisk museum
Bilde av Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum

4.5/5(15 anmeldelser)

Dette omfattende utendørs museet har originale bygninger fra mer enn seks århundrer, som blant annet en middelaldersk kirke og gårdsbygninger.

Populære aktiviteter i Asker

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

445 kr
per voksen
Anbefales av 92 % av reisende
Sightseeingcruise på Oslofjorden
Bilde av Sightseeingcruise på Oslofjorden

Sightseeingcruise på Oslofjorden

355 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Norsk kveld på fjorden
Bilde av Norsk kveld på fjorden

Norsk kveld på fjorden

485 kr
per voksen
Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser
Bilde av Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

550 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

350 kr
per voksen
Anbefales av 98 % av reisende
Jazz-cruise
Bilde av Jazz-cruise

Jazz-cruise

540 kr
per voksen