Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

SkiNorway

Stedet er en opplevelse for den som er interessert i tidlig norsk historie. Her er det gjort funn fra steinalderen og jernalderen – og det er flere gravhauger i området.

Legger du en reise til Ski, kan du nyte en avslappende ferie i en rolig småby. Her har du et godt utgangspunkt for å oppleve norsk natur. Du kan besøke Stunner-boplassen som er den eldste kjente bosetningen i Akershus. Visste du forresten at den første meteoritten som ble oppdaget i Norge, ble funnet i Ski i 1848?

Ski er det største tettstedet og administrativt senter i Follo i Akershus. Hovednæringen her er handel og industri, og mange av innbyggerne pendler til Oslo. Navnet Ski kommer fra den gamle ordformen skeidi som betyr et sted der man holder kappløp. Dette avspeiler seg også i kommunevåpenet som viser tre hestehoder.

Når du først er i området, bør du ta turen til Oscarsborg festning som ligger på Kaholmene i Drøbaksundet, og oppleve dette som kanskje er Norges viktigste festningsverk. Ta også turen til Ski kirke som er en steinkirke fra år 1150. Reiser du med barn, er en tur til Tusenfryd, bare et steinkast unna, en garantert suksess. Eller hva med å gå på skøyter i Ski ishall som er åpen for publikum på søndager?

Hvis du legger en weekendtur til Ski, befinner du deg sentralt i Follo. Ski stasjon ligger på Østfoldbanen, og gjør det enkelt å komme seg til Oslo. Det er også kort avstand til de andre tettstedene i Ski kommune. Det kan likevel være greit med tilgang til bil for å unngå venting på offentlig transport.

Reiser du fra andre steder enn Østlandet, er den nok enklest å ankomme på enten Gardermoen eller Rygge, og leie bil den siste biten. Rygge lufthavn ligger i underkant av 40 km fra Ski, så denne flyplassen er klart nærmest, men den har kanskje ikke like mange avganger som Gardermoen.

Ønsker du deg en rolig ferie med mye kulturhistorie, er Ski et godt alternativ. Hva med å avslutte ferien med en avslappende behandling på Son Spa? Et perfekt sted for å lade batteriene og fylle på med ny inspirasjon!

De mest populære hotellene i Ski

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Thon Hotel Ski
Thon Hotel Ski
3.5 out of 5
Jernbaneveien 8, Ski
Prisen er 1 093 kr per natt fra 25. sep. til 26. sep.

Dette hotellet ligger i Ski, 0,8 kilometer unna Oslofjorden og 5 kilometer unna Inner Oslofjord og Leonardobroen. Dessuten ligger Ski golfklubb og Julekvelden ...

4.4/5Excellent! (266 anmeldelser)

"Hyggelig personell,stort romslig rom, god og allsidig frokost, og nøye med hygiene og avstander i disse Coronatider!"…"

Anmeldelse skrevet 24. jul. 2020

Thon Hotel Ski
Gjedsjo Gaard
Gjedsjo Gaard
4 out of 5
30 Kollerøysveien, Ski

Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Ski, 2,1 kilometer unna Gjersenga og 3,3 kilometer unna Ski golfklubb. Dessuten ligger Trolldalen skisenter og Oslofjorden ...

4.5/5Wonderful! (2 anmeldelser)

"Kanont oplevelse"…"

Anmeldelse skrevet 17. jun. 2020

Gjedsjo Gaard
Sørmarka Konferansehotell
Sørmarka Konferansehotell
3.5 out of 5
Enebakkveien 625 A, Ski
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 450 kr per natt fra 25. sep. til 26. sep.

Dette hotellet ligger i Ski og 15 kilometer unna Søndre Nordstrand Rideklubb, Bøler kirke og Oslofjorden. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Oslo Spektrum ...

Sørmarka Konferansehotell

Populære steder å besøke i Ski

Operahuset i Oslo
Bilde av Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

4.5/5(63 anmeldelser)

Det norske operahuset, som er bygget i marmor og glass, ligner et isfjell som stiger opp av vannet.

Vikingskipshuset
Bilde av Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

4/5(26 anmeldelser)

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Oslo vinterpark
Bilde av Oslo vinterpark

Oslo vinterpark

4/5(10 anmeldelser)

Kjør på ski i perfekt preparerte løyper og se våghalser i superpipen i denne vinterparken, som ligger på Tryvannshøgda utenfor sentrum av byen.. Den relativt korte avstanden til sentrum gjør parken perfekt for selv et dagsbesøk under en weekendtur til Oslo.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Munch-museet
Bilde av Munch-museet

Munch-museet

4/5(30 anmeldelser)

Gå gjennom de forskjellige interessante utstillingene ved Munch-museet, et godt besøkt museum i Oslo. Dette kulturelle området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Kulturhistorisk museum
Bilde av Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum

4.5/5(15 anmeldelser)

Dette omfattende utendørs museet har originale bygninger fra mer enn seks århundrer, som blant annet en middelaldersk kirke og gårdsbygninger.

Populære aktiviteter i Ski

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

445 kr
per voksen
Anbefales av 92 % av reisende
Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

350 kr
per voksen
Anbefales av 98 % av reisende

Anmeldelser av Ski

3.4

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 20%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - OK
4
3 - OK 80%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

12. aug. 2019

Greit og kompakt sentrum og stort kjøpesenter med godt utvalg

3/5 - OK

Dag

21. jul. 2019

Kom på kvelde og var der bare natten over, så det blir vanskelig å gi karakter. Men var en tur innom Ski shoppingsentre, som var stort med variert utvalg

Byer nær Ski