Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

MossNorway

Den tidligere industribyen Moss ligger idyllisk til ved Oslofjordens bredder i det nordlige Østfold. Byen har tidligere spilt en viktig rolle i Norges historie, men er i dag mest kjent for sitt rike kulturliv.

Med sitt gode utvalg av gallerier, teatre og både nasjonale og internasjonale festivaler har Moss nok å by på for de som ønsker kulturelle opplevelser i særklasse. De historieinteresserte vil også ha mye å velge mellom her, og mange vil nok være ute etter å lære mer om byens rolle i kampen for Norges selvstendighet i 1814.

Parkteatret ligger i et gammelt kinobygg, og er det naturlige sentrum for kulturlivet i Moss. Her arrangeres blant annet teaterforestillinger, konserter og danseforestillinger, i tillegg til at teatret er hovedscene for Nonstopfestivalen, som er en årlig, internasjonal teater- og scenekunstfestival med skuespillere og artister fra hele verden. Som del av festivalen holdes det også en rekke forskjellige workshops, konserter og standup-forestillinger, så her vil du finne noe for enhver smak.

I vakre, landlige omgivelser på Jeløya i den vestlige delen av Moss kommune finner du Galleri F 15, som er et av Norges viktigste og mest tradisjonsrike gallerier for samtidskunst. Her kan du se verker av en rekke kunstnere fra inn- og utland, og galleriet har ofte hatt et spesielt fokus på kunsthåndverk. Hvis du først besøker Galleri F 15, bør du også sørge for å få smakt på den berømte Albykringla, som selges i galleriets kafe.

Møllebyen er Moss’ historiske sentrum, og er med sine gamle og velbevarte industribygg regnet som et viktig norsk kulturminne. Her kan du se fortidens industrielle arkitektur kombineres med moderne kultur- og kunnskapsinstitusjoner. På den andre siden av Mossefossen, en kort spasertur unna, ligger Konvensjonsgården, der Mossekonvensjonen mellom Norge og Sverige ble underskrevet i 1814 og sørget for at Norge fikk beholde en stor grad av selvstendighet i møte med den svenske overmakten.

Moss ligger ca. en time med tog fra Oslo, og det er jevnlige lokaltogavganger mellom byene. Et lite stykke utenfor byen ligger også Moss flyplass, Rygge, som kobler byen sammen med en rekke destinasjoner i Europa.

De mest populære hotellene i Moss

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 368 kr per natt fra 7. feb. til 8. feb.

Dette hotellet, i gamlebyen, befinner seg ved stranden i Moss og 10 minutters gange unna Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger fiske og ...

4.5/5Wonderful! (247 anmeldelser)

"Hyggelige ansatte, koselig hotell"…"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2020

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Moss Hotel
Moss Hotel
3.5 out of 5
Dronningensgate 21, Moss
Prisen er 1 370 kr per natt fra 21. feb. til 22. feb.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Moss og 15 minutters gange unna Moss by- og industrimuseum og Sjøbadet. Dessuten ligger Galleri F15 og Oslofjorden kun ...

3.8/5Good! (426 anmeldelser)
Flott hotell, hyggelig betjening

"Rom 304 var flott, med balkong og god plass. Hyggelig betjening. God frokost. Sentralt. Gratis parkering. Alt i alt bra."…"

Anmeldelse skrevet 6. sep. 2020

Moss Hotel
Mitt Hotell
Mitt Hotell
3 out of 5
Rådhusgt. 3, Moss
Prisen er 1 161 kr per natt fra 23. jan. til 24. jan.

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Kanalparken, Sjøbadet og Moss by- og industrimuseum. Dessuten ligger fiske og Vårlistranda ...

3.4/5Good! (322 anmeldelser)

"Enkel standard- slitent rom."…"

Anmeldelse skrevet 3. okt. 2020

Mitt Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Moss

Sarpsborg Apartments
Sarpsborg Apartments
2.5 out of 5
Desiderias vei 43, Sarpsborg
Prisen er 990 kr per natt fra 23. jan. til 24. jan.

Denne leiligheten med golfmuligheter ligger i Sarpsborg og 10 kilometer unna Rostadneset, Inspiria Science Center og Samhold. Dessuten ligger Borgarsyssel museum ...

3.9/5Very Good! (30 anmeldelser)
helt fint for noen netter

"hadde nok av de minste hyttene. (8kant hus) lite plass og oppholde seg på om været hadde vært fårlig. men gode løsninger i hytta. alt der man trenger var der. rimdlig bad til sånn type hytte å være. de som tok oss i mot snakket bare engelsk, det trekker litt ned. og at det ikke var noe ferskt brød ..."…"

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2020

Sarpsborg Apartments
Larkollen vacation house
Larkollen vacation house
3.5 out of 5
86 Teibernveien, Rygge, Østfold

Dette feriehjemmet ligger i Rygge og 10 minutters gange unna Engholmstranda og Langstranda. Dessuten ligger Danmarkstranda og Oslofjorden kun 2 kilometer ...

Larkollen vacation house
Dal Gjestegaard
Dal Gjestegaard
3 out of 5
Dal Gård, Solerødveien 86, Skoppum, Horten

Dette leilighetshotellet ligger i en regional park og 5 kilometer unna Munchs hus, Oslofjorden og Borre kirke. Dessuten ligger Borrestranda og Midgardsenteret ...

4/5Very Good! (20 anmeldelser)

"Fin plass med både basseng og lekeområde."…"

Anmeldelse skrevet 21. jul. 2020

Dal Gjestegaard
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
00

Anmeldelser av Moss

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
1
4 - Bra 50%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. aug. 2019

Var lite i sentrum, kun en tur til kanalen/sjøen, der var det fint.

Byer nær Moss