Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

MossNorway

Den tidligere industribyen Moss ligger idyllisk til ved Oslofjordens bredder i det nordlige Østfold. Byen har tidligere spilt en viktig rolle i Norges historie, men er i dag mest kjent for sitt rike kulturliv.

Med sitt gode utvalg av gallerier, teatre og både nasjonale og internasjonale festivaler har Moss nok å by på for de som ønsker kulturelle opplevelser i særklasse. De historieinteresserte vil også ha mye å velge mellom her, og mange vil nok være ute etter å lære mer om byens rolle i kampen for Norges selvstendighet i 1814.

Parkteatret ligger i et gammelt kinobygg, og er det naturlige sentrum for kulturlivet i Moss. Her arrangeres blant annet teaterforestillinger, konserter og danseforestillinger, i tillegg til at teatret er hovedscene for Nonstopfestivalen, som er en årlig, internasjonal teater- og scenekunstfestival med skuespillere og artister fra hele verden. Som del av festivalen holdes det også en rekke forskjellige workshops, konserter og standup-forestillinger, så her vil du finne noe for enhver smak.

I vakre, landlige omgivelser på Jeløya i den vestlige delen av Moss kommune finner du Galleri F 15, som er et av Norges viktigste og mest tradisjonsrike gallerier for samtidskunst. Her kan du se verker av en rekke kunstnere fra inn- og utland, og galleriet har ofte hatt et spesielt fokus på kunsthåndverk. Hvis du først besøker Galleri F 15, bør du også sørge for å få smakt på den berømte Albykringla, som selges i galleriets kafe.

Møllebyen er Moss’ historiske sentrum, og er med sine gamle og velbevarte industribygg regnet som et viktig norsk kulturminne. Her kan du se fortidens industrielle arkitektur kombineres med moderne kultur- og kunnskapsinstitusjoner. På den andre siden av Mossefossen, en kort spasertur unna, ligger Konvensjonsgården, der Mossekonvensjonen mellom Norge og Sverige ble underskrevet i 1814 og sørget for at Norge fikk beholde en stor grad av selvstendighet i møte med den svenske overmakten.

Moss ligger ca. en time med tog fra Oslo, og det er jevnlige lokaltogavganger mellom byene. Et lite stykke utenfor byen ligger også Moss flyplass, Rygge, som kobler byen sammen med en rekke destinasjoner i Europa.

De mest populære hotellene i Moss

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 407 kr per natt fra 5. okt. til 6. okt.

Dette hotellet, i gamlebyen, befinner seg ved stranden i Moss og 10 minutters gange unna Oslofjorden, Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger ...

4.5/5Wonderful! (186 anmeldelser)
Bra opplevelse totalt sett

"Maten var god, men kanskje litt vel dyr ifht hva man fikk? Servicen var strålende, og rommet var pent. Jeg synes helt personlig at de kunne påkostet seg flere møbler i barområdet og ellers som var mer i stil med det flotte bygget."…"

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2020

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Mitt Hotell
Mitt Hotell
3 out of 5
Rådhusgt. 3, Moss
Prisen er 981 kr per natt fra 21. sep. til 22. sep.

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Oslofjorden, Kanalparken og Sjøbadet. Dessuten ligger Moss by- og industrimuseum og fiske ...

3.5/5Good! (295 anmeldelser)

"Veldig greit Hotell og veldig bra pris. Personell var hjelpsomme"…"

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

Mitt Hotell
Moss Hotel
Moss Hotel
3.5 out of 5
Dronningensgate 21, Moss
Prisen er 1 370 kr per natt fra 18. okt. til 19. okt.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Moss og 10 minutters gange unna Oslofjorden og Moss by- og industrimuseum. Dessuten ligger Sjøbadet og Galleri F15 kun ...

3.8/5Good! (415 anmeldelser)

"Veldig hyggelig. Kun et minus. Forferdelig trapp."…"

Anmeldelse skrevet 19. jan. 2020

Moss Hotel

Anmeldelser av Moss

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
1
4 - Bra 50%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. aug. 2019

Var lite i sentrum, kun en tur til kanalen/sjøen, der var det fint.

Byer nær Moss

Oslo

Oslo

Son som viser blomster i tillegg til familie

Son

Son fasiliteter samt bukt eller havn

Vestby