Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Moss

Reiseguide
Moss fasiliteter samt spise utendørs og kulturarv i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Den tidligere industribyen Moss ligger idyllisk til ved Oslofjordens bredder i det nordlige Østfold. Byen har tidligere spilt en viktig rolle i Norges historie, men er i dag mest kjent for sitt rike kulturliv.

Med sitt gode utvalg av gallerier, teatre og både nasjonale og internasjonale festivaler har Moss nok å by på for de som ønsker kulturelle opplevelser i særklasse. De historieinteresserte vil også ha mye å velge mellom her, og mange vil nok være ute etter å lære mer om byens rolle i kampen for Norges selvstendighet i 1814.

Parkteatret ligger i et gammelt kinobygg, og er det naturlige sentrum for kulturlivet i Moss. Her arrangeres blant annet teaterforestillinger, konserter og danseforestillinger, i tillegg til at teatret er hovedscene for Nonstopfestivalen, som er en årlig, internasjonal teater- og scenekunstfestival med skuespillere og artister fra hele verden. Som del av festivalen holdes det også en rekke forskjellige workshops, konserter og standup-forestillinger, så her vil du finne noe for enhver smak.

I vakre, landlige omgivelser på Jeløya i den vestlige delen av Moss kommune finner du Galleri F 15, som er et av Norges viktigste og mest tradisjonsrike gallerier for samtidskunst. Her kan du se verker av en rekke kunstnere fra inn- og utland, og galleriet har ofte hatt et spesielt fokus på kunsthåndverk. Hvis du først besøker Galleri F 15, bør du også sørge for å få smakt på den berømte Albykringla, som selges i galleriets kafe.

Møllebyen er Moss’ historiske sentrum, og er med sine gamle og velbevarte industribygg regnet som et viktig norsk kulturminne. Her kan du se fortidens industrielle arkitektur kombineres med moderne kultur- og kunnskapsinstitusjoner. På den andre siden av Mossefossen, en kort spasertur unna, ligger Konvensjonsgården, der Mossekonvensjonen mellom Norge og Sverige ble underskrevet i 1814 og sørget for at Norge fikk beholde en stor grad av selvstendighet i møte med den svenske overmakten.

Moss ligger ca. en time med tog fra Oslo, og det er jevnlige lokaltogavganger mellom byene. Et lite stykke utenfor byen ligger også Moss flyplass, Rygge, som kobler byen sammen med en rekke destinasjoner i Europa.

Mitt Hotell
Mitt Hotell
3 out of 5
Rådhusgt. 3, Moss
Prisen er 1 045 kr per natt fra 12. aug. til 12. aug.
Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Kanalparken, Sjøbadet og Moss by- og industrimuseum. Dessuten ligger fiske og Vårlistranda ...
3.4/5Good! (333 anmeldelser)
Hotell opphold i korona tider.
"De fleste hotell har nok sine utfordringer nå i disse korona tider. Noe som gjør at toppscore på samtlige uteblir, så det er altså ikke hotellet's feil. 👍👍👍👍👍"

Anmeldelse skrevet 5. jan. 2021

Mitt Hotell
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 644 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet, i gamlebyen, befinner seg ved stranden i Moss og 10 minutters gange unna Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger fiske og ...
4.5/5Wonderful! (266 anmeldelser)
"Fint sted"

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2021

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Moss Hotel
Moss Hotel
3.5 out of 5
Dronningensgate 21, Moss
Prisen er 1 582 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Moss og 15 minutters gange unna Moss by- og industrimuseum og Sjøbadet. Dessuten ligger Galleri F15 og Oslofjorden kun ...
3.9/5Good! (431 anmeldelser)
"Fantastisk hotell, personale og rom. Overgikk forventning. Alt var smakfullt. Kommer gjerne tilbake.😊"

Anmeldelse skrevet 14. jul. 2021

Moss Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Horten Apartment
Horten Apartment
3 out of 5
Bromsveien 3, Horten
Prisen er 1 108 kr per natt fra 2. aug. til 2. aug.
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Tivolistranda, Oslofjorden og Vollane. Dessuten ligger Rorestrand og Borre Golfbane ...
4/5Very Good! (8 anmeldelser)
"Toalett og dusj ikke særlig innbydende - altfor kompakt løsning - å gå inn på badet etter å ha brukt dusjen fristet ikke"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2019

Horten Apartment
Sarpsborg Apartments
Sarpsborg Apartments
2.5 out of 5
Desiderias vei 43, Sarpsborg
Prisen er 990 kr per natt fra 2. aug. til 2. aug.
Denne leiligheten med golfmuligheter ligger i Sarpsborg og 10 kilometer unna Rostadneset, Inspiria Science Center og Samhold. Dessuten ligger Borgarsyssel museum ...
4/5Very Good! (33 anmeldelser)
Bra
"Veldig hyggelig personale som var hjelpsome hele tiden."

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2020

Sarpsborg Apartments
5 roms overnatting i Filtvet
5 roms overnatting i Filtvet
Solbergbekken, Hurum, Viken
Dette feriehjemmet ligger i Hurum, 0,2 kilometer unna Oslofjorden og 3,1 kilometer unna Filtvet fyrtårn. Dessuten ligger Inner Oslofjord og Preisserstranda 15 ...
5 roms overnatting i Filtvet
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Moss