Moss

Reiseguide
Moss fasiliteter samt spise utendørs og kulturarv i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Den tidligere industribyen Moss ligger idyllisk til ved Oslofjordens bredder i det nordlige Østfold. Byen har tidligere spilt en viktig rolle i Norges historie, men er i dag mest kjent for sitt rike kulturliv.

Med sitt gode utvalg av gallerier, teatre og både nasjonale og internasjonale festivaler har Moss nok å by på for de som ønsker kulturelle opplevelser i særklasse. De historieinteresserte vil også ha mye å velge mellom her, og mange vil nok være ute etter å lære mer om byens rolle i kampen for Norges selvstendighet i 1814.

Parkteatret ligger i et gammelt kinobygg, og er det naturlige sentrum for kulturlivet i Moss. Her arrangeres blant annet teaterforestillinger, konserter og danseforestillinger, i tillegg til at teatret er hovedscene for Nonstopfestivalen, som er en årlig, internasjonal teater- og scenekunstfestival med skuespillere og artister fra hele verden. Som del av festivalen holdes det også en rekke forskjellige workshops, konserter og standup-forestillinger, så her vil du finne noe for enhver smak.

I vakre, landlige omgivelser på Jeløya i den vestlige delen av Moss kommune finner du Galleri F 15, som er et av Norges viktigste og mest tradisjonsrike gallerier for samtidskunst. Her kan du se verker av en rekke kunstnere fra inn- og utland, og galleriet har ofte hatt et spesielt fokus på kunsthåndverk. Hvis du først besøker Galleri F 15, bør du også sørge for å få smakt på den berømte Albykringla, som selges i galleriets kafe.

Møllebyen er Moss’ historiske sentrum, og er med sine gamle og velbevarte industribygg regnet som et viktig norsk kulturminne. Her kan du se fortidens industrielle arkitektur kombineres med moderne kultur- og kunnskapsinstitusjoner. På den andre siden av Mossefossen, en kort spasertur unna, ligger Konvensjonsgården, der Mossekonvensjonen mellom Norge og Sverige ble underskrevet i 1814 og sørget for at Norge fikk beholde en stor grad av selvstendighet i møte med den svenske overmakten.

Moss ligger ca. en time med tog fra Oslo, og det er jevnlige lokaltogavganger mellom byene. Et lite stykke utenfor byen ligger også Moss flyplass, Rygge, som kobler byen sammen med en rekke destinasjoner i Europa.

Mitt Hotell
Mitt Hotell
3 out of 5
Rådhusgt. 3, Moss
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 251 kr per natt fra 3. des. til 3. des.
Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Kanalparken, Sjøbadet og Moss by- og industrimuseum. Dessuten ligger fiske og Vårlistranda ...
3.4/5 Good! (370 anmeldelser)
"Slitent men helt OK hotell"

Anmeldelse skrevet 29. aug. 2021

Mitt Hotell
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
Prisen er 1 563 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette hotellet, i gamlebyen, befinner seg ved stranden i Moss og 10 minutters gange unna Refsnesstranda og Tronvikstranda badeplass. Dessuten ligger fiske og ...
4.5/5 Wonderful! (341 anmeldelser)
"Hotelpute og dyne varm og ikke spsielt komfortabel i forhold til årstiden. Renhold ikke imponerende."

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2021

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Moss Hotel & Apartments
Moss Hotel & Apartments
3.5 out of 5
Dronningensgate 21, Moss
Prisen er 1 795 kr per natt fra 2. des. til 2. des.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Moss og 15 minutters gange unna Moss by- og industrimuseum og Sjøbadet. Dessuten ligger Galleri F15 og Oslofjorden kun ...
3.9/5 Good! (451 anmeldelser)
Herlig☺️
"Supert opphold sammen med mann og to barn. Beliggenheten er midt var midt i blinken, da vi var ute etter gåavstand til det meste. Lekeplass rett i nærheten. Bra renhold, superhyggelige ansatte, og fine rom! Nydelig frokost!"

Anmeldelse skrevet 15. aug. 2021

Moss Hotel & Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Koselig hytte med nærhet til innsjøer og fjord
Koselig hytte med nærhet til innsjøer og fjord
Kattholmveien 1, Holmestrand, Vestfold og Telemark
Prisen er 1 516 kr per natt fra 10. des. til 10. des.
Dette feriehjemmet er familievennlig og ligger ved en innsjø i Holmestrand, 19,4 kilometer unna Oslofjorden og 32 kilometer unna Sølehølet og Hagasand. Dessuten ...
5/5 Exceptional! (2 anmeldelser)
Eine tolle erlebnisreiche Woche
"Wir haben die Zeit in Hof bei Imke und Familie sehr genossen, es hat uns an nichts gefehlt! Am besten hat uns die Sauna und der Kamin gefallen. Den Kindern die Schaukeln und Ponies! Es war herrlich ruhig und gemütlich. Auch in der umliegenden Gegend konnten wir viel entdecken. Ein rundum gelungener ..."

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

Koselig hytte med nærhet til innsjøer og fjord
Sarpsborg Apartments
Sarpsborg Apartments
2.5 out of 5
Desiderias vei 43, Sarpsborg
Prisen er 990 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Denne leiligheten med golfmuligheter ligger i Sarpsborg og 10 kilometer unna Rostadneset, Inspiria Science Center og Samhold. Dessuten ligger Sarpsfossen og ...
4/5 Very Good! (38 anmeldelser)
Romslig og veldig rent.
"Kjempe rent, romslig og velutstyrt leilighet. Eneste som trekker ned er madrassene. Du føler plankene som ligger på bunnen. Veldig trist, det påvirker vurderingen av oppholdet. Ligger tett på E6 men ganske greit med liten støy på den fine store terrassen. Ingen problem med støy inne. Håndsåpe ved ..."

Anmeldelse skrevet 7. jun. 2021

Sarpsborg Apartments
Dal Gjestegaard
Dal Gjestegaard
3 out of 5
Dal Gård, Solerødveien 86, Skoppum, Horten
Dette leilighetshotellet ligger i en regional park og 5 kilometer unna Munchs hus, Oslofjorden og Borre kirke. Dessuten ligger Borrestranda og Midgardsenteret ...
4.1/5 Very Good! (24 anmeldelser)
"Rent og pent, godt utstyrt. Vi opplevde problem med toalettet og sa i fra, feilen ble da rettet i løpet av noen timer. Hyggelig sted med fin beliggenhet hvis man vil utforske steder i området. Fin lekeplass som barna på 7 og 10 år likte godt. Kommer gjerne tilbake!"

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2021

Dal Gjestegaard
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Moss