Ting å gjøre i Oslo

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Operahuset i Oslo som inkluderer nattbilder, moderne arkitektur og teater

Finn morsomme aktiviteter i Oslo

Oslo er en by som de aller fleste har et eller annet slags forhold til, men kommer man hit som turist, er det lett å ende opp med å se de samme attraksjonene gang på gang. Med så mange forskjellige ting å gjøre i Oslo, er det synd om man stadig finner seg selv på Aker Brygge eller Karl Johan, der man gjør det samme som man gjorde sist. Her er derfor en liten oversikt over noen aktiviteter i Oslo som man kanskje ikke har tenkt på tidligere. Håper dette inspirerer!

Som så mange andre turister, kan man godt ta turen til Frognerparken med Vigelandsanlegget. Det er flott, og en av Norges største turistattraksjoner. Men hvis man vil gå litt mere uforstyrret i det samme området, og kanskje få en dypere forståelse for det kunstneriske som ligger bak, bør man også ta turen over Halvdan Svartes gate til Vigelandsmuseet. For å komme hit, går man også forbi Oslo Bymuseum, som også er verdt et besøk.

Den andre samlingen museer og aktiviteter som tiltrekker seg mange besøkende årlig i Oslo, er naturligvis museene på Bygdøy. Vikingskipene, Fram og Kon-Tiki viser forskjellige eksempler på norsk sjøfarerkunst gjennom tidene. Et mere generelt innblikk får man på Norsk Sjøfartsmuseum, mens Norsk Folkemuseum viser historien fra mange vinkler. Bor du på hotell i Oslo kan du enkelt nå aktivitetene Oslo byr på, enten om du har bil eller om du tar buss, er aktivitentene i sentrum, er det ingen problem å gå eller ta trikk.

Oslo er mye mer enn museer!

Med mindre man har leid en bil i Oslo, kan man komme seg tilbake fra Bygdøy til sentrum via sjøveien. Det går flere avganger og ruter daglig fra brygga rett bak Frammuseet, som tar deg til Rådhusbrygga på 15 minutter. Når du først har satt sjøbein, kan du sjekke ut noen Oslo-aktiviteter som ikke en gang byens innbyggere vet så mye om: For barna arrangeres et morsomt sjørøvercruise fra kaien rett ved siden av der bygdøybåtene legger til. Like på den andre siden av Aker Brygge, er det en lite kjent badestrand i skyggen av Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen

Hvis du har lyst til å finne veien lenger inn i sentrum, er en naturlig ferdselsåre Karl Johans gate, som begynner ved slottet og ender opp på Jernbanetorget. Gaten kan skilte med mye gode butikker så om du vil på shopping i Oslo, men hvis du ønsker å utforske områder med litt mere karakter og sjarm, er det anbefalt å ta til venstre ved Stortorget, og følge enten Torggata eller Storgata østover mot Grünerløkka. Det er her store deler av lokalbefolkningen handler, spaserer og møter kjente. Og det er hit de trekker når natta faller på. Utestedene og klubbene i denne delen av byen er kjent langt utenfor Norge.

Utendørsaktiviteter i Oslo

Oslo er kjent for å ha en befolkning som elsker naturen, og ingen steder kommer man seg raskere ut i det fri enn i Oslomarka. Det lettest tilgjengelige er Nordmarka, som man kommer seg til ved å ta bussen forbi Kjelsås og Nydalen, mens Østmarka finner man om man tar T-banen til Skullerud eller Ellingsrudåsen. Oslo har en rekke flere aktiviteter å by på, for barn og voksne.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter