Billige flybilletter til Newcastle-upon-Tyne

Fly til Newcastle-upon-Tyne

Newcastle upon Tyne, eller bare Newcastle som byen oftest kalles, ligger ved bredden av elven Tyne nordøst i England mot Nordsjøen. Byen har rundt 300 000 innbyggere og er en av de mest folkerike byene i Nord-England. Byen har en lang historie som kan følges helt tilbake til romertiden. Hvis du ønsker et kort avbrekk fra en travel hverdag, kan en reise til Newcastle upon Tyne være midt i blinken!

Flyreiser til Newcastle upon Tyne

Når du skal fly til Newcastle upon Tyne lander du på byens egen flyplass. Dette er den største flyplassen nordøst i England, og den har årlig omtrent fire og en halv millioner passasjerer. Flyplassen ligger cirka ti km nord før sentrum, og det går regelmessig buss, tog og t-bane inn til sentrum. I tillegg kan du også benytte taxi eller en av shuttlebussene direkte til hotellet ditt. Hvis du ønsker å bruke leiebil i Newcastle upon Tyne, finner du flere utleieselskaper på flyplassen.

Opplevelser i Newcastle upon Tyne

Hvis du er i Newcastle i sommerhalvåret, er det flere fine strender og parker du kan besøke her. Byen har også mange museer og gamle bygninger for den kultur- og historieinteresserte. Er du i byen med barn kan en tur til Blackbutt-reservatet med dyreliv og lekeplasser, være tingen. Eller hva med å ta turen til Miss Porter’s House. Dette er et levende museum som viser hvordan et hjem så ut på begynnelsen av 1900-tallet i Newcastle. Med et par billige flybilletter til Newcastle upon Tyne, kan du oppleve alt det by har å vise frem!

Fly til Newcastle upon Tyne

Med et par flybilletter til Newcastle upon Tyne, kan du få en rimelig ferie til England og til en fantastisk by. Du kan fly til Newcastle fra flere av flyplassene i Norge, men det er ikke alltid lett å finne et direktefly. Så ofte må du belage deg på en mellomlanding. Finner du imidlertid et direktefly tar turen omtrent en og en halv time.

Flyplassen har et godt utvalg av butikker og spisesteder. Her finner du også det meste av fasiliteter fra spillrom for barna, stellerom til de minste og VIP-områder for den som ønsker ekstra service. Du kan benytte gratis trådløst Internett i en periode mens du venter. Du kan også bestille ekstra hjelp hvis du trenger noen til å følge deg gjennom flyplassen og hjelpe deg med bagasjen din.

Når du skal til Newcastle kan du også benytte Durham lufthavn som ligger vel 60 km sør for Newcastle. Det går også fly fra Norge til denne flyplassen. Kanskje er du heldig og finner et direktefly hit? Fra Durham lufthavn tar det omtrent en time å kjøre nordover til Newcastle. I tillegg går det regelmessig både buss og tog herfra til Newcastle.

Uansett hvorfor du velger en flyreise til Newcastle upon Tyne, kan et besøk i England være en ypperlig anledning til å øve på språkkunnskapene dine. Du finner et stort utvalg av hoteller i Newcastle upon Tyne, og om du ønsker det kan du til og med velge et hotell ved flyplassen.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Newcastle-upon-Tyne?
Newcastle, England (NCL-Newcastle internasjonale lufthavn) er den ene flyplassen nær denne byen.
Hvor langt er det til Newcastle, England (NCL-Newcastle internasjonale lufthavn) fra sentrum av Newcastle-upon-Tyne?
Hvis du planlegger å bo sentralt i Newcastle-upon-Tyne, går det raskt å komme seg dit etter at du har landet på NCL. Terminalen er bare 10 km fra sentrumsområdet.
Kan jeg fly til Newcastle-upon-Tyne nå?
Tar du en titt på vår reiserådside for COVID-19, finner du nyttig informasjon om reiserestriksjonene som gjelder for Newcastle-upon-Tyne, før du setter deg på flyet. Det legges ut informasjon om alt fra helseråd til karantenekrav, så du skal være oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Newcastle-upon-Tyne?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Newcastle-upon-Tyne, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Newcastle-upon-Tyne med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Newcastle-upon-Tyne, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Newcastle-upon-Tyne?
Newcastle-upon-Tyne har én hovedflyplass, så det er enkelt å søke etter den beste flyreisen. Du tar fly til NCL, som ligger ca. 10 km fra sentrum.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Newcastle-upon-Tyne?
Det finnes totalt 15 flyselskaper som forbinder Newcastle-upon-Tyne med 63 flyplasser.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Newcastle-upon-Tyne?
British Airways opererer mesteparten av flyvningene til Newcastle-upon-Tyne. Den mest populære reiseruten, er å ta fly med British Airways fra West Kensington.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Newcastle-upon-Tyne?
Det er mye mer komfortabelt å fly til et nytt sted uten lange stopp underveis. Hvis du skal til Newcastle-upon-Tyne, så går det omtrent 409 flyvninger uten stopp hver uke.
Hvor har de mest populære flyvningene til Newcastle-upon-Tyne avreise fra?
Flyvninger til Newcastle-upon-Tyne fra flyplasser i Ashford, Kennington og Rainham, er svært etterspurte.
Hvor lang tid tar det å fly til Newcastle-upon-Tyne?
Hvis det er Ashford du reiser fra, kommer du til å være i luften i omtrent 1 t og 11 min før du ankommer Newcastle-upon-Tyne. Reiser du fra Kennington, tar det vanligvis 1 t og 12 min, og fra Rainham tar flyturen 1 t og 12 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Newcastle-upon-Tyne?
Som alle erfarne jetsettere sier – ikke vent for lenge med å bestille. Flyprisene er vanligvis høyest når avreisedatoen nærmer seg. Det kan også være lurt å undersøke litt på nettet og sammenligne det du finner. Hvis reisemålet byr på flere flyplasser, kan du være heldig å finne fantastiske tilbud ved å velge den som er lengst unna. Til slutt må du huske at det lønner seg å være tidlig ute. Finner du ut hva flybillettene vanligvis koster, er det lettere å slå til når du snubler over et tilbud. De beste tilbudene varer ikke lenge.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Newcastle-upon-Tyne?
Uansett hvor du reiser fra, kan du få en komfortabel flytur hvis du har planlagt bra. Vi har laget en liste med gode reisetips, slik at du får en bra start på ferien til Newcastle-upon-Tyne.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • Først av alt bør du ta med pass, reiseinformasjon, kredittkort og viktige medisiner. Deretter pakker du ting som holder deg underholdt på flyet. Det kan være interessant lesestoff og en PC med filmer på. Hvis du planlegger å lade opp med en blund, er en komfortabel nakkepute og støydempende hodetelefoner også kjekt å ha med seg. Til slutt kan du gjøre plass til tannbørste og ansiktsservietter, slik at du ser opplagt ut når du lander.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Selv om listen over forbudte ting varierer fra flyselskap til flyselskap, er det smart å ikke pakke med seg noe som er lett antennelig, skarpt eller eksplosivt. For eksempel skrutrekkere, kniver, aerosolbeholdere og blekemidler. Sportsutstyr som skøyter og andre gjenstander som kan skade folk, f.eks. Skytevåpen og sverd, er heller ikke lov å ta med på flyet.

Dette kan du ha på deg på flyet:

  • De lange, smale midtgangene på flyet er ikke en catwalk. Du bør kle deg lagvis med komfortable klær og huske å ta med en cardigan ettersom det kan bli kjølig i kabinen når flyet er i luften. Flate, lukkede sko er også et bra valg.
  • Det er mange som har hørt om dyp venetrombose (DVT), en blodlevringstilstand som forårsakes av lengre perioder med inaktivitet. Det er imidlertid mye du kan gjøre for å redusere sjansene for å få det. Du kan bruke et par gode kompresjonsstrømper, drikke masse vann samt bevege på ben og føtter. Gå rundt i kabinen eller prøv å gjøre noen øvelser sittende.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Newcastle-upon-Tyne?
Erfarne reisende vet at hemmeligheten er å være forberedt før man skal gjennom sikkerhetskontrollen. På den måten er du på plass på flyet til Newcastle-upon-Tyne før du vet ordet av det. Følg disse nyttige tipsene for å få en flott start på ferien:

  • Sørg for at du har reisedokumenter og ID lett tilgjengelig. Dette er det første du blir spurt om i sikkerhetskontrollen.
  • Neste steg er røntgenmaskinen. Tøm lommene for alt som kan pipe i metalldetektoren. Det kan være hodetelefoner eller øretelefoner samt jakker og kåper. Alt dette må gjennom røntgenmaskinen.
  • All elektronikk, inkludert mobil og nettbrett, må dessuten skannes separat.
  • Har du med deg en ny parfyme eller eau de cologne? Det går fint. Så lenge den er i en beholder på maks. 100 milliliter og er lagt i en gjennomsiktig pose, er det lov å ha den med seg i håndbagasjen.
  • Det kan være smart å ha på joggesko ettersom sjansen da er mindre for at du må fjerne dem i sikkerhetskontrollen. Snøresko og tyngre fottøy må ofte sjekkes.
  • Det er ikke tillatt å ha med skarpe eller spisse gjenstander (som kniver og sakser) på flyet. De blir tatt fra deg i sikkerhetskontrollen, så du bør heller pakke dem i den innsjekkede bagasjen.

Informasjon om flyreiser til Newcastle-upon-Tyne
AnkomstflyplassNewcastle internasjonale lufthavn
Ankomstflyplassens IATA-kodeNCL
AnkomstbyNewcastle
Pris for flyreisen4 336 kr