Ting å gjøre i Liverpool

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Royal Liver-bygningen fasiliteter samt by og historisk arkitektur

Ting å gjøre i Liverpool

Nordmenn elsker England, og få andre land i Europa er høyere på ønskelisten når vi nordboere reiser bort, enten det er på langhelger med shopping, på konsert- eller teaterturer, eller med gutta på fotballkamp. Som oftest velger vi oss turer til London, mye på grunn av billige og hyppige flyreiser, men Liverpool er blant de mange alternativene som har seilt opp som sterke konkurrenter til øyas hovedstad. Det er enormt mange ting å gjøre i Liverpool, særlig knyttet opp til historien om bandene herfra, og de to fantastiske fotballagene som kaller byen hjem.

Og det er ikke til å komme unna at mange flyr inn til John Lennon lufthavn for å gå på fotballkamp med Premier League-lagene Liverpool eller Everton. Billetter er forholdsvis lett å få tak i, om du er villig til å kjøpe de et godt stykke tid i forveien, eller handler gjennom de norske supporterklubbene. Matchdag på Anfield eller Goodison Park er en fargerik og medrivende Liverpool-aktivitet som anbefales alle sportsinteresserte! Det finnes mange andre typer sport i Liverpool også, og du kan velge å oppleve det som enten tilskuer eller aktiv deltaker. Du har tre baner i verdensklasse å velge mellom hvis du vil spille golf: Royal Liverpool, Royal Birkdale og Wallasey GC. Selv om samtlige er tilgjengelige for ikke-medlemmer på ukedagene, er det Wallasey som er billigst å besøke for ivrige spillere.

Utenomsportslige aktiviteter for vennegjengen i Liverpool

Som en av de større og mest internasjonalt orienterte byene i det enorme kulturlandet Storbritannia, er det naturligvis mange ting å gjøre i Liverpool for den som er interessert i kultur. Besøker du Liverpool, kommer du ikke utenom byens kanskje største eksport, nemlig popgruppa som mer enn noen andre definerte 60-tallet, The Beatles. Og byen flommer over av ting å gjøre som omhandler ”the fab four”: Ta en guidet tur til John Lennons barndomshjem, besøk Strawberry Fields og Penny Lane, eller tilbring dagen på Beatles Story i Albert Dock-området av byen.

Det er lett å glemme at du kan ta seg til andre aktiviteter i Liverpool, for byens fotballag og artister er populære – det er få områder i sentrum som ikke minner deg om dette. Men byens historie strekker seg langt tilbake, og statusen den hadde under seilskutetiden kan ikke undervurderes. På 17- og 1800-tallet var den blant de viktigste i det britiske imperiet, og for å få et fascinerende innblikk i hvordan livet var på denne tiden, både til sjøs og i byen, sett gjerne av en hel dag til å gå på museer. Både Merseyside Maritime Museum, International Slavery Museum og Museum of Liverpool har spennende og lærerike utstillinger.

Finn god mat i Liverpool

Vi har i alle år hørt at det britiske kjøkken ikke er noe å skryte av, men dette har endret seg kraftig siden årtusenskiftet. Liverpool er en av byene som virkelig har gått i bresjen for den britiske matrevolusjonen, og i byen finner du restauranter som tilbyr all verdens forskjellig mat.

Populære aktiviteter i Liverpool


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Mest populære steder å besøke

1. Albert Dock

Liverpools mest populære underholdningsområde var en gang i tiden verdens mest sofistikerte byhavn. Da havnen ble anlagt i 1846, var den topp moderne og hadde en av verdens første heisekraner og en rekke store lagerhus. I nyere tid har Albert Dock gjennomgått store forandringer, og i dag kan området by på en spennende blanding av historiske severdigheter, fasjonable barer og restauranter og mange av byens viktigste kulturelle institusjoner. Albert Dock, som ligger midt i sentrum av byen, er et av de mest populære områdene i Liverpool, og det er et utmerket sted å ta utgangspunkt i når du skal utforske byen.
Les mer
I Liverpools fasjonable havneområde finner du noen av byens beste restauranter og barer og mange av byens beste museer.

2. Cavern Club

Gå inn i ikoniske Cavern Club, der Liverpools favorittsønner – The Beatles – finpusset musikken sin. Nyt en forestilling fra én av de mange internasjonale artistene som spiller her i løpet av året, og studer alle musikkminnene som henger på veggene.
Les mer
"Shake it up, Baby!" i britisk popmusikks vugge, der legendariske band som The Beatles, The Rolling Stones og The Kinks har stått på scenen.

3. Liverpool ONE

Følg folkemengden til Liverpool ONE, ett av de største utendørs handle- og underholdningssentrene i Storbritannia. Her kan du besøke mer enn 150 kjedebutikker og slappe av på i av senterets mange kafeer og restauranter. Deretter kan du se en film eller teste ferdighetene dine på golfbanen.
Les mer
Handle, spis, spill en runde med golf eller se de nyeste filmene i dette enorme utendørs handels- og underholdningskomplekset midt i hjertet av Liverpool.

4. Anfield Road Stadium

For mange av Liverpools innbyggere er dette historiske stadionet byens viktigste bygg. Liverpools innbyggere er lidenskapelig opptatt av fotball, og Anfield Road Stadium har vært hjemmestadionet til Liverpool Football Club siden klubben ble grunnlagt i 1892. Stadionet er åtte år yngre enn fotballaget, men det ble modernisert flere ganger i løpet av 1900-tallet. De som er så heldige å få tak i billetter til en kamp på stadionet, vil få oppleve i hvor sterk grad de britiske supporterne støtter lagene sine. Drar du hit på en rolig dag, kan du få et innblikk i historien til stadionet og fotballaget i museet. Museet byr på fotografier, videoer og andre gjenstander fra slutten av 1800-tallet og gjenforteller historien til Liverpool Football Club. Fra den offisielle butikken rett utenfor museet kan du kjøpe med deg en skyggelue eller et flagg.
Les mer
Mange av byens innbyggere anser hjemmebanen til Liverpools fotballag som et hellig sted, og når det er kamp, er dette et av de mest spennende stedene å være i byen.

5. University of Liverpool

Ta en guidet tur ved University of Liverpool, et godt ansett universitet som ligger i Liverpool. Området har en strandlinje og shoppingmuligheter du bør få med deg.
Les mer
Ta en guidet tur ved University of Liverpool, et godt ansett universitet som ligger i Liverpool. Området har en strandlinje og shoppingmuligheter du bør få med deg.

6. Sefton Park

Rett sør for Liverpools sentrum finner du denne utstrakte historiske parken. Området, som er mer enn 95 hektar stort og et av Liverpools største grøntområder, passer utmerket for å ta en pause fra det hektiske livet i byen. Parkens historie strekker seg helt tilbake til 1400-tallet, da det var en del av en enorm hjortedyrpark. Det var likevel ikke før i 1872 at parken ble utformet slik vi kan se den i dag. Rundt det sentrale vannet kan du se mange sirkelformede stier. Ideen til disse tilhører en fransk landskapsarkitekt som vant en konkurranse om å gi området en ny design. Du kan dra til parken for å nyte medbragt niste ved vannet, spasere gjennom det gamle palmehuset eller oppleve en utendørs forestilling.
Les mer
Du kan jogge rundt i parken, nyte medbragt niste på en høyde eller se lokale innbyggere spille kamper i Liverpools største park.

Populære steder å besøke i Liverpool

Områder i Liverpool

Byer nær Liverpool