Ting å gjøre i Liverpool

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Museet i Liverpool som viser moderne arkitektur

Ting å gjøre i Liverpool

Nordmenn elsker England, og få andre land i Europa er høyere på ønskelisten når vi nordboere reiser bort, enten det er på langhelger med shopping, på konsert- eller teaterturer, eller med gutta på fotballkamp. Som oftest velger vi oss turer til London, mye på grunn av billige og hyppige flyreiser, men Liverpool er blant de mange alternativene som har seilt opp som sterke konkurrenter til øyas hovedstad. Det er enormt mange ting å gjøre i Liverpool, særlig knyttet opp til historien om bandene herfra, og de to fantastiske fotballagene som kaller byen hjem.

Og det er ikke til å komme unna at mange flyr inn til John Lennon lufthavn for å gå på fotballkamp med Premier League-lagene Liverpool eller Everton. Billetter er forholdsvis lett å få tak i, om du er villig til å kjøpe de et godt stykke tid i forveien, eller handler gjennom de norske supporterklubbene. Matchdag på Anfield eller Goodison Park er en fargerik og medrivende Liverpool-aktivitet som anbefales alle sportsinteresserte! Det finnes mange andre typer sport i Liverpool også, og du kan velge å oppleve det som enten tilskuer eller aktiv deltaker. Du har tre baner i verdensklasse å velge mellom hvis du vil spille golf: Royal Liverpool, Royal Birkdale og Wallasey GC. Selv om samtlige er tilgjengelige for ikke-medlemmer på ukedagene, er det Wallasey som er billigst å besøke for ivrige spillere.

Utenomsportslige aktiviteter for vennegjengen i Liverpool

Som en av de større og mest internasjonalt orienterte byene i det enorme kulturlandet Storbritannia, er det naturligvis mange ting å gjøre i Liverpool for den som er interessert i kultur. Besøker du Liverpool, kommer du ikke utenom byens kanskje største eksport, nemlig popgruppa som mer enn noen andre definerte 60-tallet, The Beatles. Og byen flommer over av ting å gjøre som omhandler ”the fab four”: Ta en guidet tur til John Lennons barndomshjem, besøk Strawberry Fields og Penny Lane, eller tilbring dagen på Beatles Story i Albert Dock-området av byen.

Det er lett å glemme at du kan ta seg til andre aktiviteter i Liverpool, for byens fotballag og artister er populære – det er få områder i sentrum som ikke minner deg om dette. Men byens historie strekker seg langt tilbake, og statusen den hadde under seilskutetiden kan ikke undervurderes. På 17- og 1800-tallet var den blant de viktigste i det britiske imperiet, og for å få et fascinerende innblikk i hvordan livet var på denne tiden, både til sjøs og i byen, sett gjerne av en hel dag til å gå på museer. Både Merseyside Maritime Museum, International Slavery Museum og Museum of Liverpool har spennende og lærerike utstillinger.

Finn god mat i Liverpool

Vi har i alle år hørt at det britiske kjøkken ikke er noe å skryte av, men dette har endret seg kraftig siden årtusenskiftet. Liverpool er en av byene som virkelig har gått i bresjen for den britiske matrevolusjonen, og i byen finner du restauranter som tilbyr all verdens forskjellig mat.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke

Områder i Liverpool

Byer nær Liverpool