Ting å gjøre i Birmingham

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Victoria Square fasiliteter samt torg eller plass, by og blomster

Finn morsomme aktiviteter i Birmingham

Birmingham er kjent for sine praktfulle kanaler, multikulturelle befolkning og en ellevill folkefest under St. Patricks dag. Dette er Englands tredje største by, så det sier seg selv at du ikke trenger å lete lenge etter ting å gjøre i Birmingham.

Kunst og arkitektur i Birmingham

Hvis dette er din første tur til Birmingham, bør du starte med å oppleve attraksjonene i sentrum. En av de mest populære aktivitetene i byen er Birmingham Back to Backs. Her kan du se de siste såkalte back-to-back-husene som fortsatt finnes i byen. Disse husene, som hovedsakelig var bebodd av arbeiderklassen, har fått tilnavnet etter hvor tett de ble bygd (vegg i vegg). Her kan du ta en guidet tur hvor du kan lære om hvordan det var å bo og arbeide her mellom 1840-1970-tallet. Hvis du er på utkikk etter mer praktfull arkitektur, er et besøk til St. Philip's Cathedral en perfekt ting å gjøre i Birmingham. Denne vakre kirken i barokkstil har stått siden 1700-tallet og huser flere kunstverk, blant annet praktfulle glassmalerier. Katedralen ligger i hjertet av byen, så her er du omringet av attraksjoner. Neste stopp kan for eksempel være Victoria Square, hvor du kan se det vakre rådhuset, eller gaten Colmore Row.

For hele familien

Hvis du leter etter familievennlige aktiviteter i Birmingham, kan det være hyggelig med en rusletur i Cannon Hill Park – spesielt hvis solen skinner. Her kan du gjøre alt fra å ta et slag minigolf, spille tennis eller ta en båttur på innsjøen. Det finnes også lekeplasser som barna vil elske. Når det er tid for en pause, kan du spise en deilig lunsj på restauranten i parken. Hvis du er på utkikk etter kulturrelaterte aktiviteter i Birmingham, er et besøk til Birmingham symfonihall på sin plass. Her kan du se alt fra symfoniorkester til komedie og ballett. Det finnes også flere barnevennlige forestillinger. En annen morsom aktivitet for hele familien, er en tur til Southern Museum of Flight, hvor du kan lære om flyets historie.

En glitrende suvenir

Hvis du er ute etter en glitrende suvenir fra Birmingham, er en tur til Gullsmedskvartalet stedet å gå. Dette unike stedet har en historie på over 250 år, og i dag kan du finne over hundre smykkebutikker her. Du kan også ta et besøk til museet som ligger her, hvor du kan lære mer om smykkekunsten. Det er også et hyggelig boligområde med mer enn 30 restauranter, barer og kaféer. Birmingham har en av de mest kulturelt blandede befolkningene i Storbritannia, så her finner du mattradisjoner fra hele verden. Du finner alt fra indisk, kinesisk, thai og japansk mat – så her er det bare til å velge og vrake mellom kulinariske opplevelser. Avslutt kvelden med et besøk til en pub, hvor du kan nyte mikrobrygget øl og kanskje slå av en prat med de lokale.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke i Birmingham

Byer nær Birmingham