Italia

Reiseguide
Italia fasiliteter samt historisk arkitektur, nattbilder og by
Beundre de beste verkene til Michelangelo og da Vinci, opplev senteret for katolisismen og ta bilder av deg selv og Det skjeve tårn i Pisa på denne halvøya i Middelhavet.

Italia begynte som en samling av bystater. I dag føles hver av landets mange byer fortsatt som en egen liten verden, med sine egne verdensberømte skatter: vakre katedraler og viktige malerier av da Vinci. Du kan reise fra by til by, undersøke levninger fra Romerriket, noen av verdens største og mest spektakulære kirker og noen av de mest kjente eksemplene på renessansekunst.

Du kan starte i Roma, verdens sentrum både for katolikker og klassisister. Her kan du se på legendarisk romersk arkitektur og gjenstander, deriblant Colosseum, som hadde plass til 50000 tilskuere, Romas gamle administrative sentrum, Forum Romanum, og Pantheon. Deretter kan du besøke Vatikanstaten i hjertet av Roma, der Pavens residens ligger. Du kan gå over Petersplassen bort til Peterskirken, den største basilikaen i verden og katolikkenes mest hellige sted. Se Michelangelos Sixtinske kapell på et av Vatikanets museer.

Lengre nord ligger regionen Toscana, med fødestedet til den italienske renessansen, Firenze. Besøk byens viktigste kunstmuseer for å se på banebrytende prestasjoner innen italiensk kunst, deriblant Michelangelos David på Galleria dell'Accademia delle Belle Arti og Botticellis Venus' fødsel på Galleria delgli Uffizi. I byen Pisa i nærheten kan du se på en av Europas største attraksjoner, Campo dei Miracoli-komplekset med Det skjeve tårn i Pisa. Til slutt anbefales det å reise rundt i Toscanas vindistrikt, deriblant den berømte Chianti-regionen.

Helt nord i Italia ligger det to storartede byer: Venezia og Milano. Ta en gondoltur langs Canal Grande i Venezia. Så kan du dra til Milano for å se på byens Duomo, en av de mest ornamenterte gotiske katedralene i Europa. I nærheten ligger den relativt beskjedne Basilica di Santa Maria delle Grazie, med Den siste nattverden av da Vinci.

Du kan komme deg til Italia ved å fly til en av de internasjonale flyplassene, for eksempel til Roma, Milano eller Venezia. Du kommer deg rundt i landet med bil eller tog. Hvis du trenger å hvile deg etter å ha utforsket alle de største byene i Italia, kan du ta en ferge til de avslappende øyene Sicilia eller Sardinia i Middelhavet.

Italia – populære byer

Foro Romano som inkluderer monument, tempel eller hellig sted og historisk arkitektur
Roma
Kjent for Historisk, Katedraler og Museer
Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Grunner til å reise

 • Piazza Navona
 • Pantheon
 • Colosseum
Milano fasiliteter samt gatescener, solnedgang og historisk arkitektur
Milano
Kjent for Katedraler, Museer og Kunst
Milano er en av Europas største byer og også hjem for da Vincis Nattverden, globale motemerker og en av de største kirkene i verden.

Grunner til å reise

 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Teatro alla Scala
 • Piazza del Duomo
San Francesco di Paola fasiliteter samt torg eller plass, nattbilder og kirke eller katedral
Napoli
Kjent for Historisk, Turer og Museer
Klassisk arkitektur, rik historie, tradisjonell pizza og underjordiske grotter er alle ting som gjør denne italienske byen til et fascinerende reisemål.

Grunner til å reise

 • Piazza del Plebiscito
 • Porto di Napoli
 • Det kongelige slott
Ponte dell\'Accademia fasiliteter samt historisk arkitektur, elv eller bekk og kystby
Venezia
Kjent for Båtturer, Katedraler og Kirker
Den flytende byen er så romantisk som du kan få det, med sine gondoler, serenadesangere, imponerende palasser og kirker og et nesten tidløst preg – så reis til Venezia i dag!

Grunner til å reise

 • Markusplassen
 • Rialto-broen
 • St. Markus-basilikaen
Ponte Vecchio som inkluderer omvisning i bil, gatescener og by
Firenze
Kjent for Historisk, Museer og Kunst
Liker du museer, katedraler og arkitektur? Dra til Firenze!

Grunner til å reise

 • Uffizi galleri
 • Santa Maria del Fiore katedral
 • Piazza della Signoria
Palazzo Pretorio som inkluderer elv eller bekk, bro og by
Palermo
Kjent for Historisk, Katedraler og Kultur
Oppdag Palermo: monumenter, historiske steder, katedraler og mye mer!

Grunner til å reise

 • Ballaro marked
 • Teatro Massimo
 • Palazzo dei Normanni

Populære steder å besøke

Italia

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: