ToscanaItalia

Denne regionen er et av Italias mest ikoniske reisemål, og har både frodig natur, landlig idyll og landets vakreste renessansekunst. 

Med sine historiske byer, utsøkte kunst, frodige olivenlunder og idylliske vingårder er Toscana det Italia vi drømmer om. Regionen var et innovativt senter under renessansen, og malerne, arkitektene og skulptørene bidro i høy grad til å utforme Europas kulturelle identitet. Dra på weekendtur til Toscana og nyt regionens deilige mat, besøk vingårder og smak på noen av verdens beste viner og olivenoljer. Se på folkelivet på piazzaene i middelalderbyene, og beundre den endeløse samlingen av storslått kunst og arkitektoniske perler.

Turister fra hele verden har strømmet til Firenze i flere århundrer. Den livlige, karismatiske byen har bevart mye av magien fra gullalderen for over 700 år siden. Se en av verdens fremste samlinger av renessansekunst ved storslagne Galleria degli Uffizi, og nyt en vakker spasertur langs elven Arno ved solnedgang.

Få bygninger i verden er like lett gjenkjennelige som Pisas skjeve tårn. Selv om tårnet fra 1100-tallet får mesteparten av oppmerksomheten, er resten av komplekset Campo dei Miracoli også verdt å utforske. Se Duomo (domkirken), Battistero (dåpskapellet) og Camposanto (gravplassen) i nærheten. Alle er utformet i en lokal, gotisk stil som er særegen for Pisa.

San Gimignano er den mest berømte av Toscanas mange byer på åsryggene. Den skiller seg ut med over 10 "skyskrapere" fra middelalderen, som ble bygd av rivaliserende adelsmenn mellom 1100- og 1200-tallet. Oppdag de fascinerende freskene i de historiske bygningene, inkludert Collegiate og Chiesa di Sant'Agostino, og smak på byens berømte, hvite druer i vinsmakingsrommene.

Besøket i Toscana er ikke komplett før du har fordypet deg i regionens anerkjente, kulinariske tradisjoner. Kos deg med kraftige supper (for eksempel ribollita, laget av grønnsaker, bønner og brødbiter) eller et enkelt, men nydelig, måltid med bistecca alla fiorentina (grillet T-benstek).

Toscanas største flyplass ligger i Pisa, og har avganger til hele Europa. Ta toget for å reise mellom de største byene i regionen. Buss og bil er ofte bedre alternativer for å utforske småbyene og landsbyene i Toscana. Lavsesongen i april og høysesongen mellom juli og august er noen av de beste tidene for å komme på besøk.

Toscana – populære byer

Ponte Vecchio som inkluderer omvisning i bil, gatescener og by
Firenze
Kjent for Historisk, Museum og Kunst

…"

Grunner til å reise

 • Uffizi galleri
  Uffizi galleri
 • Ponte Vecchio
  Ponte Vecchio
 • Santa Maria del Fiore katedral
  Santa Maria del Fiore katedral
Det skjeve tårnet fasiliteter samt kulturarv, park og historisk arkitektur
Pisa
Kjent for Gåturer, Historisk og Kafé

…"

Grunner til å reise

 • Det skjeve tårn
  Det skjeve tårn
 • Katedralen i Pisa
  Katedralen i Pisa
 • Dåpskapellet i Pisa
  Dåpskapellet i Pisa
Siena
Siena
Kjent for Historisk, Tur og Katedral

…"

Grunner til å reise

 • Piazza del Campo
  Piazza del Campo
 • Siena katedralen
  Siena katedralen
 • Fonte Gaia
  Fonte Gaia
Piazza San Michele fasiliteter samt torg eller plass, uteliv og spise ute
Lucca
Kjent for Historisk, Sykkelturer og Gåturer

…"

Grunner til å reise

 • Piazza Napoleone
  Piazza Napoleone
 • Guinigi-tårnet
  Guinigi-tårnet
 • Piazza dell'Anfiteatro
  Piazza dell'Anfiteatro
Castello del Boccale fasiliteter samt stenete kystlinje og landskap
Livorno
Kjent for Sjø, ern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8f og Historisk

…"

Grunner til å reise

 • Piazza della Repubblica
  Piazza della Repubblica
 • Arcipelago Toscano nasjonalpark
  Arcipelago Toscano nasjonalpark
 • Monumento dei Quattro Mori
  Monumento dei Quattro Mori
Grosseto
Kjent for Historisk, Boblebad og Monument

…"