Lombardia

Italia
Maggioresjøen fasiliteter samt innsjø, fjell og liten by eller landsby
På en reise til Lombardia i Nord-Italia kan du gå på oppdagelsesferd i gamlebyer fra middelalderen, se siste mote og slappe av ved landets store innsjøer.

Lombardia er en region full av skoger, snøkledde fjell, innsjøer og maleriske byer og landsbyer. Landskapet innbyr til varierte opplevelser i det fri, mens byene rommer kulturelle og historiske skatter. Kjøp siste skrik i en av verdens motehovedsteder, utforsk middelalderkjerner, stå på ski i Alpene, og nyt livet ved Italias store innsjøer.

Dra til Milano, hovedstaden i Lombardia, som er et globalt motesentrum. Se etter designerklær i butikkene i shoppingstrøket Quadrilatero d’Oro og i den glassdekkede handlegaten Galleria Vittorio Emanuele II. Bruk de nye klærne dine under en elegant aften på det berømte operahuset La Scala. Besøk noen av byens andre berømte attraksjoner. I spisesalen til klosteret Santa Maria delle Grazie kan du beundre fresken Nattverden, et av Leonardo da Vincis mesterverk. Nyt utsikten fra det spirdekkede taket på den gotiske katedralen i Milano.

Kjør eller ta tog til Mantova, som ligger omtrent 155 kilometer sørøst for Milano. Denne renessansebyen er full av arkitektoniske perler, blant annet det praktfulle Palazzo Ducale og katedralen fra sent på 1300-tallet. Du kan se flere prektige bygg i Pavia, som var kjent som byen med de hundre tårn i middelalderen. På den tiden prøvde rike innbyggere å overgå hverandre ved å bygge høye bygninger. Se opp mot de gjenværende tårnene, som tilsynelatende ikke har noen funksjon.

Utnytt Lombardias varierte landskap til fulle. Stå på ski på skistedene Bormio og Livigno. Dra på vintur gjennom de vinrankedekkede åsene i Franciacorta, og smak på Italias musserende viner.

Nyt naturprakten og stillheten ved Comosjøen, Maggioresjøen og Gardasjøen i den nordlige delen av regionen. På disse enorme innsjøene kan du seile, brettseile og padle. Besøk byene og landsbyene som ligger rundt innsjøene. Langs bredden av Comosjøen ligger de århundregamle kirkene og villaene i Bellagio. Dra på sightseeing til Rocca Scaligera, et slott på den sørlige bredden av Gardasjøen.

Du kan reise til Lombardia ved å ta fly til en av Milanos internasjonale flyplasser. Bruk leiebil, tog og buss for å få med deg det beste av regionens natur, kultur og historie.

Lombardia – populære byer

Milano fasiliteter samt gatescener, solnedgang og historisk arkitektur
Milano
Kjent for Katedraler, Museer og Kunst
Milano er en av Europas største byer og også hjem for da Vincis Nattverden, globale motemerker og en av de største kirkene i verden.

Grunner til å reise

 • Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Katedralen i Milano
Bergamo
Bergamo
Kjent for Historisk, Slott og Fjell
Bergamo er kjent for den skarpe inndelingen i to bydeler: den moderne byen i den nedre delen, og bebyggelsen omgitt av en bymur på toppen av åsen. På en weekendtur eller reise til Bergamo fortelles byens historie gjennom bygninger, borger og plasser, vakre kirker og kunst fra ulike epoker. Dette er en gammel by som er som skapt for spaserturer, så det er fint å rusle rundt og titte på severdighetene. Samtidig er Bergamo en moderne by med internasjonal flyplass og avantgarde-bygg. Byen er en perfekt blanding av gammelt og moderne, som du kan utforske takket være våre rimelige ferietilbud til Bergamo.

Grunner til å reise

 • Piazza Vecchia
 • Duomo
 • Basilica di Santa Maria Maggiore
Livigno som inkluderer snø, liten by eller landsby og fjell
Livigno
Kjent for Ski, Spa og Ost
Utforsk de ulike tollfrie butikkene i denne tradisjonelle alpelandsbyen, som er kjent for sine pålitelige snøforhold.

Grunner til å reise

 • Livigno skiområde
 • Carosello 3000 – fjellpark
 • Valtellina skiområde
Estense slott som inkluderer liten by eller landsby, landskap og torg eller plass
Varese
Kjent for Slott, Hager og Historisk
Denne fortryllende byen nord for Milano, med et palass, en basilika og et slott, ligger mellom fjellkjeden Campo dei Fiori og sjøen Lago di Varese.

Grunner til å reise

 • Corso Matteotti
 • San Vittore Basilica
 • Estense slott
Brescia som viser slott og kulturarv
Brescia
Kjent for Historisk, Business og Museer
En weekendtur eller reise til Brescia, halvveis mellom Milano og Verona, er en fantastisk sjanse til å oppdage byen mellom åsryggene til Bergamo-Alpene og elven Mella. Brixia var opprinnelig en romersk utpost og et aktivt knutepunkt i imperiet. På begynnelsen av 1800-tallet fikk byen nok en gang en viktig historisk rolle da den ble setet for Risorgimento-bevegelsen, som kulminerte i opprøret "De ti dagene i Brescia". Byen har utallige interessante steder som er verdt et besøk, og de fleste er lette å nå til fots takket være byens arkitektur og utforming. Noen eksempler er Broletto, Loggia, Forum Romanum, slottet fra middelalderen og kunsten i Pinacoteca-galleriet. Takket være den korte avstanden til Garda-sjøen har Brescia et behagelig klima og et velorganisert overnattingstilbud. Ferietilbudene våre til Brescia gjør byen til et rimelig og attraktivt reisemål ved foten av Bergamo-Alpene.

Grunner til å reise

 • Mille Miglia-museet
 • Piazza della Loggia
 • Brescia slott
Como-Brunate kabelbane fasiliteter samt bro og bukt eller havn
Como
Kjent for Innsjøer, Ferger og båter og Båtturer
"Silkebyen", med utsikt over Comosjøen og innrammet av de sveitiske Alpene, sjarmerer med kafékulturen, de ornamenterte kirkene og handelen med luksussilke.

Grunner til å reise

 • Como-Brunate kabelbane
 • Piazza Cavour
 • Katedralbasilikaen i Como