Lombardia

Italia
Maggioresjøen fasiliteter samt innsjø, fjell og liten by eller landsby
På en reise til Lombardia i Nord-Italia kan du gå på oppdagelsesferd i gamlebyer fra middelalderen, se siste mote og slappe av ved landets store innsjøer.

Lombardia er en region full av skoger, snøkledde fjell, innsjøer og maleriske byer og landsbyer. Landskapet innbyr til varierte opplevelser i det fri, mens byene rommer kulturelle og historiske skatter. Kjøp siste skrik i en av verdens motehovedsteder, utforsk middelalderkjerner, stå på ski i Alpene, og nyt livet ved Italias store innsjøer.

Dra til Milano, hovedstaden i Lombardia, som er et globalt motesentrum. Se etter designerklær i butikkene i shoppingstrøket Quadrilatero d’Oro og i den glassdekkede handlegaten Galleria Vittorio Emanuele II. Bruk de nye klærne dine under en elegant aften på det berømte operahuset La Scala. Besøk noen av byens andre berømte attraksjoner. I spisesalen til klosteret Santa Maria delle Grazie kan du beundre fresken Nattverden, et av Leonardo da Vincis mesterverk. Nyt utsikten fra det spirdekkede taket på den gotiske katedralen i Milano.

Kjør eller ta tog til Mantova, som ligger omtrent 155 kilometer sørøst for Milano. Denne renessansebyen er full av arkitektoniske perler, blant annet det praktfulle Palazzo Ducale og katedralen fra sent på 1300-tallet. Du kan se flere prektige bygg i Pavia, som var kjent som byen med de hundre tårn i middelalderen. På den tiden prøvde rike innbyggere å overgå hverandre ved å bygge høye bygninger. Se opp mot de gjenværende tårnene, som tilsynelatende ikke har noen funksjon.

Utnytt Lombardias varierte landskap til fulle. Stå på ski på skistedene Bormio og Livigno. Dra på vintur gjennom de vinrankedekkede åsene i Franciacorta, og smak på Italias musserende viner.

Nyt naturprakten og stillheten ved Comosjøen, Maggioresjøen og Gardasjøen i den nordlige delen av regionen. På disse enorme innsjøene kan du seile, brettseile og padle. Besøk byene og landsbyene som ligger rundt innsjøene. Langs bredden av Comosjøen ligger de århundregamle kirkene og villaene i Bellagio. Dra på sightseeing til Rocca Scaligera, et slott på den sørlige bredden av Gardasjøen.

Du kan reise til Lombardia ved å ta fly til en av Milanos internasjonale flyplasser. Bruk leiebil, tog og buss for å få med deg det beste av regionens natur, kultur og historie.

Lombardia – populære byer

Galleria Vittorio Emanuele II som inkluderer nattbilder, palass og historisk arkitektur
Milano
Kjent for Katedraler, Museer og Kunst
Milano er en av Europas største byer og også hjem for da Vincis Nattverden, globale motemerker og en av de største kirkene i verden.

Grunner til å reise

  • Galleria Vittorio Emanuele II
  • Teatro alla Scala
  • Piazza del Duomo
Bergamo
Bergamo
Kjent for Historisk, Slott og Fjell
Bergamo er kjent for den skarpe inndelingen i to bydeler: den moderne byen i den nedre delen, og bebyggelsen omgitt av en bymur på toppen av åsen. På en weekendtur eller reise til Bergamo fortelles byens historie gjennom bygninger, borger og plasser, vakre kirker og kunst fra ulike epoker. Dette er en gammel by som er som skapt for spaserturer, så det er fint å rusle rundt og titte på severdighetene. Samtidig er Bergamo en moderne by med internasjonal flyplass og avantgarde-bygg. Byen er en perfekt blanding av gammelt og moderne, som du kan utforske takket være våre rimelige ferietilbud til Bergamo.

Grunner til å reise

  • Piazza Vecchia
  • Funicolare San Vigilio