Sardinia

Italia
Cagliari - Villasimius - sørlige Sardinia som viser gatescener
Denne uavhengige italienske regionen er kjent for luksuriøse strender og vill, urørt natur.

Den store middelhavsøya Sardinia har noen av Italias vakreste strender. De aller mest glamorøse havresortene finner du på østsiden av øya. Hvis du vil ha en litt annerledes opplevelse i løpet av din ferie på Sardinia, bør du utforske den urørte naturen. Her kan du finne avsidesliggende grotter, digre granittklipper og gamle ruiner etter de forskjellige sivilisasjonene som har levd her i århundrenes løp.

Opplev Sardinias Costa Smeralda, eller Smaragdkysten. Du vil med en gang finne ut hvorfor denne destinasjonen er populær blant kjendiser og millionærer. Glitrende, hvit sand møter dypt, smaragdgrønt vann. Langs denne kyststripen finner du noen av Europas dyreste resorter.

Fiskehavnen Alghero har beholdt sin unike karakter til tross for populariteten blant turistene. Byen er også kjent som "Barcelonetta" (lille Barcelona) på grunn av den spanske atmosfæren. Byens flotte historiske sentrum er et av de best bevarte på Sardinia. I nærheten finner du også de flotte strendene Le Bombarde og Lazaretto.

Dra til øyas sentrum, en relativt urørt region som er kjent for flotte muligheter til å gå tur og titte på fugler. I disse avsidesliggende områdene har de fastboende fortsatt en tradisjonell livsstil, og mange familier livnærer seg fortsatt som gjetere. Nuoro, en av de største byene i innlandet, er et fint sted å stoppe på vei til den nærliggende fjellkjeden Gennargentu og regionens mindre byer og landsbyer.

Ikke gå glipp av de mystiske nuragiske kompleksene på forskjellige steder over hele øya. Disse forhistoriske ruinene ble bygget av den nuragiske sivilisasjonen, et samfunn som bare fantes på Sardinia mellom 1500 og 500 f.kr. Et av de største kompleksene er Nuraghe Su Nuraxi i landsbyen Barumini. Dette stedet står på UNESCOs verdensarvliste.

Juli og august er de travleste månedene på Sardinia. Reis til Sardinia utenfor hovedsesongen, for eksempel mellom april og juni eller september og oktober, for å unngå folkemengdene. På Sardinia finnes flyplassen Aeroporto-Cagliari-Elmas, som har gode flyforbindelser til Italia og resten av Europa. Det går an å reise rundt på øya med buss og tog, men offentlig transport kan være upålitelig. Vurder å leie en bil for å få bedre fleksibilitet.

Sardinia – populære byer

Cagliari som viser by
Cagliari
Kjent for Historisk, Kafeer og Monumenter
Gamle relikvier, monumenter og en underjordisk krypt med bein fra martyrer. Sardinias hovedstad fengsler deg med sin historie og skjønnhet.

Grunner til å reise

  • Cagliari katedral
  • San Remy-bastionen
  • Museo Archeologico Nazionale
Alghero fasiliteter samt kyst og kystby
Alghero
Kjent for Historisk, Marinaer og Monumenter
Besøk en billedskjønn kystresort på nordvestlige Sardinia, som er kjent for sin eldgamle historie, sine spektakulære naturattraksjoner og sine vakre strender.

Grunner til å reise

  • Neptuns Grotto
  • Nuraghe di Palmavera
  • Piazza Civica
Le Saline-stranden fasiliteter samt landskap, strand og kyst
Olbia
Kjent for Strandutsikt, Spa og Småby
På middelhavsøya Sardinia utenfor vestkysten av Italia ligger det en by som er kjent for sine strender, arkeologiske ruiner og gamle kirker.

Grunner til å reise

  • Olbia havn
Romazzino strand som viser klippelandskap og kyst
Arzachena
Kjent for Avslapning, Seiling og Uforstyrret
Den fredelige byen Arzachena på Sardinia byr på både eldgamle gravplasser, uberørte strender og de eksklusive resortene langs Costa Smeralda.
Sassari fasiliteter samt statue eller skulptur, kulturarv og torg eller plass
Sassari
Kjent for Historisk, Kunst og Monumenter
Denne universitetsbyen på øya Sardinia byr på storslagne palasser og sjarmerende bytorg i tillegg til museer og gamle kirker som gir deg et innblikk i byens middelalderhistorie.
La Maddalena fasiliteter samt innsjø, rolig landskap og tropisk landskap
La Maddalena
Kjent for Ferger og båter, Havner og Øyer
Hvis du reiser til denne drømmeøya like utenfor Costa Smeralda, kan du la deg fascinere av granittsteiner, blå laguner, hvite sandstrender og sjarmerende hus.