Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

LazioItalia

I Lazio-regionen, som ligger midt i Italia, kan du se stedet der gladiatorer kjempet på liv og død, gå på tur i skogen, slappe av på stranden og stå på ski i fjellene.

Lazio kan by på enorme områder med landsens natur, eldgamle romerske palasser og festningsbyer fra middelalderen. Regionen grenser til Det tyrrenske hav og er full av historiske juveler samt snøkledde fjell, skoger og badebyer.

Lazio var Romerrikets vugge. Det hele begynte i Roma, også kjent som den evige stad. Roma har en rik blanding av forskjellige arkitektoniske stiler, og her finner du noen av verdens mest berømte bygninger. Se Colosseum, Pantheon, Castel Sant’Angelo og restene etter templer, triumfbuer og basilikaer på Forum Romanum. Besøk Petersplassen og Vatikanet, den katolske verdens sentrum.

Er du interessert i Romerrikets historie, finnes det fortidsminner også andre steder i Lazio. I Tivoli kan du se deg om i Villa Adriana, sommerresidensen til keiser Hadrian. Rusle gjennom restene av Ostia Antica, som var havnebyen til antikkens Roma.

Før romernes tid var Lazio bebodd av etruskerne. Du kan fremdeles se spor etter sivilisasjonen deres i regionen. I Tarquinia kan du se den store begravelsesplassen Monterozzi, og i Vulci arkeologiske naturpark ligger restene etter en eldgammel etruskisk by.

Det varierte landskapet gjør en ferie i Lazio til en fabelaktig opplevelse for friluftsmennesker. Vandre gjennom skogen, rundt våtmarkene og langs innsjøene i Circeo nasjonalpark. Se det rike dyrelivet i Castelli Romani regionalpark. I dette vernede området ligger det også gamle byer, arkeologiske ruiner og middelalderslott.

Slapp av i bade- og kystbyene langs Lazios lange kystlinje, for eksempel Sperlonga og Gaeta. Om vinteren kan du dra til fjells for å boltre deg på skistedene Monte Livata og Campo Staffi.

Du kan reise til Lazio ved å ta fly til en av Romas to hovedflyplasser. Ta lokalbuss og -tog til regionens historiske steder, badebyer og skisteder, eller utforsk den i eget tempo med leiebil.

Lazio – populære byer

St. Peters basilika fasiliteter samt historisk arkitektur, religiøse elementer og kirke eller katedral
Roma
Kjent for Historiske bygninger, Katedraler og Museer

…"

Grunner til å reise

 • Pantheon
  Pantheon
 • Colosseum
  Colosseum
 • Castel Sant'Angelo
  Castel Sant'Angelo
Viterbo som inkluderer religiøse elementer, innendørs og kirke eller katedral
Viterbo
Kjent for Historiske bygninger, Slott og Katedraler

…"

Grunner til å reise

 • Viterbo katedral
  Viterbo katedral
 • Palazzo dei Papi
  Palazzo dei Papi
Latina
Kjent for Hager, Universiteter og Temaparker

…"

Grunner til å reise

 • Monti Lepini
  Monti Lepini
Civitavecchia
Kjent for Utflukter, Havner og Sjø

…"

Tivoli
Kjent for Historiske bygninger, Hager og Unesco-steder

…"

Rieti
Kjent for Katedraler, Monumenter og Eventyr

…"