Lazio

Italia
Lazio
I Lazio-regionen, som ligger midt i Italia, kan du se stedet der gladiatorer kjempet på liv og død, gå på tur i skogen, slappe av på stranden og stå på ski i fjellene.

Lazio kan by på enorme områder med landsens natur, eldgamle romerske palasser og festningsbyer fra middelalderen. Regionen grenser til Det tyrrenske hav og er full av historiske juveler samt snøkledde fjell, skoger og badebyer.

Lazio var Romerrikets vugge. Det hele begynte i Roma, også kjent som den evige stad. Roma har en rik blanding av forskjellige arkitektoniske stiler, og her finner du noen av verdens mest berømte bygninger. Se Colosseum, Pantheon, Castel Sant’Angelo og restene etter templer, triumfbuer og basilikaer på Forum Romanum. Besøk Petersplassen og Vatikanet, den katolske verdens sentrum.

Er du interessert i Romerrikets historie, finnes det fortidsminner også andre steder i Lazio. I Tivoli kan du se deg om i Villa Adriana, sommerresidensen til keiser Hadrian. Rusle gjennom restene av Ostia Antica, som var havnebyen til antikkens Roma.

Før romernes tid var Lazio bebodd av etruskerne. Du kan fremdeles se spor etter sivilisasjonen deres i regionen. I Tarquinia kan du se den store begravelsesplassen Monterozzi, og i Vulci arkeologiske naturpark ligger restene etter en eldgammel etruskisk by.

Det varierte landskapet gjør en ferie i Lazio til en fabelaktig opplevelse for friluftsmennesker. Vandre gjennom skogen, rundt våtmarkene og langs innsjøene i Circeo nasjonalpark. Se det rike dyrelivet i Castelli Romani regionalpark. I dette vernede området ligger det også gamle byer, arkeologiske ruiner og middelalderslott.

Slapp av i bade- og kystbyene langs Lazios lange kystlinje, for eksempel Sperlonga og Gaeta. Om vinteren kan du dra til fjells for å boltre deg på skistedene Monte Livata og Campo Staffi.

Du kan reise til Lazio ved å ta fly til en av Romas to hovedflyplasser. Ta lokalbuss og -tog til regionens historiske steder, badebyer og skisteder, eller utforsk den i eget tempo med leiebil.

Lazio – populære byer

Foro Romano som inkluderer monument, tempel eller hellig sted og historisk arkitektur
Roma
Kjent for Historisk, Katedraler og Museer
Roma er en slående blanding av flott kunst, utrolig arkitektur og solrike plasser og kombinerer en imponerende historie med et hektisk storbyliv. Dette er således det perfekte reisemålet for en storbyferie.

Grunner til å reise

  • Pantheon
  • Piazza Navona
  • Colosseum
Tivoli
Tivoli
Kjent for Historisk, Hager og På UNESCOs verdensarvliste
Et lite stykke fra Roma ligger den idylliske byen Tivoli – en ekte perle med kunst, kultur, historiske monumenter og vakker natur.

Grunner til å reise

  • Villa d'Este
  • Hadrians Villa
  • Villa Gregoriana
Orte fasiliteter samt åkre
Viterbo
Kjent for Historisk, Slott og Katedraler
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 11.0px Calibri; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}På en ferie i Viterbo finner du et landskap bestående av bølgende åser dekket med tette skoger, vingårder og oliventrær hele veien ned til Maremma-kysten.

Grunner til å reise

  • Viterbo katedral
  • Palazzo dei Papi