Puglia

Italia
Lecce som inkluderer bukt eller havn og kyst
Puglia er hælen på den italienske ”støvelen”, og denne solrike regionen er berømt for uberørte strender, arkitektoniske perler, praktfulle nasjonalparker og den enkle, men deilige maten.

I Puglia, som også kalles Apulia, kombineres den vakre italienske landsbygda med barokkbyer, høytliggende middelalderbyer og elegante badebyer. Dette drømmestedet strekker seg langs den sørøstlige delen av Italia. Kysten langs Adriaterhavet og Det joniske hav kan skilte med omtrent 300 solskinnsdager i året. Puglia har også århundrelange vintradisjoner og et enkelt kjøkken som kalles Cucina Povera (de fattiges kjøkken).

Se gamle kirker og normannerslottet mens du rusler rundt i brosteinsgatene i Bari. Foggia er full av kirker, palasser og torg, og her kan du også utforske den storslåtte borgen Lucera. I Lecce kan du se arkitektoniske mesterverk i barokkstil. Besøk festningsbyene blant de mange olivenlundene i Itriadalen, som er berømt for sine hvitkalkede trullihus fra middelalderen. Alberobello, Cisternino og Martina Franca er også verdt et besøk.

Det er lett å la seg smitte av middelhavssjarmen til Puglias kritthvite sandstrender, krystallklare vann og forrevne bukter. Trani, Polignano a Mare og Monopoli ligger som juveler langs Adriaterhavskysten, bare en kort kjøretur fra Bari. I Torre Guaceto naturreservat i nærheten av Marina di Ostuni kan du sykle, snorkle og dykke. Den joniske kysten til halvøya Salento kjennetegnes av bortgjemte viker og havgrotter. Nyt synet av vakre Santa Maria di Leuca, Marina di Ugento og Golfo di Gallipoli.

Sykle, dra på fottur eller ri i Gargano nasjonalpark, der tette skoger strekker seg ned til livlige badebyer. Ta ferje til de idylliske Tremitiøyene. Utforsk dype juv, klippelandsbyer og bysantinske kulturminner i Terra delle Gravine regionalpark. Dra til Alta Murgia nasjonalpark for å unnslippe folkemassene.

Når du blir sulten, kan du spise et mettende Cucina Povera-måltid. Cucina Povera-konseptet er basert på gamle bondetradisjoner og går ut på å forvandle enkle ingredienser til kulinarisk kunst. Populære retter omfatter melanzane ripiene (fylt aubergine), polpo in umido (langtidskokt blekksprut) og pasta orecchiette. Som tilbehør smaker det godt med en av Puglias fruktige, fyldige viner fra vingårder som Leone de Castris fra 1600-tallet.

Du kan reise til Puglia ved å ta fly til Bari eller Brindisi fra større europeiske byer. Lei en bil, og kjør rundt i denne naturskjønne regionen på de buktende kyst- og landeveiene.

Puglia – populære byer

Bari fasiliteter samt kystby
Bari
Kjent for Historisk, Katedraler og Kirker
På en weekendtur eller reise til Bari trer du inn i en gammel, søreuropeisk by med en spennende historie og fantastisk samling av kunst og arkitektur fra flere tusen år tilbake. Monumentene byr på alt fra romanske konstruksjoner til middelalderkirker, et normannisk slott til bygg i venetiansk, barokk, art nouveau og art deco-stil. Sarasensk, bysantinsk og normannisk påvirkning gjennom århundrene har også vært med på å forme den gamle byen Bari, som var kjent som Barium på latin. Takket være ferietilbudene til Bari kan du oppleve den unike sjarmen som du bare finner i denne kulturelle smeltedigelen.

Grunner til å reise

 • Bari havn
 • Basilica di San Nicola
 • Bari-katedralen
Gallipoli havn som inkluderer bukt eller havn og kyst
Lecce
Kjent for Historisk, Katedraler og Kirker
"Sydens Firenze" er en iøynefallende søritaliensk by, med barokk arkitektur, romerske ruiner og velstelte hager.

Grunner til å reise

 • Piazza Sant'Oronzo
 • Porta Napoli
 • Romersk amfiteater
Vieste som inkluderer kystby, kløft eller juv og stenete kystlinje
Vieste
Kjent for Historisk, Svømming og Ost
Hvis du reiser til Vieste, kan du utforske den vakre småbyen og Gargano-området. Vieste er en gammel by som ligger over sjøen. Den er full av trange gater og små, hvite hus med vinduer pyntet med basilikum. Ytterst på kanten av klippene smelter den asurblå himmelen og det blå havet sammen i synsranden.

Grunner til å reise

 • Vieste-havnen
 • Baia di Campi
 • Scialara o Castello
Gallipoli som viser kystby og båter
Gallipoli
Kjent for Historisk, Kultur og Løping
En reise til Gallipoli, som har hvite sandstrender og krystallklart vann, gir deg en fantastisk mulighet til å oppdage noen av de mest spennende naturperlene i Salento. Fra sjøen ser du straks den mest eksotiske siden av Gallipoli: de tradisjonelle, hvite husene som minner om byene på Kykladene. Den gamle byen ligger på en øy som er knyttet til fastlandet med en buet bro. Bymuren, festningsvollene og tårnene som en gang i tiden holdt angripere ute, beskytter i dag bare mot uvær og gir byen en karakteristisk sjarm.

Grunner til å reise

 • Gallipoli havn
 • Castello di Gallipoli
 • Frans av Assisi-kirken
Brindisi som inkluderer skilt
Brindisi
Kjent for Havner, Historisk og Monumenter
Badeliv, en rik historie og vakre gamle kirker er de største attraksjonene på en reise til Brindisi, en malerisk by som ligger ved Adriaterhavet i den sørøstlige delen av Italia.
Polignano a Mare som viser sandstrand og klippelandskap i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Polignano a Mare
Kjent for Spa, Ost og Småby
Kystbyen Polignano a Mare ligger på toppen av en klippe, og her kan du dra på oppdagelsesferd langs den vakre kysten, stupe fra klippene, slappe av på stranden og se gamle kirker.