Milano

Reiseguide
Milano fasiliteter samt gatescener, solnedgang og historisk arkitektur

Milano er en av Europas største byer og også hjem for da Vincis Nattverden, globale motemerker og en av de største kirkene i verden.

Milano er en stor by som er kjent for sin kosmopolitiske kultur med alt fra mote og mat til kunst og gamle relikvier. Kort sagt kan en weekendtur til Milano by på det meste. Hovedstaden i den norditalienske regionen Lombardia er kjent verden over som et motesenter takket være luksusmerker som Gucci og Versace, og byen er også Italias finansielle sentrum. Byen er en av de største i Europa med sine mer enn fem millioner innbyggere. Mange av Milanos bygninger ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men her finnes fremdeles en mengde vakre gamle monumenter som er kjent fra et utall postkort.

Milano er kjent for sin rike religiøse kulturarv, og langs gatene står det århundregamle kirker med jevne mellomrom. Besøk katedralen i Milano, som er en av de største kirkene i verden. Lokalbefolkningen kaller denne katedralen i hjertet av byen for Il Duomo. På Piazza del Duomo, et travelt torg omgitt av maleriske bygninger, kan du stå i skyggen av katedralen. En ferie i Milano er ikke komplett uten å se da Vincis berømte freske Nattverden, som befinner seg i kirke- og klosterkomplekset Santa Maria delle Grazie på andre siden av torget. Nærliggende Chiesa di San Maurizio er kjent for sine fresker og huser Milanos arkeologiske museum.

Hvis du vil se kunst uten noen religiøs kontekst, kan du dra til den vakre Villa Reale, der du finner to av Milanos beste gallerier. På museet for moderne kunst kan du se berømte mesterverk fra det 19. og 20. århundre. Samtidskunstmuseet Padiglione d'Arte Contemporanea ved siden av stiller ut arbeider av noen av de beste kunstnerne av i dag. En kort spasertur unna ligger Brera-galleriet, der du kan se verk av berømte italienske malere som Rafael og Caravaggio. Med andre ord er en ferie i Milano en drøm for kunstelskere.

Uten mat og drikke kommer man ikke langt under en ferie i Milano, så prøv smakfulle risottoer og pastaretter, pizza eller nylaget "gelato" (iskrem) på restaurantene og kafeene du finner nesten overalt. På La Scala kan du se opera i verdensklasse, og deretter kan du sette kursen mot utelivsdistriktet Navigli for å ta et glass med lokalbefolkningen på terrassene langs kanalen.

Du kan reise til Milano via byens internasjonale flyplass, eller ta toget fra mange europeiske byer. Bruk den rimelige undergrunnsbanen og trikkene for å komme deg rundt i byen. Du kan også gjøre som lokalbefolkningen og bruke apostlenes hester under din storbyferie i Milano. Da kan du i enda større grad nyte elegansen til en av Europas mest fasjonable byer.

Discover neighborhoods in Milano

Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
4 out of 5
S.S. 336, Ferno, VA
Prisen er 1 262 kr per natt fra 3. des. til 3. des.
Dette hotellet med et spa ligger i Ferno, 1,7 kilometer unna Volandia og 5 kilometer unna Castelnovate Ruins. Dessuten ligger Basilica di Sant'Agnese og Castello ...
4.4/5 Excellent! (1,168 anmeldelser)
Very positive experience. I will vome back.
"Very comfy room. Super bed also. Clean and modern hotel. I will come back."

Anmeldelse skrevet 19. feb. 2021

Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Hotel Glam Milano
Hotel Glam Milano
4 out of 5
Piazza Duca D'Aosta 4/6, Milano
Prisen er 823 kr per natt fra 26. des. til 26. des.
Dette hotellet ligger i Sentralstasjonen og 3 kilometer unna Teatro alla Scala, Katedralen i Milano og Piazza del Duomo. Dessuten ligger Piazza di Santa Maria ...
4.2/5 Excellent! (949 anmeldelser)
Formel 1 helg
"Meget bra og hyggelig hotel med perfekt beliggelse like ved Milano Centrale og kort avstand til Duomo med undergrunn."

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2019

Hotel Glam Milano
The Square Milano Duomo
The Square Milano Duomo
4 out of 5
Via Alberico Albricci, 2-4, Milano, MI
Prisen er 1 837 kr per natt fra 25. des. til 25. des.
Dette hotellet ligger i Milano sentrum og 10 minutters gange unna Piazza Missori, Piazza del Duomo og Katedralen i Milano. Dessuten ligger Galleria Vittorio ...
4.6/5 Wonderful! (961 anmeldelser)
Weekendtur
"Flott hotell med meget god beliggenhet. Dette hotellet er svært bra. Kommer gjerne igjen."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2020

The Square Milano Duomo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Italianway   - Melzo
Italianway - Melzo
Via Melzo 12, Milano
Prisen er 1 118 kr per natt fra 13. des. til 13. des.
Denne leiligheten ligger i Milano sentrum og 10 minutters gange unna Corso Buenos Aires og Porta Venezia. Dessuten ligger Teatro alla Scala og Galleria Vittorio ...
4/5 Very Good! (79 anmeldelser)
Sånn passe...
"Ikke en god stol. Eldgamle møbler som byrde vært kastet for 25 år siden. Dårlig kjøkken. Men veldig rent og badet var ok."

Anmeldelse skrevet 16. jun. 2017

Italianway - Melzo
Duomo Hotel & Apartments
Duomo Hotel & Apartments
Via San Paolo 13, Milano, Lombardia
Prisen er 1 210 kr per natt fra 19. des. til 19. des.
Denne leiligheten ligger i Milano sentrum og 5 minutters gange unna Teatro alla Scala og Galleria Vittorio Emanuele II. Dessuten ligger Katedralen i Milano og ...
4.5/5 Wonderful! (573 anmeldelser)
Sentralt, rent og romslig
"Svært sentralt og flott sted. Romslige og rene leiligheter og utstyrt med kaffemaskin, mikrobølgeovn, stekeplater og ellers det man trenger. Ligger et steinkast fra Duomo med fine restauranter i området."

Anmeldelse skrevet 11. feb. 2020

Duomo Hotel & Apartments
Heart Milan Apartments - Duomo
Heart Milan Apartments - Duomo
Via Giuseppe Mazzini, 20, Milano, Lombardia
Prisen er 1 590 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Denne leiligheten ligger i Milano sentrum og 5 minutters gange unna Via Torino og Piazza del Duomo. Dessuten ligger Katedralen i Milano og Galleria Vittorio ...
4.3/5 Excellent! (265 anmeldelser)
Flott leilighet, veldig sentralt.
"Veldig sentral beliggenhet, hit vil vi tilbake. 3 soverom og 2 bad, perfekt til jentetur."

Anmeldelse skrevet 1. nov. 2017

Heart Milan Apartments - Duomo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Milano

Populære aktiviteter i Milano

Byer nær Milano