Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

HordalandNorge

Byen med de syv fjell er kjent for den vakre naturen, den historiske Bryggen og fiskemarkedet.

Bergen har en idyllisk beliggenhet mellom fjorden og fjellene. Denne gamle havnebyen er kjent for sin historiske sjarm og den vakre naturen rundt. Ta turen gjennom de trange passasjene med brostein som går forbi trebygninger fra 1700-tallet. Lær mer om kjøpmennene på 1300-tallet eller beundre moderne kunst på et museum før du kjøper deg noen stykker fersk fisk fra en av bodene på Fisketorget.

Den beste måten å få et overblikk over byen på, er ved å dra til toppen av Fløyen, som er ett av de syv fjellene som omringer Bergen. Ta Fløibanen fra sentrum til toppen, som befinner seg 320 meter over havet. Herfra kan du skue utover byens sentrum og utover fjorden og havet. Det går raskt å spasere ned til sentrum igjen fra toppen. Du kan følge smale passasjer, såkalte "smau", som svinger seg nedover mellom trebygningene.

Den hanseatiske Bryggen i sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byens første bygninger ble oppført her på 1000-tallet. Den eldste gjenværende bygningen er Mariakirken fra 1100-tallet, som er åpen for publikum. På Bryggen finner du dessuten flere museer, som Bryggens Museum og Det Hanseatiske Museum. Her kan du lære mer om byens historie og liv i middelalderen.

Kunstinteresserte bør sette kursen mot Lille Lungegårdsvannet, som er omringet av flere gallerier. Du finner små, privateide gallerier i tillegg til Bergen kunstmuseum og Bergen Kunsthall her, slik at du kan se alt fra klassisk kunst til samtidskunst.

Barna vil sette pris på et besøk til Akvariet, som kan by på blant annet seler, pingviner og krokodiller. Det moderne vitensenteret VilVite er også populært blant familier, som kan bore etter olje eller lære hvordan man kan forutse været.

Det er lett å komme seg rundt i Bergen takket være de mange bussene og Bybanen som går gjennom sentrum. Det finnes dessuten mange cruiseskip og ferger som legger til og fra kai i Bergens havn og således knytter byen sammen med andre steder langs kysten.

De mest populære hotellene i Hordaland

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel Admiral
Clarion Hotel Admiral
4 out of 5
C. Sundts gate 9, Bergen
Prisen er 1 370 kr per natt

Dette hotellet ligger i Bergen sentrum og 10 minutters gange unna Kløverhuset kjøpesenter og Hurtigrutekaien. Bryggen ligger 0,9 kilometer unna. Byparken stasjon ...

4.3/5Excellent! (717 anmeldelser)

"Likte beliggenheita til hotellet. Godt utvalg til frokosten. Fin atmosfære i restauranten."…"

Anmeldelse skrevet 1. mar. 2020

Clarion Hotel Admiral
Scandic Ørnen
Scandic Ørnen
4 out of 5
Lars Hillesgate 18, Bergen
Prisen er 1 087 kr per natt

Dette hotellet ligger i Bergen sentrum og 15 minutters gange unna Kunstmuseene i Bergen og Hurtigrutekaien. Bryggen ligger 1,5 kilometer unna. Bystasjonen og ...

4.3/5Excellent! (1,368 anmeldelser)

"Reint fint og god service med hyggelig personale og og folk i resepsjonen va veldig hjelpsomme👍"…"

Anmeldelse skrevet 18. mai 2020

Scandic Ørnen
Hotel Oleana
Hotel Oleana
4 out of 5
Øvre Ole Bulls plass 5, Bergen
Prisen er 1 148 kr per natt

Dette hotellet ligger i Bergen sentrum og 10 minutters gange unna Den Nationale Scene og Hurtigrutekaien. Bryggen ligger 1 kilometer unna. Byparken stasjon ligger ...

4.5/5Wonderful! (695 anmeldelser)

"Dette var ein utrulig fin tur mykje takket være hotel Oleana. Har valgt dette hotellet to ganger og kommer til å velge det igjen. Gjennomført stil, god frokost og ypperlig service."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Hotel Oleana

Populære steder å besøke i Hordaland

Bryggen
Bilde av Bryggen

Bryggen

4.5/5(107 anmeldelser)

Smugene på Bryggen er fulle av tradisjonelle trehus der det før bodde kjøpmenn, men der du nå finner håndlagde suvenirer, sjømatrestauranter og museer.

Trolltunga
Bilde av Trolltunga

Trolltunga

Gå utendørs og opplev naturen ved Trolltunga, et populært stoppested i Odda. Stedet har en innsjø og kirker som du bør oppleve.

Bergenhusfestning
Bilde av Bergenhusfestning

Bergenhusfestning

4.5/5(33 anmeldelser)

Historien til Bergen vil du kunne lære mer om dersom du går innom Bergenhusfestning. Dette kulturelle området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og er kjent for sjømaten sin.

Akvariet i Bergen
Bilde av Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen

4.5/5(18 anmeldelser)

Pass på at du har tid til å ta med barna innom havskapningene i Akvariet i Bergen under turen til Bergen. Dette kulturelle området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og shoppingmuligheter du også bør oppleve.

Vøringfossen
Bilde av Vøringfossen

Vøringfossen

4/5(1 anmeldelse)

Opplev naturen i Eidfjord med en tur til det flotte grøntområdet Vøringfossen. Området har både familievennlige strender og fossefall du ikke bør gå glipp av.

Fløyen
Bilde av Fløyen

Fløyen

4.5/5(45 anmeldelser)

På den maleriske fjelltoppen Fløyen, som ligger i kort avstand fra sentrum, kan du dra på fottur og spise lunsj i det grønne om sommeren og kjøre kjelke om vinteren.

Populære aktiviteter i Hordaland

Bergenskortet
Bilde av Bergenskortet

Bergenskortet

Anbefales av 84 % av reisende
280 kr
per voksen