Hordaland

Reiseguide
Bergen som inkluderer nattbilder, kyst og båter
Byen med de syv fjell er kjent for den vakre naturen, den historiske Bryggen og fiskemarkedet.

Bergen har en idyllisk beliggenhet mellom fjorden og fjellene. Denne gamle havnebyen er kjent for sin historiske sjarm og den vakre naturen rundt. Ta turen gjennom de trange passasjene med brostein som går forbi trebygninger fra 1700-tallet. Lær mer om kjøpmennene på 1300-tallet eller beundre moderne kunst på et museum før du kjøper deg noen stykker fersk fisk fra en av bodene på Fisketorget.

Den beste måten å få et overblikk over byen på, er ved å dra til toppen av Fløyen, som er ett av de syv fjellene som omringer Bergen. Ta Fløibanen fra sentrum til toppen, som befinner seg 320 meter over havet. Herfra kan du skue utover byens sentrum og utover fjorden og havet. Det går raskt å spasere ned til sentrum igjen fra toppen. Du kan følge smale passasjer, såkalte "smau", som svinger seg nedover mellom trebygningene.

Den hanseatiske Bryggen i sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byens første bygninger ble oppført her på 1000-tallet. Den eldste gjenværende bygningen er Mariakirken fra 1100-tallet, som er åpen for publikum. På Bryggen finner du dessuten flere museer, som Bryggens Museum og Det Hanseatiske Museum. Her kan du lære mer om byens historie og liv i middelalderen.

Kunstinteresserte bør sette kursen mot Lille Lungegårdsvannet, som er omringet av flere gallerier. Du finner små, privateide gallerier i tillegg til Bergen kunstmuseum og Bergen Kunsthall her, slik at du kan se alt fra klassisk kunst til samtidskunst.

Barna vil sette pris på et besøk til Akvariet, som kan by på blant annet seler, pingviner og krokodiller. Det moderne vitensenteret VilVite er også populært blant familier, som kan bore etter olje eller lære hvordan man kan forutse været.

Det er lett å komme seg rundt i Bergen takket være de mange bussene og Bybanen som går gjennom sentrum. Det finnes dessuten mange cruiseskip og ferger som legger til og fra kai i Bergens havn og således knytter byen sammen med andre steder langs kysten.

Discover neighborhoods in Hordaland

Bryggen som inkluderer stenete kystlinje, liten by eller landsby og båter

Bergen sentrum

4/5(253 anmeldelser av området)

Spennende museer, god sjømat og historiske steder er bare noe av det som trekker folk til Bergen sentrum. Mens du er her, bør du også få med deg Torgalmenningen og Kløverhuset kjøpesenter, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Byparken stasjon eller Nonneseteren stasjon.

Bergen sentrum
Bergen som inkluderer by

Sentrum

Skal du til Sentrum, står garantert Grieghallen og Festplassen på menyen, og for å utforske mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Nonneseteren stasjon eller Bystasjonen.

Sentrum
Bergen som inkluderer by

Bergenhus

Nydelig sjøutsikt er bare én av grunnene til at Bergenhus er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Bryggen, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Byparken stasjon eller Nonneseteren stasjon.

Bergenhus