Gulen

Reiseguide
Bilde tatt av C J West
Besøk en kommune med mange verneverdige bygg og en rik kulturhistorie. Her kan du oppleve både innlandsbygder med fjell og daler, og kyststrøk med holmer og skjær.

Legger du en ferie til Gulen, kan du oppleve mange kulturminner fra stein- og bronsealderen, samt fra vikingtiden. Her er det et stort utvalg av byggverk som er fredet, som for eksempel Lovisendahl – den gamle sorenskrivergården i Brekke. Langs kysten kan du besøke rorbuer og prøve fiskelykken, innover i kommunen kan du oppleve et variert friluftsliv.

Gulen er en kommune i Sogn og Fjordane som ligger ved innløpet til Sognefjorden. I tillegg til fastlandet består kommunen av rundt 1 500 øyer, holmer og skjær. Det var her Gulatinget i sin tid lå, og stedet har hatt stor betydning for eldre norsk historie. Primærnæringene er fortsatt viktig for kommunen, men det har også blitt etablert industri her basert på blant annet maritime næringer.

På en reise til Gulen kan du besøke Gulen Fiskarbondemuseum som gir et innblikk i hvordan fiskerne i området levde før i tiden. Ta også turen til Sellevåg Treskofabrikk som står på Riksantikvarens liste over verneverdige industrikulturminner. Skjerjehamn var i sin tid et viktig knutepunkt for trafikken langs kysten. I Eivindvik kan du se de to steinkorsene som begge er over to meter høye.

Kommunen strekker seg over et stort område, fra innlandsbygder med jordbruk til skjærgården og fiskeaktiviteter i havgapet. Her kan du altså oppleve variert norsk natur og mange forskjellige landskapstyper. Det kan være greit med tilgang på egen bil, slik at du kommer deg rundt i kommunen uten å være avhengig av offentlig transport.

Når du skal reise til Gulen, kan du blant annet velge å ta hurtigbåten, du kan kjøre selv, eller benytte bussen. Veiforbindelsen både sørover til Bergen og nordover til Førde er gode, og det tar i overkant av én time å kjøre fra Bergen til Gulen. Har du båt, kan du også ankomme Gulen fra sjøsiden!

Du trenger ikke å reise til utlandet for å få de store ferieopplevelsene. I Gulen kan du oppleve et svært variert landskap og mange historiske steder og byggverk. Her kan du slappe av og nyte en rolig feriedag mens du lærer om viktige hendelser i norsk historie.

Brekkestranda Fjordhotel
Brekkestranda Fjordhotel
3.5 out of 5
Sognefjordveien 587, Gulen
Prisen er 1 695 kr per natt fra 24. jun. til 25. jun.
1 695 kr
per natt
24. jun.–25. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Gulen, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
7,8/10 Good! (194 anmeldelser)
"Anbefales"

Anmeldelse skrevet 18. jun. 2024

Brekkestranda Fjordhotel
Leter du etter vakker natur.
Leter du etter vakker natur.
Eivindvik, Vestland
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Gulen. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: hage, kabel-TV/parabol og kaffemaskin på rommet. Populære ...
Leter du etter vakker natur.
Dette feriehuset ønsker deg velkommen til Sandøyna i et vakkert kystlandskap.
Dette feriehuset ønsker deg velkommen til Sandøyna i et vakkert kystlandskap.