Norheimsund

Reiseguide
Bergen som inkluderer bro og vannfall
Landlig og grønt rett ved den mektige Hardangerfjorden – vakre Norheimsund er et vindu til Norges vakre natur og maritime historie.

Opplev mektige fossefall, håndlagde båter og tålmodig fiske i Norheimsund, en vakker bygd ved den majestetiske Hardangerfjorden. Denne bygda med litt over 2000 innbyggere virker som den har trukket seg litt tilbake fra den stressende travelheten det moderne livet fører med seg. Ta en dag til å slappe av og bare nyte de grønne slettene, de interessante museene og den norske naturen.

Norheimsund er et sjarmerende sted som består av vakre gamle hus omgitt av grønne enger og den vakre Hardangerfjorden. Langs hovedgaten i Norheimsund kan du treffe lokalbefolkningen som driver butikker og historiske hoteller. Kjøp noe godt på en av de mange koselige kafeene som selger varmt drikke som hjelp mot det kalde været. Ta en stopp ved Norheimsund kirke for å beundre det uvanlige tretaket.

Etterpå kan du lære om bygdas maritime historie på Hardanger Fartøyvernsenter. Norheimsund kan takke handelsflåten og fiskerne for sin eksistens på grunn av handelen som ble drevet langs Hardangerfjorden. Se håndverkere lage tau og bygge tradisjonelle båter for hånd.

En av bygdas mest populære attraksjoner er Steinsdalsfossen, som kan ses fra nesten overalt i bygda. Ta turen opp en steinete sti bak fossen for å se det mangefargede lyset som brytes gjennom vannet. Og etterpå kan du trene på golfslagene dine på Børve golfbane.

Nyt Hardangerfjordens slående skjønnhet med en kajakktur med guide eller på et fjordcruise. Det går også an å leie en tradisjonell robåt og legge seg ut med et fiskesnøre og bare la dagen gå. Se det vakre landskapet ovenfra på en sjøflytur. Camping er også mulig langs fjorden.

Du kan reise til Norheimsund med bil eller båt fra Bergen, som ligger ca. 80 kilometer mot vest. Turen tar omtrent 1 time. Hvis du vil ta en weekendtur til Norheimsund, er det best å reise i den varmeste årstiden, mellom april og september.

Du kan også ta en kulturell dagsutflukt til nabobygda Øystese, bare 4 kilometer mot nordvest. Her kan du bruke litt tid på kulturhuset Kabuso for å se på skulpturer, malerier og en utstilling om den anerkjente billedhuggerens Ingebrigt Viks liv og virke.

Thon Hotel Sandven
Thon Hotel Sandven
3 out of 5
Kaien 28, Norheimsund, Kvam
Prisen er 2 097 kr per natt fra 25. jun. til 26. jun.
2 097 kr
per natt
25. jun.–26. jun.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Kvam, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
9/10 Wonderful! (352 anmeldelser)
Opphold i Norheimsund
"Greit Hotel. Fin beliggenhet. God frokost. Hadde kun en natts overnatting."

Anmeldelse skrevet 13. mai 2024

Thon Hotel Sandven
Feriehus med stor terrasse og vakker utsikt over Hardangerfjorden.
Feriehus med stor terrasse og vakker utsikt over Hardangerfjorden.