Eidfjord

Reiseguide
Eidfjord som inkluderer elv eller bekk og fjell
Dra til Eidfjord i Hardanger og ta inn Norges fantastiske natur med foss, fjord og fjell i denne spennende regionen.

Eidfjord, den vakre Hardanger-kommunen øst i Hordaland, ligger ved Eidfjorden, som er innerste del av Hardangerfjorden. Hardangerfjorden er 183 kilometer lang, og er den nest lengste fjorden i Norge. Eidfjordens innerste del er Simadalsfjorden, omgitt av fjell og vakker natur.

Norges største vannkraftverk, Vøringsfossen, med sine 182 meter med fritt fall, ligger i Eidfjord like ved riksvei 7, og har vært en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Reis innom Simadalen og ta deg til fots opp fra veien, og legg ruta innom Sima kraftverk for en rundtur på verket, før du senere følger den bratte stien cirka halvannen timer oppover til du kommer til Kjeåsen, også kalt «verdens mest utilgjengelige gård». Forfattere har skrevet bøker og NRK har produsert TV-program om det som har blitt en turistattraksjon. Gården har vært bebodd siden 1600-tallet, men er ikke lenger i drift.

Dersom du vil føle deg skikkelig i ett med naturen, bør du legge ruta mot Hardangerjøkulen. Dette er Norges sjette største isbre på det norske fastlandet, og hoveddelen av breen ligger i Eidfjord. Det høyeste punktet er 1863 meter over havet, og består av flere brearmer. En scene fra innspillingen av Star Wars-filmen Imperiet slår tilbake, ble filmet i Midtdalen, som isplaneten «Hoth».

Om du trenger mer fart og spenning i ferien, bør du bestille plass hos Flatearth Adventures. Her kan du prøve ut elvepadling, bretur, rafting og havkajakktur. Eller kan kanskje det kan friste med et fossefallhopp! Aktiviteter tilbys hele året, og er den garanterte oppskrift på skikkelig adrenalinrush!

Reiser du på weekendtur til Eidfjord, kan du få med deg mye flott natur fra bussvinduet. Du kan fly via Oslo lufthavn, Gardermoen, eller Bergen lufthavn, Flesland, for så å reise videre derfra over unike Hardangervidda, og over Hardangerbrua som åpnet i 2013.

Du har ikke virkelig levd før du har iakttatt gjenskinnet i den vakre Hardangerfjorden, beskuet de majestetiske fjell, eller tatt deg over en av landets fantatiske isbreer. En reise til Eidfjord er muligens nøyaktig det du trenger!

Eidfjord Hotel
Eidfjord Hotel
3 out of 5
7 Lægreidsvegen, Eidfjord, Vestland
Prisen er 1 476 kr per natt fra 4. jun. til 5. jun.
1 476 kr
per natt
4. jun.–5. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i Eidfjord, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
8,2/10 Very Good! (64 anmeldelser)
Godt opphold uten middag
"Hotellet har fin beliggenhet på en høyde over Eidfjord. Hyggelig betjening og OK rom. Ingen middag pga syk kokk, men Thai-mat var å få kjøpt like i nærheten. Et lite minus at TV-en ikke virket, men resepsjonisten løste det på en hyggelig måte med gratis velkomstdrink!"

Anmeldelse skrevet 29. mai 2024

Eidfjord Hotel
Vøringfoss Hotel
Vøringfoss Hotel
3.5 out of 5