EidfjordNorge

Dra til Eidfjord i Hardanger og ta inn Norges fantastiske natur med foss, fjord og fjell i denne spennende regionen.

Eidfjord, den vakre Hardanger-kommunen øst i Hordaland, ligger ved Eidfjorden, som er innerste del av Hardangerfjorden. Hardangerfjorden er 183 kilometer lang, og er den nest lengste fjorden i Norge. Eidfjordens innerste del er Simadalsfjorden, omgitt av fjell og vakker natur.

Norges største vannkraftverk, Vøringsfossen, med sine 182 meter med fritt fall, ligger i Eidfjord like ved riksvei 7, og har vært en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Reis innom Simadalen og ta deg til fots opp fra veien, og legg ruta innom Sima kraftverk for en rundtur på verket, før du senere følger den bratte stien cirka halvannen timer oppover til du kommer til Kjeåsen, også kalt «verdens mest utilgjengelige gård». Forfattere har skrevet bøker og NRK har produsert TV-program om det som har blitt en turistattraksjon. Gården har vært bebodd siden 1600-tallet, men er ikke lenger i drift.

Dersom du vil føle deg skikkelig i ett med naturen, bør du legge ruta mot Hardangerjøkulen. Dette er Norges sjette største isbre på det norske fastlandet, og hoveddelen av breen ligger i Eidfjord. Det høyeste punktet er 1863 meter over havet, og består av flere brearmer. En scene fra innspillingen av Star Wars-filmen Imperiet slår tilbake, ble filmet i Midtdalen, som isplaneten «Hoth».

Om du trenger mer fart og spenning i ferien, bør du bestille plass hos Flatearth Adventures. Her kan du prøve ut elvepadling, bretur, rafting og havkajakktur. Eller kan kanskje det kan friste med et fossefallhopp! Aktiviteter tilbys hele året, og er den garanterte oppskrift på skikkelig adrenalinrush!

Reiser du på weekendtur til Eidfjord, kan du få med deg mye flott natur fra bussvinduet. Du kan fly via Oslo lufthavn, Gardermoen, eller Bergen lufthavn, Flesland, for så å reise videre derfra over unike Hardangervidda, og over Hardangerbrua som åpnet i 2013.

Du har ikke virkelig levd før du har iakttatt gjenskinnet i den vakre Hardangerfjorden, beskuet de majestetiske fjell, eller tatt deg over en av landets fantatiske isbreer. En reise til Eidfjord er muligens nøyaktig det du trenger!

De mest populære hotellene i Eidfjord

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Voeringsfoss
Quality Hotel Voeringsfoss
3.5 out of 5
Ostangvegen 20, Eidfjord
Prisen er 1 595 kr per natt

Dette hotellet ligger ved stranden i Eidfjord, 0,1 kilometer unna Hardangerfjorden og 15 kilometer unna Hardangervidda natursenter og Kjeåsen fjellgård. Dessuten ...

4.2/5Very Good! (221 anmeldelser)

"Beliggenhet. Fine rom, vennlig betjening og god mst"…"

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2020

Quality Hotel Voeringsfoss
Eidfjord Fjell & Fjord Hotel
Eidfjord Fjell & Fjord Hotel
3.5 out of 5
Laegreidsvegen 7, Eidfjord, Hordaland
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 976 kr per natt

Dette hotellet ligger ved havet, 0,1 kilometer unna Hardangerfjorden og 20 kilometer unna Kjeåsen fjellgård og Vøringfossen.

4.4/5Excellent! (112 anmeldelser)
Anbefales

"Super betjening"…"

Anmeldelse skrevet 3. feb. 2020

Eidfjord Fjell & Fjord Hotel
Ingrids Appartement
Ingrids Appartement
3.5 out of 5
Eidfjordvegen 310, Eidfjord, Hordaland
Prisen er 1 045 kr per natt

Denne leiligheten ligger ved vannkanten, 7,4 kilometer unna Hardangervidda natursenter og 12,1 kilometer unna Kjeåsen fjellgård. Mikkel Parken ligger 28,3 kilometer ...

4.6/5Wonderful! (29 anmeldelser)

"Ligger perfekt til ved vannet.Stor leilighet med fjordutsiktFlott bad ."…"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2020

Ingrids Appartement

Populære steder å besøke i Eidfjord

Vøringfossen
Bilde av Vøringfossen

Vøringfossen

4/5(1 anmeldelse)

Opplev naturen i Eidfjord med en tur til det flotte grøntområdet Vøringfossen. Området har både familievennlige strender og fossefall du ikke bør gå glipp av.

Vøringsfossen
Bilde av Vøringsfossen

Vøringsfossen

Du kan finne ut mer om den fascinerende bakgrunnen til Eidfjord med en tur til Vøringsfossen. Området har både familievennlige strender og fossefall du ikke bør gå glipp av.

Kjeåsen fjellgård
Bilde av Kjeåsen fjellgård

Kjeåsen fjellgård

4/5(1 anmeldelse)

Pass på å få med deg Kjeåsen fjellgård under oppholdet i Eidfjord. Stedet har fossefall og isbreer som du bør oppleve.

Trolltunga
Bilde av Trolltunga

Trolltunga

Gå utendørs og opplev naturen ved Trolltunga, et populært stoppested i Odda. Stedet har en innsjø og kirker som du bør oppleve.

Flåm kirke
Bilde av Flåm kirke

Flåm kirke

5/5(1 anmeldelse)

Du vil utforske den fascinerende historien til Flåm med en tur innom Flåm kirke. Området er kjent for de livlige bryggeriene sine, og har fossefall du bør oppleve.

Skjervsfossen Waterfall
Bilde av Skjervsfossen Waterfall

Skjervsfossen Waterfall

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Skjervsfossen Waterfall under besøket i Granvin. Området har vakker natur du bør sette av tid til å oppleve.

Populære aktiviteter i Eidfjord

Bergenskortet
Bilde av Bergenskortet

Bergenskortet

280 kr
per voksen
Anbefales av 84 % av reisende

Anmeldelser av Eidfjord

4.3

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
1
4 - Bra 25%
3 - OK
1
3 - OK 25%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

13. mai 2019

Kjempe natur. Eidfjord er ikke så bra. Veldig liten ikke mye å gjøre akkurat der