Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Weekendtur

Intro

Inspirasjon til en billig weekendtur

Det er knapt noe som er så frigjørende som en weekendtur etter en hard arbeidsuke, enten du drømmer om å komme deg en tur i skibakken, kose deg på spa eller bare slå til med en ordentlig runde shopping i et rimelig land. Kanskje åpner det seg plutselig en mulighet til å dra allerede etter jobb på onsdag, så du får noen ekstra dager å kose deg på. Eller kanskje du har planlagt denne helgeturen lenge. Uansett – det har aldri vært lettere å komme seg rundt omkring i verden, enten du er impulsiv eller typen som liker å planlegge. Lavprisflyselskapene har åpnet mange nye direkteruter til byer rundt om i Europa, samtidig som prisene har falt drastisk de siste ti årene. Det som gjør en langweekend ekstra herlig, er at den ikke trenger stjele feriedagene dine - de kan du heller spare til en lengre ferie.

continued

Det er også lettere å snike seg bort på en jente- eller guttetur, uansett hvilket ansvar som måtte hvile på deg hjemme. Reiser du med jobben, er en weekendtur den perfekte anledning for intensiv teambuilding. Skal du gifte deg, fri, eller markere en spesiell begivenhet på en eller annen måte, er alt du trenger en helg! Du kan også reise alene eller med hunden din, ingen rekker uansett å bli ensomme på en weekendtur. Det som er sikkert, er at du vil komme tilbake igjen med en ekstra glød - inspirert og full av inntrykk og historier å dele med de andre på jobben – eller på Instagram. Nedenfor har vi samlet litt nyttig informasjon for deg, så du kan få mest mulig ut av weekendturen din. Vi kommer også med noen forslag til morsomme turer du kan begi deg ut på når du kjenner at trangen til å forlate Norge kommer snikende.

Types

Forskjellige typer weekendreiser

I tillegg til den helt vanlige weekendturen, der du bestemmer deg for en by, som oftest i Europa, og reiser for å se noen av severdighetene og attraksjonene, har du også noen andre muligheter som er litt sprekere. Nedenfor kan du lese om weekendturer med tema og weekendturer med fokus på uteliv.

Weekendturer med tema

Weekendturer er som skapt for en temareise, i og med at tiden kan være en begrenset ressurs. Hva med for eksempel å samle gutta til en fotballhelg i England eller Spania, kombinert med en heftig konsert? For de som ønsker å være litt mer sporty, går det an å prikke inn helgen når det arrangeres New York Marathon, eller velge et av de mange flotte golfhotellene. For jenter kan kanskje en spa- og shoppingferie til de Baltiske landene friste? Da kan dere tilbringe den ekstra timen på shopping eller i velvære-salongen, uten å måtte inngå kompromisser. Slik kan kjærestepar gi hverandre et fortjent pusterom mens den andre passer huset, eller enda bedre: reise på hver deres kant og pleie vennskapene deres. Som par kan det jo også hende at dere ønsker litt påfyll av romantikk i hverdagen. Sjekk for eksempel inn på et fint hotell i Paris, Venezia eller Lisboa og nyt den romantiske stemningen i disse perlene av noen byer.

Uteliv på weekendturer

Alle burde unne seg å nyte litt ekstra i ferien. Uavhengig om du er ung og ønsker å feste til tidlig på morgenen, eller ønsker en roligere og mer sofistikert vri på helgen. Synes du det er hyggelig å komme i prat med folk og teste ut øl, kan det anbefales å sjekke ut publivet i Dublin eller London, eller reise til Praha. Praha er viden kjent som en ølby med sterke tradisjoner, i tillegg er prisnivået svært hyggelig. Generelt er det billigere østover enn vestover hvis du ønsker en billig weekendtur. Ønsker du  å kombinere helgeturer med en konsert i verdensklasse, er det enklere jo lenger vest du reiser. Fra Berlin til Paris, England og USA blir det stadig tettere frekvens på de virkelig store konsert- og festival-arrangementene. Innled kvelden med en tre-retters middag, følge opp med konsert, innspillingen av et TV-show, teater eller opera, og fortsette ut i de små timer.

Med verden for dine føtter, er det nok av uteliv som vil skape minneverdige opplevelser. Ta vorspielet på en gallerirunde i Berlin for eksempel, etterfulgt av et monsterdiskotek. Se verdenskjente DJ-er i London, Paris eller New York, eller få med deg en festival eller en parade som får hele byen til å koke. For i tillegg til å gjøre deg kjent med mange nye smaker og steder, kan du også oppleve noe som er helt nytt for mange nordmenn. Ta på deg finstasen og prøv hellet på et kasino, eller få med deg et burlesqueshow. Se standup eller improvisasjonsteater i verdensklasse, eller få med deg en klassisk konsert med gåsehud-garanti i Wien.

Suggestions/Where

Reisemål for din weekendtur

Samme hvor frigjørende det kan være å reise bort for en helg eller langweekend, kan det finnes noen begrensninger når det kommer til reisemål. Med mindre du vil risikere å sitte på et fly halve helgen, er Europa eller direkterutene til USA muligens det mest nærliggende. Ikke minst er det til disse reisemålene at flyrutenettverket er mest utbygget. Samtidig som du også finner de hyggeligste prisene og de korteste reiserutene. Klassikere blant nordmenn har blitt byer som Berlin, London, Barcelona, Amsterdam og Praha, men det er ingen grunn til å nøye seg med det. Hvorfor ikke slå til på et New York-eventyr?

Tilbake i Europa, er Roma en vakker by med mange severdigheter, Island har spektakulær natur, Budapest lokker med sine spa og Dublin med sitt uteliv. Du trenger heller ikke reise lenger enn til våre herlige naboland, Danmark og Sverige, for å nyte oppholdet maksimalt. Det er også lett å finne en billig weekendtur til disse to landene. Stockholm og København byr på fantastiske muligheter, samtidig som det er lettere å få nye venner blant lokalbefolkningen. I Norge trenger du heller ikke se lenger enn til Bergen, Trondheim, Stavanger, Ålesund eller Tromsø for å oppleve alt et weekendopphold bør inneholde. Det er få land som kan konkurrere med den norske naturen, så hvorfor ikke kombinere storby med opplevelser på fjellet eller ved sjøen?

Opplevelser på en weekendtur

Med dagens reisemuligheter er det ikke annet enn fantasien som setter grenser. Likevel bør du vurdere New York, Paris eller London hvis du elsker shopping og uteliv. Paris er også den ultimate byen for romantikk, mens New York og London kanskje er mer tilrettelagt for heseblesende underholdning. Berlin pulserer av kunst, kultur og historie, mens Barcelona tilbyr strandliv og tapas. Byer som Budapest, Krakow og Praha er også komplette storbymetropoler, dessuten med et ekstra hyggelig prisnivå. For de med en spesiell fascinasjon for arkitektur, kan det være verdt å besøke Roma, Wien eller Istanbul. For kanaler og unik atmosfære – prøv Amsterdam eller Venezia. Uansett hvor du reiser, kan du fråtse i nydelig mat og drikke, finne nye plagg til garderoben din, oppleve konserter, festivaler og parader, finne nye severdigheter til fotoalbumet ditt eller være med på aktiviteter som du vil huske for alltid. Hva med den lokale fornøyelsesparken eller dyrehagen for eksempel? En fotballkamp med brøl fra over 50 000 mennesker? En museumsreise gjennom tusenvis av år med spennende historie? Tenk: allerede til helgen kan du oppleve noe som føles helt fjernt for deg akkurat nå, og du er bare noen tasteklikk unna et eventyr som kan sette evige spor. Du har dessverre bare en helg, men de gode nyhetene er at du kan bruke helgeutflukten som en forsmak, og komme tilbake senere.

Find things you can do

Tips

Transporttips

Det dukker stadig opp nye direkteruter til utenlandske storbyer. Kommer du ikke helt frem, kan det være et godt alternativ å reise til nærmeste by og oppleve en spennende reisevei derfra. Eventuelt kan du også dele opp overnattingene, slik at du får opplevd enda litt mer og har enda flere reisemål å sjekke av på listen din. Orienter deg godt på forhånd, og sjekk også ut muligheter for å hoppe på et charterfly. Det finnes rikelig med båtalternativer til en rekke europeiske storbyer, noe som gjør reiseveien enda behageligere. Bestill gjerne også en leiebil ved ankomst, slik at du står enda friere til å få maksimalt ut av helgeturen din.