Baden-Württemberg

Tyskland
Baden-Württemberg

I den tyske delstaten Baden-Württemberg kan du utforske en eviggrønn skog, besøke slott i en livlig by og stikke innom en berømt fornøyelsespark.

Baden-Württemberg er Tysklands tredje største delstat. De høye, skogkledde fjellene, store innsjøene og romantiske byene gjør at delstaten er kjent for sine store kontraster. Her finner du spa i bortgjemte naturområder og en rekke historiske landsbyer og byer. På en reise til Baden-Württemberg kan du besøke et av Tysklands eldste universiteter og boltre deg utendørs i praktfull villmark.

Schwarzwald er et av de mest berømte stedene i Baden-Württemberg. Denne enorme, skogkledde fjellkjeden har naturskjønne veier, små kursteder og skisentre. Naturpark Südschwarzwald byr på utendørsaktiviteter som terrengsykling, fotturer, fjellklatring, fisking og båtturer. I skogen finnes også innsjøer med landsbyer langs bredden, blant annet Schluchsee og Titisee.

Besøk Stuttgart for å se de vakre historiske bygningene i bykjernen. Stuttgart er hovedstaden og den største byen i Baden-Württemberg. Her finner du imponerende slott, vakre parker, kunstgallerier og museer. Utforsk Schloss Solitude, et rokokkopalass fra 1700-tallet i bydelen Stuttgart-West. Byen har også en fascinerende zoologisk-botanisk hage ved navn Wilhelma.

Heidelberg er en romantisk by i Baden-Württemberg. Rusle gjennom den fortryllende gamlebyen i barokkstil, eller utforsk de historiske ruinene av Heidelberg slott. Slottet ligger på nordsiden av åsen Königstuhl og kan ses fra gamlebyen i Heidelberg. En rekke kunstnere, intellektuelle og akademikere har bodd i den praktfulle byen, blant annet dikteren, forfatteren og dramatikeren Joseph von Eichendorff.

Europa-Park er en av de største fornøyelsesparkene i Europa. Den populære attraksjonen ligger i byen Rust i Baden-Württemberg. Her kan du kjøre berg-og-dal-baner, suse nedover vannsklier, sette deg bak rattet i en gokart og mye mer. Parken har morsomme områder for barn og egne deler med tema fra europeiske land.

Delstaten Baden-Württemberg ligger sør i Tyskland. Du kan bo på resort, i en landsby ved bredden av en innsjø eller på et kursted i Schwarzwald, eller du kan finne deg et sted å bo i de større byene Heidelberg og Stuttgart. Andre populære byer i Baden-Württemberg er Mannheim, Freiburg og Karlsruhe.

Ta deg en ferie i Baden-Württemberg, som er kjent for store, eviggrønne skoger, livlige og romantiske byer og utmerkede skisentre og spa.

Baden-Württemberg – populære byer

Esslingen fasiliteter samt spise utendørs og elv eller bekk
Stuttgart
Kjent for Shopping, Museer og Business
På ferie i denne tyske byen kan du få med deg villmarkseventyr, forestillinger i verdensklasse, museer og gallerier i tillegg til spennende mat- og vinopplevelser.

Grunner til å reise

  • Mercedes-Benz-museum
  • Wilhelma Zoo
  • Gottlieb-Daimler stadion
Constance fasiliteter samt by og elv eller bekk
Konstanz
Kjent for Innsjøer, Turer og Romantisk
På en reise til Konstanz kan du enkelt kombinere kultur med avslapning. Byen, som er den største ved Bodensjøen, møter besøkende med en storartet utsikt mot fjellene og kan tilby rusletur i den flotte gamlebyen såvel som en bredt utvalg av fritidsaktiviteter.

Grunner til å reise

  • Mainau
  • Konstanz havn
Friedrichshafen som inkluderer gatescener, ferge og marina
Friedrichshafen
Kjent for Innsjøer, Museer og Kirker
Friedrichshafen er en universitetsby på nordsiden av Bodensjøen i vakre omgivelser. Dette er et perfekt utgangspunkt for turer til Sveits og Østerrike.

Grunner til å reise

  • Konstanz-promenaden
Schwäbisch Hall
Schwäbisch Hall
Kjent for Katedraler, Kirker og Historisk
Schwäbisch Hall venter på deg: historiske steder, kirker, teater og mye mer.
Wertheim
Wertheim
Kjent for Øl, Slott og Festivaler
Wertheim venter på deg: øl, slott, museer og mye mer.
Baden-Württemberg
Tübingen
Kjent for Historisk, Elveutsikt og Slott
Reis til Tübingen! Her kan du blant annet få med deg historiske steder, elveutsikt og skoger.