Hamburg

Reiseguide
Hamburg fasiliteter samt silhuett, elv eller bekk og by

Hamburg er en moderne havneby som er kjent for sine maritime tradisjoner, kunstgallerier og renoverte lagerbygninger fulle av restauranter, barer og butikker.

Hamburg, som kaller seg selv Tysklands port til verden, har en havn som er landets største og den nest største i Europa, så liker du sjøfart og skip, er en weekendtur til Hamburg så absolutt å anbefale. Byen er stolt av sin status som uavhengig bystat og sin handelsbakgrunn, som skapte en stor del av dens rikdom. I dag er Hamburg kjent som en av de rikeste byene i Europa, sammen med Brussel og London.

Hamburgs travle havn ligger langs elven Elbe, 100 kilometer fra Nordsjøen. Hamburg havn rommer i dag Hamburgs internasjonale maritime museum og museumsskipet Cap San Diego, som sammen forteller historien om byens maritime fortid, en historie det er vel verdt å få med seg under en ferie i Hamburg.

Selv om havnen kanskje er Hamburgs hjerte, har byen mye annet å by på, spesielt på områdene kunst og kultur. Besøk det digre kunstgalleriet Hamburger Kunsthalle og samtidskunstsenteret Deichtorhallen, som arrangerer verdensberømte internasjonale utstillinger. Under en storbyferie i Hamburg kan du bruke byens omfattende undergrunnsbane for å komme deg til de mange museene og galleriene som er spredt rundt om i byen. Gå ikke glipp av Miniatur Wunderland, en av de mest populære turistattraksjonene i Tyskland.

Hamburgs bykjerne består i dag stort sett av moderne kontorbygninger, ettersom mange av byens middelalderbygninger ble ødelagt i den store brannen i 1842 eller bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Besøk Hamburgs Rathaus (rådhus), som ble omhyggelig gjenoppbygd og restaurert til slik det så ut på 1800-tallet.

En reise til Hamburg er ikke komplett uten å rusle rundt i havnekvarterene Speicherstadt og HafenCity, der du finner renoverte gamle lagerbygninger og flotte moderne byggverk i glass og stål. Beundre arkitekturen, spis på eksklusive restauranter og kjøp unike gjenstander og luksusvarer i butikkene. I disse bydelene foregår for tiden det største byfornyelsesprosjektet i Europa, og de viser det moderne Hamburg på sitt beste: en by som hilser endringer velkommen og går selvsikkert inn i fremtiden.

Ikke langt fra bykjernen ligger flere store parker og innsjøer. Besøk parken Planten un Blomen, og tilbring litt tid i den fredfylte japanske hagen. Lei en bil eller bruk Tysklands raske og pålitelige nasjonale jernbanenett hvis du vil utforske de historiske byene i nærheten under din ferie i Hamburg.

Discover neighborhoods in Hamburg

Barceló Hamburg
Barceló Hamburg
4.5 out of 5
Ferdinandstrasse 15, Hamburg Altsadt, Hamburg, HH
Prisen er 1 224 kr per natt fra 20. feb. til 21. feb.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Altstadt og 10 minutters gange unna Binnenalster og Hamburg rådhus. Dessuten ligger Miniatur Wunderland og Hamburg Dungeon ...
4.4/5 Wonderful! (972 anmeldelser)
Supert hotell
"Supert rom. Junior Suite. Kjempegod frokost. Koste meg her. Fikk ikke plass til bilen første dag i parkeringskjeller."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2021

Barceló Hamburg
The Westin Hamburg
The Westin Hamburg
5 out of 5
Platz der Deutschen Einheit 2, Hamburg, HH
Prisen er 2 216 kr per natt fra 27. feb. til 28. feb.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i HafenCity og 10 minutters gange unna Elbe filharmoniske hall og Miniatur Wunderland. Dessuten ligger St. Michaelis-kirken ...
4.4/5 Excellent! (992 anmeldelser)
"Hotellet er i særklasse og fortjener terningkast 6. Veldig bra service fra du kommer inn til du drar. Vi var to voksne og to barn og bodde der i 2 dager. Bra beliggenhet ift"

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2020

The Westin Hamburg
Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
3.5 out of 5
Kapstadtring 2a, Hamburg, DE
Prisen er 635 kr per natt fra 3. feb. til 4. feb.
Dette hotellet ligger i Winterhude og 2 kilometer unna Stadtpark og Planetarium Hamburg. Dessuten ligger Arbeidsmuseet og Kampnagel kun 3 kilometer unna. Rübenkamp ...
4.4/5 Wonderful! (979 anmeldelser)
"Front office staff should have been able to hand out some addresses with covid test stations with opening hours when not accepting the given test at check in. The attitude was not very pleasant. To the contrary, the person at the breakfast entry was very nice and helpful."

Anmeldelse skrevet 7. jun. 2021

Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Citadines Michel Hamburg
Citadines Michel Hamburg
4 out of 5
Ludwig-Erhard-Strasse 7, Hamburg, HH
Prisen er 1 076 kr per natt fra 30. jan. til 31. jan.
Dette leilighetshotellet ligger i Neustadt og 15 minutters gange unna St. Michaelis-kirken, St. Pauli-moloene og Hamburg rådhus. Dessuten ligger Miniatur Wunderland ...
4.5/5 Wonderful! (1,071 anmeldelser)
Anbefales!
"God standard, både rom og fasiliteter. Kaffe og te forsynes nede i lobby. God beliggenhet - Trygt område, 5min gange til nærmeste S-bahn som går direkte til flyplassen."

Anmeldelse skrevet 30. des. 2019

Citadines Michel Hamburg
Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
4.5 out of 5
Neuer Steinweg 26, Hamburg, HH
Prisen er 1 167 kr per natt fra 7. feb. til 8. feb.
Dette leilighetshotellet i luksuriøs stil ligger i Neustadt og 10 minutters gange unna Hamburg museum og Reeperbahn. Dessuten ligger Miniatur Wunderland og Hamburger ...
4.6/5 Exceptional! (1,345 anmeldelser)
"Ypperlig beligenhet, fin leilighet og hyggelig personale. Kort vei til matvare butikker, spisesteder med mer. Vil gjerne komme igjen."

Anmeldelse skrevet 7. nov. 2018

Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
4 out of 5
Willy-Brandt-Strasse 25, Hamburg
Prisen er 1 221 kr per natt fra 13. feb. til 14. feb.
Dette leilighetshotellet ligger i Altstadt og 10 minutters gange unna Chilehaus og Hamburg rådhus. Dessuten ligger Miniatur Wunderland og Hamburg Dungeon kun ...
4.6/5 Wonderful! (811 anmeldelser)
Greit hotell
"Oppholdet var totalt sett ok+, fint og stort rom med både strykejern og vaskemaskin tilgjengelig! Sengene var ganske harde, og hver morgen ble vi vekket cirka 08.30 av at housekeeping banket på døren for deretter å åpne den. Utrolig irriterende når vi gjerne ville sove litt mer. Men ellers hyggelig ..."

Anmeldelse skrevet 14. aug. 2021

Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hamburg

Byer nær Hamburg