HamburgTyskland

Image for Miniatur Wunderland som viser karusell og innendørs

Hamburg er en moderne havneby som er kjent for sine maritime tradisjoner, kunstgallerier og renoverte lagerbygninger fulle av restauranter, barer og butikker.

Hamburg, som kaller seg selv Tysklands port til verden, har en havn som er landets største og den nest største i Europa, så liker du sjøfart og skip, er en weekendtur til Hamburg så absolutt å anbefale. Byen er stolt av sin status som uavhengig bystat og sin handelsbakgrunn, som skapte en stor del av dens rikdom. I dag er Hamburg kjent som en av de rikeste byene i Europa, sammen med Brussel og London.

Hamburgs travle havn ligger langs elven Elbe, 100 kilometer fra Nordsjøen. Hamburg havn rommer i dag Hamburgs internasjonale maritime museum og museumsskipet Cap San Diego, som sammen forteller historien om byens maritime fortid, en historie det er vel verdt å få med seg under en ferie i Hamburg.

Selv om havnen kanskje er Hamburgs hjerte, har byen mye annet å by på, spesielt på områdene kunst og kultur. Besøk det digre kunstgalleriet Hamburger Kunsthalle og samtidskunstsenteret Deichtorhallen, som arrangerer verdensberømte internasjonale utstillinger. Under en storbyferie i Hamburg kan du bruke byens omfattende undergrunnsbane for å komme deg til de mange museene og galleriene som er spredt rundt om i byen. Gå ikke glipp av Miniatur Wunderland, en av de mest populære turistattraksjonene i Tyskland.

Hamburgs bykjerne består i dag stort sett av moderne kontorbygninger, ettersom mange av byens middelalderbygninger ble ødelagt i den store brannen i 1842 eller bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Besøk Hamburgs Rathaus (rådhus), som ble omhyggelig gjenoppbygd og restaurert til slik det så ut på 1800-tallet.

En reise til Hamburg er ikke komplett uten å rusle rundt i havnekvarterene Speicherstadt og HafenCity, der du finner renoverte gamle lagerbygninger og flotte moderne byggverk i glass og stål. Beundre arkitekturen, spis på eksklusive restauranter og kjøp unike gjenstander og luksusvarer i butikkene. I disse bydelene foregår for tiden det største byfornyelsesprosjektet i Europa, og de viser det moderne Hamburg på sitt beste: en by som hilser endringer velkommen og går selvsikkert inn i fremtiden.

Ikke langt fra bykjernen ligger flere store parker og innsjøer. Besøk parken Planten un Blomen, og tilbring litt tid i den fredfylte japanske hagen. Lei en bil eller bruk Tysklands raske og pålitelige nasjonale jernbanenett hvis du vil utforske de historiske byene i nærheten under din ferie i Hamburg.

Hvor du bør bo i Hamburg

Hamburg bysentrum, Hamburg, Tyskland

Hamburg bysentrum

4.5/5Wonderful!(18 area reviews)

Hamburg bysentrum kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Miniatur Wunderland, som er en populær attraksjon. For å se mer av Hamburg er det bare å hoppe på metroen på Rathaus U-Bahn-stasjon eller Rödingsmarkt U-Bahn-stasjon.

Hamburg bysentrum
Fisketorget fasiliteter samt innendørs, performance-kunst og musikk

Saint Pauli

4/5Very Good!(4 area reviews)

God mat og nydelig sjøutsikt er bare noe av det byen kan friste med. Mens du er her, bør du også ta turen til Reeperbahn og Fisketorget, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på St. Pauli U-Bahn-stasjon.

Saint Pauli
Fisketorget fasiliteter samt innendørs, performance-kunst og musikk

Altona

4/5Very Good!(2 area reviews)

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Altona. For å få med deg attraksjoner som Volksparkstadion er det bare å hoppe på metroen på Hochkamp S-Bahn-stasjon eller Iserbrook S-Bahn-stasjon.

Altona
Saint Georg, Hamburg, Tyskland
trover-bilde tatt av Tom Lademann

Saint Georg

3/5(15 area reviews)

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Saint Georg. For å få med deg attraksjoner som Hühnerposten Event er det bare å hoppe på metroen på Lohmühlenstraße U-Bahn-stasjon eller Hauptbahnhof Süd U-Bahn-stasjon.

Saint Georg
Hamburg

HafenCity

God mat og nydelig sjøutsikt er bare noe av det som gjør HafenCity verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Miniatur Wunderland og Hamburg Dungeon.

HafenCity
Speicherstadt fasiliteter samt bro og by

Speicherstadt

Speicherstadt er kjent for blant annet god mat, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Miniatur Wunderland og Hamburg Dungeon.

Speicherstadt

De mest populære hotellene i Hamburg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
ARCOTEL Rubin Hamburg
ARCOTEL Rubin Hamburg
4.5 out of 5
Steindamm 63, Hamburg, HH
708 kr
per night
Mar 22 - Mar 23

Dette hotellet ligger i Saint Georg og 15 minutters gange unna Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg og Moenckebergstrasse. Dessuten ligger Miniatur Wunderland ...

4.3/5Excellent! (1,729 anmeldelser)

"Dette er et veldig bra hotell. Likte ikke så godt området mellom hotellet og hovedjernbanestasjonen. Men likte veldig godt restaurantgata Lange Reihe som ligger bare fem minutter unna til fots. Likte også godt nærheten til undergrunnen."…"

Anmeldelse skrevet 11. jul. 2019

ARCOTEL Rubin Hamburg
Super 8 by Wyndham Hamburg Mitte
Super 8 by Wyndham Hamburg Mitte
3 out of 5
Wikingerweg 4, Hamburg
531 kr
per night
Mar 1 - Mar 2

Dette hotellet ligger i Hamm og 2 kilometer unna Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg og Moenckebergstrasse. Dessuten ligger Großmarkt Hamburg og Hamburg rådhus ...

4.3/5Excellent! (59 anmeldelser)

"Super Hotel, auch Preis-Leistung in Ordnung. Lage nicht so perfekt, ca 10 Gehminuten von U/S Berliner Tor, dafür dann nur 1 Station zum HBF"…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

Super 8 by Wyndham Hamburg Mitte
Holiday Inn Hamburg - City Nord
Holiday Inn Hamburg - City Nord
3.5 out of 5
Kapstadtring 2a, Hamburg, DE
717 kr
per night
Mar 1 - Mar 2

Dette hotellet ligger i Hamburg-Nord og 2 kilometer unna Stadtpark og Planetarium Hamburg. Dessuten ligger Kampnagel og Reeperbahn 10 kilometer unna. Sengelmannstraße ...

4.5/5Wonderful! (1,028 anmeldelser)

"Allt var super bra , veldig bra frokost. Spesielt med rom og veldig stor doppelt seng!"…"

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2019

Holiday Inn Hamburg - City Nord

Populære severdigheter i Hamburg

Elbe filharmoniske hall
Image for Elbe filharmoniske hall

Elbe filharmoniske hall

4/5(13 reviews)

Elbe filharmoniske hall er et populært teater i Am Sandtorkai/Dalmannkai med en rikholdig bakgrunn. Dette kulturelle området har både interessante museer og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Miniatur Wunderland
Image for Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

4.5/5(8 reviews)

Miniatur Wunderland er en miniatyrverden og modellbane som tar deg gjennom Skandinavia, Østerrike, Sveits og USA og er en av Tysklands mest populære attraksjoner.

Reeperbahn
Image for Reeperbahn

Reeperbahn

3/5(13 reviews)

Finn suvenirer til venner og kjente når du stikker innom Reeperbahn, et godt besøkt shoppingsted i Hamburg. Området er kjent for sine mange restauranter, så her er det mye å legge til i reiseplanene dine!

Hagenbeck zoologiske hage
Image for Hagenbeck zoologiske hage

Hagenbeck zoologiske hage

4.5/5(2 reviews)

I Hagenbeck dyrehage, verdens første dyrehage uten bur, finnes dyr, et akvarium og en park med turstier. Se fugler i fri flukt og pingviner i sitt naturlige miljø.

Hamburg Dungeon
Image for Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon

4/5(3 reviews)

Hamburg Dungeon er et velkjent museum i Hamburg med en interessant bakgrunn. Dette kulturelle området har en strandlinje som passer godt for en trivelig spasertur, og interessante museer du også bør oppleve.

Fisketorget
Image for Fisketorget

Fisketorget

4/5(5 reviews)

På fiskemarkedet, som ligger under åpen himmel og er åpent på søndager, tilbys eksotisk frukt, blomster, te og husholdningsvarer side ved side med fersk fisk.

Toppaktiviteter i Hamburg

Sparebillett til Hamburg Dungeon
Image for Sparebillett til Hamburg Dungeon

Sparebillett til Hamburg Dungeon

Anbefales av 84 % av reisende
190 kr
per voksen
Hamburg City Pass: Kostnadsfri adgang til de mest populære severdighetene i Hamburg
Image for Hamburg City Pass: Kostnadsfri adgang til de mest populære severdighetene i Hamburg

Hamburg City Pass: Kostnadsfri adgang til de mest populære severdighetene i Hamburg

438 kr
per voksen
Éndagsbillett til tur med sightseeingbuss
Image for Éndagsbillett til tur med sightseeingbuss

Éndagsbillett til tur med sightseeingbuss

Anbefales av 72 % av reisende
185 kr
per voksen

Anmeldelser av Hamburg

4.3

Populært reisemål

5 - Fantastisk
10
5 - Fantastisk 34.48275862068966%
4 - Bra
17
4 - Bra 58.62068965517241%
3 - OK
2
3 - OK 6.896551724137931%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

Feb 22, 2020

Fin by i all slags vær. Du finner alltid noe å gjøre. Bra spisesteder og shopping.

4/5 - Bra

Ove

Jul 20, 2019

Helt greit med tanke på fam. på 4. Mye gåing på betong/stein/asfalt så her må man ha gode sko å gå med. Anbefaler å kjøpe Hamburg City Card så man kan ta buss, u-bahn, s-bahn og noen av båtene.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

Jul 11, 2019

Godt tilrettelagt for turister. Alle snakker engelsk og er hjelpsomme.

4/5 - Bra

zinnia

Apr 23, 2019

Fint og modern

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

Apr 23, 2019

Hamburg er blitt en meget flott by. Elbfilarmonien er vel verdt et besøk for å se bygningen - og utsikten-, Den botaniske Hagen er nydelig. Det anbefales også å Spasere på de kjempeflott tilrettelagte promenadene i havneområdene.

Other places like Hamburg

Dresden
Image for Dresden
Dresden
Basel
Image for Basel
Basel
Genève
Image for Genève
Genève
Antwerpen
Image for Antwerpen
Antwerpen