Sachsen

Tyskland
Bautzen fasiliteter samt slott og liten by eller landsby

Fordyp deg i tusenvis av år med historie og kulinariske tradisjoner når du utforsker landsbyene, dalene og fjellene i den vakre delstaten Sachsen øst i Tyskland.

Delstaten Sachsen består av moderne byer, sjarmerende landsbyer og berglendte naturparker. Slottene og kirkene fra middelalderen som ruver over landsbyene, minner om fjellene på landsbygda. Utforsk de historiske landsbyene og det kuperte terrenget i Sächsische Schweiz nasjonalpark.

Regionens største by er Leipzig, som har mange historiske bygninger som ble restaurert etter Berlinmurens fall i 1989. Besøk Bach-Museum Leipzig for å lære om Bach, den tyske komponisten som bodde her. Skinner solen, kan du nyte dagen i Botanischer Garten Leipzig, Zoo Leipzig og Abtnaundorfer Park. Ta med barna til fornøyelsesparken Belantis.

Dresden er hovedstaden i Sachsen, og arkitekturen i byens særpregede gamleby er en blanding av rokokko og barokkstil. Store deler av byen ble lagt i grus av det tunge bombardementet til britiske og amerikanske styrker under andre verdenskrig. Se opp mot den digre kuppelen til majestetiske Frauenkirche, og se alt det flotte som Dresden slott, Zwinger-palasset og operahuset Semperoper har å by på.

Sett kursen mot regionen Erzgebirge, som er kjent for håndverk i tre. Rusle rundt i de sjarmerende landsbyene Seiffen, Olbernhau og Marienberg. Besøk Chemnitz for å se Klaffenbach slott og vollgraven, tårnet Roter Turm og Staatliches Museum für Archäologie Chemnitz. Lær om delstatens fortid som middelaldersk hertugdømme, kongedømme, republikk og del av det tysk-romerske riket.

Legg merke til at det snakkes en rekke språk i tillegg til tysk her, blant annet sorbisk, en dialekt basert på slavisk. Klimaet er vanligvis mildt, og vintrene er snørike.

Delstaten dekker en stor del av det østlige Tyskland og grenser til Polen og Tsjekkia. Regionens sentrum ligger omtrent 225 kilometer sør for Berlin og 440 kilometer nordøst for München. Du kan reise til Sachsen ved å ta fly til Dresden lufthavn i hjertet av delstaten, og du kan komme deg rundt i regionen med tog.

Sachsen er full av historiske byer med en rik fortid og enorme nasjonalparker med høye, snøkledde fjell.

Sachsen – populære byer

Dresden som inkluderer torg eller plass
Dresden
Kjent for Historisk, Shopping og Museer
Denne vakkert gjenoppbygde tyske byen vil sjarmere deg med sin historie, kultur og sitt gatelandskap. Opplev byens arkitektur, livlige festivaler og idylliske elv.

Grunner til å reise

  • Frauenkirche
  • Semper opera
  • Zwinger Palace
Völkerschlachtdenkmal fasiliteter samt palass
Leipzig
Kjent for Historisk, Business og Museer
Få med deg alt Leipzig har å by på! Med en rik historie, nesten ubegrenset med utendørsaktiviteter og et hektisk natteliv har denne tyske byen noe for alle.

Grunner til å reise

  • Leipzig zoologiske hage
  • Leipzig universitet
  • Leipzig Opera
Görlitz som viser elv eller bekk
Görlitz
Kjent for Historisk, Turgåing og Monumenter
Görlitz, som er Tysklands østligste by, er full av fredelige parker, elegant arkitektur, imponerende kirker og kulturelle attraksjoner.

Grunner til å reise

  • Markedsplassen
Bautzen fasiliteter samt slott og liten by eller landsby
Bautzen
Kjent for Kulturelle aktiviteter, Monumenter og Historisk
I den praktfullt bevarte byen Bautzen, som ligger ved elva Spree, kan du se opp mot det elegante rådhuset og de mange tårnene og kirkespirene fra middelalderen.

Grunner til å reise

  • Det gamle vannverket
Radebeul som viser sykling, elv eller bekk og liten by eller landsby
Radebeul
Kjent for Business, Vinprodusenter og Budsjettvennlig
Reis rundt på vingårder, beundre historiske bygninger og besøk fascinerende museer i denne sjarmerende, lille bye
Plauen
Plauen
Kjent for Monumenter, Operahus og Teatre
Reis til Plauen, som kan by på monumenter, operahus og livemusikk.