Hessen

Tyskland
Hessen

På en reise til Hessen kan du dra gjennom denne spennende delstaten for å besøke middelalderbyer, slappe av i kurbad, smake gode viner og fotografere bølgende åser med sine vingårder.

Denne tyske delstaten med historiske småbyer, kultiverte storbyer og en variert topografi har mye å by på. Så hvis du reiser til Hessen vil du garantert få et opplevelsesrikt opphold. Landsbygden preges av vingårder og fjell, mens byene preges av pittoreske smug, vinkjellere og arkitektoniske skatter. Se en rekke fascinerende landemerker, fra utdødde vulkaner til dramatiske monumenter.

Nyt den lokale kulturen i delstatens største og mest velkjente by Frankfurt. Se skyskrapersilhuetten i denne forretningsbyen, med skimrende glassfasader på Deutsche banks tvillingtårn og denEuropeiske sentralbanken.

En kontrast til disse moderne monumentene er byens historiske skatter, inkludert Eschenheimer Turm som var en av byportene i middelalderen. Se katedralen i Frankfurt, Alte Oper (det gamle operahuset) og det høye, gule Goethe-Haus. Blant de imponerende informasjonssentrene finner vi det Jüdisches Museum, Deutsche Filmmuseum og Deutsches Architekturmuseum

Wiesbaden som er delstatens hovedstad, er en historisk by som er kjent for sine kurbad. Beundre Neues Rathaus (Wiesbaden) og Kurhaus som ligger i den storeKurpark, eller Spa Gardens i Wiesbaden. Nyt livet på et av de de mange varme badene.

Hvis du vil prøve noe annet, kan du besøke en av de mange pittoreske landsbyene. Reis nordover til Herbstein hvor du finner flere kurbad og en gammel vulkansk fjellkjede. Ruedesheim am Rhein har mange vingårder og historiske bygninger. Hvis du reiser med Rudesheim kabelvogn over den pittoreske dalen, får du flott utsikt over Rhinen og fjellene. Dra til det majestetiske Niederwalddenkmal og tenk over vurder symbolikken.

Reis til vingårdene i nærheten og prøv de lokale druevariantene og eplecidertypene som produseres der. Noen populære, lokale retter er Handkäse mit Musik-ost og rå løk, mens Frankfurt har sine egne kaker og sauser.

Den føderale staten ligger litt vest for det sentrale Tyskland, og grenser blant annet til Niedersachsen, Bayern og Rheinland-Pfalz. Fly til Frankfurt flyplass og reis rundt i delstaten og landet via Interity-tog (IC).

Med sine historiske landsbyer, vingårder og bytradisjoner kan en ferie eller weekendtur til Hessen by på både raffinement og sjarme.

Hessen – populære byer

Frankfurt
Frankfurt
Kjent for Business, Sport og Museer
Tysklands eneste skyskrapere befinner seg i Europas økonomiske hovedstad, og dette er også en by som er kjent for søt eplevin og noen av landets beste museer.

Grunner til å reise

  • Frankfurt Christmas Market
  • Römerberg
  • Alte Oper
Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein
Kjent for Historisk, Vinprodusenter og Slott
På en ferie eller weekendtur til Rüdesheim kan du utforske regionens mange forskjellige vindruer, vandre langs brosteinsgater i gamlebyen og ta gondolbanen over det fantastiske landskapet.

Grunner til å reise

  • Drosselgasse
  • Niederwald-monumentet
Marburg som viser innendørs og religiøse elementer
Marburg
Kjent for Historisk, Universiteter og Kirker
Når du reiser til Marburg, følger du fotsporene til landgrevene av Hessen og den berømte helgenen Elisabeth av Thüringen.

Grunner til å reise

  • GamlebyenOld Town
Bad Homburg v.d. Höhe
Bad Homburg v.d. Höhe
Kjent for Spa, Kasinoer og Monumenter
Dra til romantiske Bad Homburg v.d. Höhe for å oppleve monumenter, historiske steder og hager.

Grunner til å reise

  • Church of the Redeemer
Wetzlar
Wetzlar
Kjent for Business, Skoger og Båtturer
Reis til Wetzlar, som kan by på kanoturer, skoger og teater.
Willingen
Willingen
Kjent for Langrenn og Opplevelser
Willingen venter: skimuligheter, opplevelsesturer og mye mer!