Bayern

Tyskland
Bamberg som inkluderer elv eller bekk, liten by eller landsby og bro

Med snødekte fjell, bindingsverkshus og romantiske slott byr en reise til Bayern på noen av de mest ikoniske bildene av Tyskland.

Bayern befinner seg i skjæringspunktet mellom tradisjon og innovasjon med sine landlige fjellandsbyer og blomstrende byer. Under skyhøye alpetopper finner du frodige enger, fortryllende skoger, bortgjemte innsjøer, innmurte middelalderbyer og et og annet slott. Nyt et krus øl sammen med lokalbefolkningen i en munter ølhall, og la regionens hyggelige atmosfære preget av Gemütlichkeit (kos) synke inn.

München er kanskje mest kjent for sin årlige Oktoberfest, men tiltrekker seg besøkende hele året med en kombinasjon av småbysjarm og sofistikert storbypreg. Her finner du et vell av enorme ølhaller og bayerske servitriser kledd i tradisjonelle dirndler, men verdensbyen er også et viktig sentrum for tysk kunst og industri. Utforsk de unike vitenskapelige og teknologiske utstillingene på Deutsches Museum og opplev det rike mangfoldet av kunst i Kunstareal (kunstområdet). Nyt panoramautsikten fra toppen av Frauenkirche, katedralen fra 1400-tallet som er et landemerke i byen. Kos deg med en kaffe på en av de trendy kafeene som ligger på rekke og rad på frodige Gärtnerplatz, som er populært blant bohemer.

Omkranset av bratte fjell like ved den østerrikske grensen ligger slottet Neuschwanstein, som med sine spir og tårn er en arkitektonisk sjeldenhet som ble reist for kong Ludwig II av Bayern. Den fantastiske strukturen ble utformet som en hyllest til komponisten Richard Wagner, og gjennom hele slottet kan man finne temaer fra hans operaer. På soverommet kan du se etter veggmalerier som viser karakterer fra Wagners Tristan und Isolde, og i den overdådige Sängersaal (sangsalen) kan du se veggfreskoer med scener fra Tannhäuser.

I den ene enden av den berømte tyske Romantiske veien ligger historiske Würzburg, som er kjent for god vin og flott arkitektur. Oppsøk det storslåtte slottet Würzburger Residenz, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv og regnes som et av landets vakreste barokkbygninger. Beundre den enorme freskoen i taket over slottets store trapp.

Bayerns nest største by, Nürnberg, er også verdt et besøk, ikke minst for de historieinteresserte. Etter lang tid som kulturelt og intellektuelt sentrum ble Nürnberg et knutepunkt for nazisamlinger og boikott av jødiske forretninger. Utforsk Memorium Nürnberger Prozesse, rettslokalet der nazistiske krigsforbrytere ble stilt til ansvar for sine ugjerninger. Hvis vi ser bort fra den mørke fortiden, er moderne Nürnberg en livlig handelsby som er kjent for trivelige ølstuer og julemarkedet, der det selges pepperkaker, gløgg og brukskunst.

München er Bayerns viktigste knutepunkt for transport og har gode fly- og togforbindelser til den omkringliggende regionen. Du kan reise til de fleste områder i Bayern med tog, selv om Øst-Bayern og Alpene best utforskes med bil. Med sjarmerende landsbyer og sofistikerte byer, svimlende natur og hyggelige ølhaller blir en ferie i Bayern aldri kjedelig.

Bayern – populære byer

München
München
Kjent for Øl, Museer og Kunst
München er en moderne by med nok av tradisjonell sjarm, fra koselige ølhaller via blendende palasser og omfangsrike offentlige hager til fremragende museer.

Grunner til å reise

  • Marienplatz
  • Hofbrauhaus
  • Viktualienmarkt
Garmisch-Partenkirchen som inkluderer fjell, landeveissykling og landskap
Garmisch-Partenkirchen
Kjent for Fjell, Turgåing og Shopping
Den tradisjonelle byen Garmisch-Partenkirchen er best kjent som et feriested i fjellene, der flotte skimuligheter, velvære og kunst bidrar til den bayerske tiltrekningskraften.

Grunner til å reise

  • Garmisch-Partenkirchen skiområde
  • Alpspitz
  • Olympiabakken
Oberstdorf
Oberstdorf
Kjent for Fjell, Skoger og Langrenn
Din reise til Oberstdorf tar deg til Tysklands sørligste punkt mellom de vakre Allgäu-Alpene, som rager 2 600 meter over havet.

Grunner til å reise

  • Oberstdorf skiområde
  • Skilifte Fellhornbahn I
  • Skilifte Fellhornbahn II
Rothenburg ob der Tauber fasiliteter samt historisk arkitektur og gatescener i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Rothenburg ob der Tauber
Kjent for Historisk, Shopping og Turgåing
Den middelalderske arkitekturen, de særegne museene, musikkfestivalene og feiringen av jul året rundt gjør dette til et av de mest interessante reisemålene i Bayern.

Grunner til å reise

  • Marktplatz
Bayern som inkluderer innendørs i tillegg til en mann
Ingolstadt
Kjent for Historisk, Museer og Turer
Tid for ferie! Dra til Ingolstadt for å oppleve historiske plasser, museer og kunst.
Kelheim
Kelheim
Kjent for Templer, Øl og Historisk
Opplev avslappende Kelheim: templer, øl, historiske steder og mye mer!