Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

SverigeEuropa

Utforsk dette varierte nabolandet i øst med flotte skoger, nydelig skjærgård, koselige strender og byer der historie går hånd i hånd med det moderne.

Sverige er det største landet i Skandinavia både i flatemål og innbyggertall. Her kan du både kose deg på de solrike strendene og gå på fottur i arktisk terreng, eller du kan besøke de mange byene med severdigheter fra tusen år tilbake i tid.

Hovedstaden Stockholm er spredt utover 14 øyer. I Gamla stan kan du lett bruke flere timer bare på å gå og kikke. Denne bydelen fra middelalderen har gamle bygninger som nå brukes av kaféer og uavhengige butikker og smale, brosteinsbelagte gater som tar deg fram til Stockholms slott. Benytt anledningen under en storbyferie i Sverige til å få med deg det daglige vaktskiftet og utforsk de mange overdådige salene og interessante museene inne på slottet.

Ta en spasertur på Skansen, friluftsmuseet der du kan se 150 historiske bygninger og strukturer fra rundt omkring i landet. En av de mest fascinerende severdighetene er det godt bevarte Vasaskipet fra det 17. århundre, som du finner på Vasamuseet.

Ta en tur til Göteborg, som er Sveriges nest største by. Du kan lære om stedets bakgrunn som en viktig skipsverftsby og på samme tid se mange ulike fiskearter, både arktiske og tropiske, på Sjöfartsmuseet Akvariet. Byen har andre populære museer, slik som Världskulturmuseet og Göteborg kunstmuseum. Under en weekendtur til Sverige og Göteborg kan du dra til Nordstan, et av Skandinavias største kjøpesentre, der du kan bruke mange timer på shopping og gå på kafé. Nyt et godt måltid langs en av de mange billedskjønne kanalene, eller bli med om bord en kanalbåt for å se stedet fra et annet synspunkt.

I Malmö kan du oppleve Malmöhus slott og spasere langs kanalene. Bli med på nakensauna eller utnytt det fine været og legg på svøm i havet ved Varbergs Kallbadhuset, som har vært et populært sted i over et århundre.

På vinteren kan du hygge deg med is, snø og mørketiden i Lappland, langt innenfor polarsirkelen. Ta deg en gåtur, finn fram skiene eller lei en snøscooter for å se det flotte, urørte vinterlandskapet. Kjør slede med huskyer gjennom villmarken eller prøv ice-karting på de tilfrossede vannene. Se nordlyset og overnatt i rom av is og snø på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

På sommeren kan du benytte deg av mange hundre kilometer med strender, spesielt på vestkysten. Tusenvis av innsjøer tilbyr muligheter for bading og vannsport.

I løpet av en tur til Sverige burde du dra på øyhopping. Utforsk noen av de rundt 30 000 øyene i skjærgården utenfor Stockholm. På Gotland kan du besøke hulen Lummelunda og se staurene i sjøen, og på Öland kan du finne spor etter forhistoriske bosetninger.

Sverige – populære byer

Gröna Lund tivoli fasiliteter samt karusell i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Stockholm
Kjent for Middag, Shopping og Historiske bygninger

…"

Grunner til å reise
  • ABBA The Museum
  • Den svenske fotografimuseet
  • Vasamuseet
Göteborg som viser nattbilder, utendørs kunst og statue eller skulptur
Göteborg
Kjent for Middag, Shopping og Business

…"

Grunner til å reise
  • Liseberg fornøyelsespark
  • Universeum
  • Poseidon-statuen
Malmöhus slott fasiliteter samt kulturarv, kunst og innendørs
Malmö
Kjent for Shopping, Historiske bygninger og Kafeer

…"

Grunner til å reise
  • Malmö rådhus
  • HSB Turning Torso
  • Lilla torg
Åre som inkluderer solnedgang, snø og elv eller bekk
Åre
Kjent for Ski, Svømming og Innsjøer

…"

Grunner til å reise
  • Åre skiområde
Helsingborg som viser bukt eller havn
Helsingborg
Kjent for Ferjer, Havner og Marinaer

…"

Uppsala
Kjent for Universiteter, Katedraler og Historiske bygninger

…"

Sverige

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: