Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Sverige
Reiseguide

Sverige

Utforsk dette varierte nabolandet i øst med flotte skoger, nydelig skjærgård, koselige strender og byer der historie går hånd i hånd med det moderne.

Sverige er det største landet i Skandinavia både i flatemål og innbyggertall. Her kan du både kose deg på de solrike strendene og gå på fottur i arktisk terreng, eller du kan besøke de mange byene med severdigheter fra tusen år tilbake i tid.

Hovedstaden Stockholm er spredt utover 14 øyer. I Gamla stan kan du lett bruke flere timer bare på å gå og kikke. Denne bydelen fra middelalderen har gamle bygninger som nå brukes av kaféer og uavhengige butikker og smale, brosteinsbelagte gater som tar deg fram til Stockholms slott. Benytt anledningen under en storbyferie i Sverige til å få med deg det daglige vaktskiftet og utforsk de mange overdådige salene og interessante museene inne på slottet.

Ta en spasertur på Skansen, friluftsmuseet der du kan se 150 historiske bygninger og strukturer fra rundt omkring i landet. En av de mest fascinerende severdighetene er det godt bevarte Vasaskipet fra det 17. århundre, som du finner på Vasamuseet.

Ta en tur til Göteborg, som er Sveriges nest største by. Du kan lære om stedets bakgrunn som en viktig skipsverftsby og på samme tid se mange ulike fiskearter, både arktiske og tropiske, på Sjöfartsmuseet Akvariet. Byen har andre populære museer, slik som Världskulturmuseet og Göteborg kunstmuseum. Under en weekendtur til Sverige og Göteborg kan du dra til Nordstan, et av Skandinavias største kjøpesentre, der du kan bruke mange timer på shopping og gå på kafé. Nyt et godt måltid langs en av de mange billedskjønne kanalene, eller bli med om bord en kanalbåt for å se stedet fra et annet synspunkt.

I Malmö kan du oppleve Malmöhus slott og spasere langs kanalene. Bli med på nakensauna eller utnytt det fine været og legg på svøm i havet ved Varbergs Kallbadhuset, som har vært et populært sted i over et århundre.

På vinteren kan du hygge deg med is, snø og mørketiden i Lappland, langt innenfor polarsirkelen. Ta deg en gåtur, finn fram skiene eller lei en snøscooter for å se det flotte, urørte vinterlandskapet. Kjør slede med huskyer gjennom villmarken eller prøv ice-karting på de tilfrossede vannene. Se nordlyset og overnatt i rom av is og snø på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

På sommeren kan du benytte deg av mange hundre kilometer med strender, spesielt på vestkysten. Tusenvis av innsjøer tilbyr muligheter for bading og vannsport.

I løpet av en tur til Sverige burde du dra på øyhopping. Utforsk noen av de rundt 30 000 øyene i skjærgården utenfor Stockholm. På Gotland kan du besøke hulen Lummelunda og se staurene i sjøen, og på Öland kan du finne spor etter forhistoriske bosetninger.

Sverige – populære byer

Stockholm som inkluderer bukt eller havn, båter og historisk arkitektur
Stockholm
Kjent for Middag, Shopping og Historisk
Stockholm er vår kjære nabo i øst som vi rett og slett aldri blir leie av. Med sin fantastiske beliggenhet rett ved sjøen ligger byen og glinser i vannkanten, og med dette som bakgrunn er det lett å forstå hvorfor nordmenn valfarter til byen for dens gode mat, rike kulturliv og ikke minst gunstige shoppingmuligheter.

Grunner til å reise

  • Vitabergsparken Park
  • Sofia-kirken
  • Den svenske fotografimuseet
Malmö som viser klippelandskap, svømming og kystby
Malmö
Kjent for Shopping, Historisk og Kafé
Denne parkenes by er kjent for sin arkitektur fra 1600-tallet, sine kunstmuseer og overfloden av gratis konserter som finner sted rundt omkring i byen om sommeren.

Grunner til å reise

  • Malmö rådhus
  • HSB Turning Torso
  • Lilla torg
Skansen Kronan fasiliteter samt by, park og utsikt
Göteborg
Kjent for Sjømat, Shopping og Business
Denne avslappende byen er med sine brede gater og vannveier, fascinerende sjøfartshistorie, smörgåsbord og mange parker og museer vel verd et besøk.

Grunner til å reise

  • Liseberg fornøyelsespark
  • Universeum
  • Poseidon-statuen
Åre som inkluderer solnedgang, snø og elv eller bekk
Åre
Kjent for Langrenn, Svømming og Innsjø
Planlegg en reise til et av Sveriges mest populære skiområder med fantastiske løyper og spennende utendørsaktiviteter året rundt.

Grunner til å reise

  • Åre skiområde
Helsingborg fasiliteter samt bukt eller havn, by og cruise
Helsingborg
Kjent for Ferje, Havn og Marina
Gå til toppen av et tårn fra middelalderen, spaser gjennom nydelige parker og stikk føttene i vannet på strender med tropisk tema i denne eldgamle byen ved havet. 
Uppsala
Uppsala
Kjent for Universitet, Katedral og Historisk
Liker du museer, studentliv og parker? Dra til Uppsala!

Sverige

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: