Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

Värmland landskapSverige

Reis til Värmland og oppdag vill natur og inspirerende landskap.

Värmland grenser til mange av Sveriges andre regioner, og til Norge. Her renner Klarälven gjennom mange byer, fra Höljes i nord til Karlstad i sør. Elven har formet omgivelsene, og det er populært å seile rolig nedover elven for å oppleve den vakre naturen på nært hold.

I Karlstad renner Klarälven ut i Vänern. Her finner du et rikt kulturliv med en rekke museer, slik som Värmlands museum, som ligger ved siden av Sandgrund Lars Lerin kunstmuseum. Poeten Gustaf Fröding ble født på Alsters herregård, som i dag drives i hans minne. Her arrangeres teaterforestillinger og utstillinger og stedet har en kafé med utsikt over Vänern.

En annen person som ofte forbindes med Värmland, er nobelprisvinner Selma Lagerlöf. På Mårbacka herregård utenfor Sunne kan du se hennes barndomshjem og stedet hvor hun skrev sine bøker. Rottneros park har skulpturer i et stort hageområde, og dette er også modellen for den oppdiktede Ekeby herregård. Barna kan leke i Nils Holgerssons eventyrpark, som ligger i nærheten.

Mange som reiser til Värmland, fokuserer mest på de mer nordlige og vestlige områdene, slik som Arvika og Torsby. Begge er ideelle startsteder for turer inn i villmarken og muligheter for å møte på en elg mens du fisker, bader eller går i de dype skogene. I Torsby skitunnel kan du trene langrenn hele året. Men hvis du foretrekker naturlig snø, kan du velge bakkene i Branäs eller gå på langrenn ved Långberget, som begge ligger i nærheten av Sysslebäck.

Det er flere innenlands flyplasser i nærheten, avhengig av hvor du skal i regionen. I sør finner du Karlstad lufthavn, og hvis du ønsker å besøke Karlskoga, er Örebro flyplass den nærmeste, mens Torsby flyplass betjener den nordlige delen med Hagfors som et annet alternativ. Offentlig transport drives av Värmlandstrafiken, og du kan komme deg rundt med buss eller tog.

En weekendtur til Värmland byr på flere muligheter til å gå i fotsporene til kulturpersonligheter og oppleve de vakre omgivelsene som disse hentet inspirasjon fra. Enten det er sommer eller vinter, finnes det alltid spennende friluftsaktiviteter her.

Värmland landskap – populære byer

Branäs skiområde som viser gondolbane, snø og tåke
Syssleback
Kjent for Ski

…"

Grunner til å reise
  • Branäs skiområde
Karlstad som viser liten by eller landsby og elv eller bekk
Karlstad
Kjent for Elver, Monumenter og Golf

…"

Torsby
Kjent for Eventyr, Golf og Monumenter

…"

Filipstad
Filipstad
Kjent for Golf, Monumenter og Museer

…"

Sunne
Kjent for Temaparker, Golf og Historiske bygninger

…"

Kristinehamn
Kjent for Barer, Golf og Monumenter

…"