StockholmSverige

Stockholm er vår kjære nabo i øst som vi rett og slett aldri blir leie av. Med sin fantastiske beliggenhet rett ved sjøen ligger byen og glinser i vannkanten, og med dette som bakgrunn er det lett å forstå hvorfor nordmenn valfarter til byen for dens gode mat, rike kulturliv og ikke minst gunstige shoppingmuligheter.

Stockholm er Sveriges hovedstad, og er bygget på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer. Dette gir en deilig feriefølelse på linje med å gå langs Venezia’s bredder, hvor vannet gir en herlig ro hvor enn du går. Med en flytur på cirka en time er byen et herlig alternativ for en storbyferie, uten at turen går så langt.

Stockholm markedsfører seg som The Capital of Scandinavia, og det er det lett å si seg enig i etter å ha tilbragt en langhelg i denne historiske storbyen. Mens de fleste av oss tenker på Carola, Melodifestivalen, ABBA, og ikke minst IKEA og Volvo når vi skal ramse opp hva vår gode nabo har å tilby, så glemmer vi gjerne at de også har vært en stormakt for noen hundreår tilbake. En stormakt verdig, så er Stockholm spekket med flott arkitektur og imponerende bygninger, så det er verdt å sette av tid til å vandre rundt i gatene.

Byen er delt inn i ulike bydeler, hvor de fleste besøkende får med seg Södermalm, den hippe delen av byen som kanskje best kan sammenlignes med vår egen Grunerløkka. Her finner man sjarmerende kaffebarer, kule utesteder og second hand-butikker på nesten hvert gatehjørne. For de som ønsker å oppleve nattelivet som Stockholm er blitt så kjent for er det Stureplan som gjelder.

Som en del av den naturlige turen rundt i Stockholm inngår Gamla Stan. Den lille sjarmerende bydelen ligger idyllisk til på en egen liten øy midt i hjertet av byen, og skiller seg ut med sine søte, små hus. Dette er definitivt stedet for et postkortbilde eller to.

Nordmenn er som kjent glad i naturen, og det er få andre storbyer enn Stockholm som har en så naturskjønn beliggenhet. Så dersom du skulle bli lei museer og shopping kan det kanskje friste med båtturer og seiling på kanalene, og ikke minst en tur ut på Djurgården. Her finner man også Skansen, verdens største friluftsmuseum. Museet viser hvordan svenskene levde og arbeidet før i tiden, og arrangerer festivaler samt konserter. Du husker kanskje ‘Allsang på Skansen’ som forløperen til vår egen ‘Allsang på Grensen’, hvor mang en svensk musikkstorhet har vist seg frem. For den yngre garde kan museet friste med egen dyrepark, med blant annet bjørner, ulver og gauper.

Vasamuseet er en annen severdighet man kan oppleve i Stockholm. Museet er faktisk bygget opp rundt Vasa, verdens eneste bevarte 1600-tallsskip. Gå ikke glipp av fortellingen som hvordan skipet ble reddet, den er nesten like interessant som skipet selv.

Hvor du bør bo i Stockholm

Södermalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Södermalm

4/5Very Good!(19 anmeldelser av området)

God mat gjør Södermalm verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Mariatorget, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Mariatorget t-banestasjon eller Medborgarplatsen t-banestasjon.

Södermalm
Gamla Stan fasiliteter samt marked, torg eller plass og festival

Gamla Stan

5/5Exceptional!(11 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Gamla Stan til å få med deg attraksjoner som Stockholms kongelige palass og Nobelmuseet – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Gamla stan t-banestasjon.

Gamla Stan
Östermalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Östermalm

4.5/5Wonderful!(19 anmeldelser av området)

God mat er bare én av grunnene til at Östermalm er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Stureplan, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Karlaplan t-banestasjon eller Stadion t-banestasjon.

Östermalm
Norrmalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Norrmalm

4.5/5Wonderful!(81 anmeldelser av området)

Norrmalm kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Konserthuset og Stockholm Waterfront Congress Centre. For å se mer av Stockholm sentrum er det bare å hoppe på metroen på Hötorget t-banestasjon eller Sergels Torg trikkeholdeplass.

Norrmalm
Kungsholmen som inkluderer by, landskap og elv eller bekk

Kungsholmen

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Når du utforsker Kungsholmen, kan du ta turen til steder som Stockholms stadshus og glede deg over god mat. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Thorildsplan t-banestasjon eller Kristineberg t-banestasjon.

Kungsholmen
Vasastan, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Vasastan

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Vasastan til å få med deg attraksjoner som Odenplan og Stockholms stadsbibliotek – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Odenplan t-banestasjon.

Vasastan

De mest populære hotellene i Stockholm

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel Stockholm
Clarion Hotel Stockholm
4 out of 5
Ringvaegen 98, Stockholm
Prisen er 965 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger i Södermalm og 2 kilometer unna Vitabergsparken Park og Globen. Dessuten ligger Stockholms kongelige palass og Tele2 Arena kun ...

4.2/5Excellent! (1,662 anmeldelser)
Wll be back

"Great location! Practically on top of Skanstull Metro Plentiful breakfast and they will make you an omelette if needed. Rooms large with sitting area. A nice walk to Gamla stan and beyond. Plenty of ok places to eat in immediate area. Be sure to visit «Himlen» (means heaven in swedish) bar and restaurant ..."…"

Anmeldelse skrevet 29. des. 2019

Clarion Hotel Stockholm
At Six
At Six
5 out of 5
Brunkebergstorg 6, Stockholm, Stockholms Laen
Prisen er 1 644 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Norrmalm og 10 minutters gange unna Kungliga Operan i Sverige og Stockholms kongelige palass. Dessuten ligger Nasjonalmuseet ...

4.7/5Exceptional! (2,217 anmeldelser)
Fantastisk hotell med hyggelig personale!

"Meget luksuriøst hotell med imøtekommende og hyggelig personale. Vi bodde på et standard rom og det holdt en høy standard. Pent innredet, god seng og fint bad. Hvis det er noe jeg skulle satt fingeren på så er det at TVen virket noe utdatert i forhold til andre luksushoteller, men det er bare småpirk. ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

At Six
Downtown Camper by Scandic
Downtown Camper by Scandic
4 out of 5
Brunkebergstorg 9, Stockholm
Prisen er 1 373 kr per natt

Dette hotellet ligger i Norrmalm og 5 minutters gange unna Drottninggatan og Kungliga Operan i Sverige. Dessuten ligger Stockholms kongelige palass og Konserthuset ...

4.6/5Wonderful! (3,018 anmeldelser)
Super

"Ett fantastisk hotell! Får masse for pengene!!"…"

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2019

Downtown Camper by Scandic

Populære steder å besøke i Stockholm

ABBA The Museum
Bilde av ABBA The Museum

ABBA The Museum

4.5/5(19 anmeldelser)

ABBA The Museum er et populært museum i Stockholm sentrum med en spennende historie. Området har kunst du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Vasamuseet
Bilde av Vasamuseet

Vasamuseet

4.5/5(16 anmeldelser)

I Stockholms havn sank en gang et svensk krigsskip rett etter at det var blitt sjøsatt. Nå kan du bli kjent med detaljene tilknyttet skipet gjennom alle gjenstandene som er blitt funnet.

Globen
Bilde av Globen

Globen

4/5(5 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Globen under turen til Johanneshov. Området er kjent for sine mange restauranter og har interessante museer du bør oppleve.

Skansen
Bilde av Skansen

Skansen

4.5/5(16 anmeldelser)

Forlat det moderne Stockholm og observer gamle nordiske tradisjoner som er vekket til live i et av verdens eldste friluftsmuseer.

Stockholms kongelige palass
Bilde av Stockholms kongelige palass

Stockholms kongelige palass

4.5/5(35 anmeldelser)

Ta turen til den svenske kongefamiliens offisielle residens for å se flott arkitektur, dekorasjon og kunst som er blitt samlet og verdsatt siden 1700-tallet.

Drottningholm slott
Bilde av Drottningholm slott

Drottningholm slott

4.5/5(20 anmeldelser)

Dette slottet har vært en juvel i Stockholms sentrum i nesten 400 år og brukes nå som kongelig residens. Du kan besøke lokalene med det vakre interiøret og den flotte hagen.  

Populære aktiviteter i Stockholm

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj
Bilde av Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

328 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Skjærgårdscruise til Sandhamn
Bilde av Skjærgårdscruise til Sandhamn

Skjærgårdscruise til Sandhamn

405 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Billett til tur med sightseeingbuss i Stockholm
Bilde av Billett til tur med sightseeingbuss i Stockholm

Billett til tur med sightseeingbuss i Stockholm

367 kr
per voksen
Anbefales av 74 % av reisende
Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ
Bilde av Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ

Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ

345 kr
per voksen
Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stockholm
Bilde av Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stockholm

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stockholm

452 kr
per voksen
Dagstur til vikingbyen Birka med båt
Bilde av Dagstur til vikingbyen Birka med båt

Dagstur til vikingbyen Birka med båt

436 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende

Anmeldelser av Stockholm

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
57
5 - Fantastisk 58.76288659793814%
4 - Bra
35
4 - Bra 36.08247422680412%
3 - OK
4
3 - OK 4.123711340206185%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 1.0309278350515463%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Wenche

16. feb. 2020

Vi har sommerhus i skärgården og tilbringer sommeren i Stockholm. Byen er klart best om våren og sommeren. Masse muligheter både for (mat)oppleveler og shopping. Båtlivet er unikt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

27. jan. 2020

Denne gangen møter på hotellet og rett i nærheten. Men, kommer tilbake og håper på mer tid..

4/5 - Bra

Verifisert reisende

16. jan. 2020

Hotellet ligger i Gamla Stan og her er det attraksjoner for mange dager - utrolig mye å oppdage og utforske

4/5 - Bra

Verifisert reisende

17. nov. 2019

Synest det var få skikkelig restauranter i sentrum, utenom på handlesenter og så skjønner jeg at man må bestille bord på forhånd.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. okt. 2019

Love it!

2/5 - Skuffende

Verifisert reisende

30. sep. 2019

Stockholm var en stor nedtur. Reist på mange byvandringer med kona før og S havner desidert på bunn.

Andre steder som Stockholm