Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

StockholmSweden

Stockholm er vår kjære nabo i øst som vi rett og slett aldri blir leie av. Med sin fantastiske beliggenhet rett ved sjøen ligger byen og glinser i vannkanten, og med dette som bakgrunn er det lett å forstå hvorfor nordmenn valfarter til byen for dens gode mat, rike kulturliv og ikke minst gunstige shoppingmuligheter.

Stockholm er Sveriges hovedstad, og er bygget på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer. Dette gir en deilig feriefølelse på linje med å gå langs Venezia’s bredder, hvor vannet gir en herlig ro hvor enn du går. Med en flytur på cirka en time er byen et herlig alternativ for en storbyferie, uten at turen går så langt.

Stockholm markedsfører seg som The Capital of Scandinavia, og det er det lett å si seg enig i etter å ha tilbragt en langhelg i denne historiske storbyen. Mens de fleste av oss tenker på Carola, Melodifestivalen, ABBA, og ikke minst IKEA og Volvo når vi skal ramse opp hva vår gode nabo har å tilby, så glemmer vi gjerne at de også har vært en stormakt for noen hundreår tilbake. En stormakt verdig, så er Stockholm spekket med flott arkitektur og imponerende bygninger, så det er verdt å sette av tid til å vandre rundt i gatene.

Byen er delt inn i ulike bydeler, hvor de fleste besøkende får med seg Södermalm, den hippe delen av byen som kanskje best kan sammenlignes med vår egen Grunerløkka. Her finner man sjarmerende kaffebarer, kule utesteder og second hand-butikker på nesten hvert gatehjørne. For de som ønsker å oppleve nattelivet som Stockholm er blitt så kjent for er det Stureplan som gjelder.

Som en del av den naturlige turen rundt i Stockholm inngår Gamla Stan. Den lille sjarmerende bydelen ligger idyllisk til på en egen liten øy midt i hjertet av byen, og skiller seg ut med sine søte, små hus. Dette er definitivt stedet for et postkortbilde eller to.

Nordmenn er som kjent glad i naturen, og det er få andre storbyer enn Stockholm som har en så naturskjønn beliggenhet. Så dersom du skulle bli lei museer og shopping kan det kanskje friste med båtturer og seiling på kanalene, og ikke minst en tur ut på Djurgården. Her finner man også Skansen, verdens største friluftsmuseum. Museet viser hvordan svenskene levde og arbeidet før i tiden, og arrangerer festivaler samt konserter. Du husker kanskje ‘Allsang på Skansen’ som forløperen til vår egen ‘Allsang på Grensen’, hvor mang en svensk musikkstorhet har vist seg frem. For den yngre garde kan museet friste med egen dyrepark, med blant annet bjørner, ulver og gauper.

Vasamuseet er en annen severdighet man kan oppleve i Stockholm. Museet er faktisk bygget opp rundt Vasa, verdens eneste bevarte 1600-tallsskip. Gå ikke glipp av fortellingen som hvordan skipet ble reddet, den er nesten like interessant som skipet selv.

Hvor du bør bo i Stockholm

Södermalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Södermalm

4/5Very Good!(19 anmeldelser av området)

God mat gjør Södermalm verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Mariatorget, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Mariatorget t-banestasjon eller Medborgarplatsen t-banestasjon.

Södermalm
Gamla Stan fasiliteter samt marked, torg eller plass og festival

Gamla Stan

5/5Exceptional!(11 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Gamla Stan til å få med deg attraksjoner som Stockholms kongelige palass og Nobelmuseet – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Gamla stan t-banestasjon.

Gamla Stan
Östermalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Östermalm

4.5/5Wonderful!(19 anmeldelser av området)

God mat er bare én av grunnene til at Östermalm er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Stureplan, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Karlaplan t-banestasjon eller Stadion t-banestasjon.

Östermalm
Norrmalm, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Norrmalm

4.5/5Wonderful!(81 anmeldelser av området)

Norrmalm kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Konserthuset og Stockholm Waterfront Congress Centre. For å se mer av Stockholm sentrum er det bare å hoppe på metroen på Hötorget t-banestasjon eller Sergels Torg trikkeholdeplass.

Norrmalm
Kungsholmen som inkluderer by, landskap og elv eller bekk

Kungsholmen

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Når du utforsker Kungsholmen, kan du ta turen til steder som Stockholms stadshus og glede deg over god mat. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Thorildsplan t-banestasjon eller Kristineberg t-banestasjon.

Kungsholmen
Vasastan, Stockholm, Stockholm County, Sverige

Vasastan

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Vasastan til å få med deg attraksjoner som Odenplan og Stockholms stadsbibliotek – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Odenplan t-banestasjon.

Vasastan

De mest populære hotellene i Stockholm

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel Stockholm
Clarion Hotel Stockholm
4 out of 5
Ringvaegen 98, Stockholm
Prisen er 1 041 kr per natt fra 4. okt. til 5. okt.

Dette hotellet med et spa ligger i Södermalm og 2 kilometer unna Vitabergsparken Park og Globen. Dessuten ligger Stockholms kongelige palass og Tele2 Arena kun ...

4.2/5Excellent! (1,650 anmeldelser)
Wll be back

"Great location! Practically on top of Skanstull Metro Plentiful breakfast and they will make you an omelette if needed. Rooms large with sitting area. A nice walk to Gamla stan and beyond. Plenty of ok places to eat in immediate area. Be sure to visit «Himlen» (means heaven in swedish) bar and restaurant ..."…"

Anmeldelse skrevet 29. des. 2019

Clarion Hotel Stockholm
Quality Hotel Friends
Quality Hotel Friends
4 out of 5
Råsta Strandväg 1, Solna
Prisen er 732 kr per natt fra 16. okt. til 17. okt.

Dette hotellet ligger ved en innsjø og 10 minutters gange unna Mall of Scandinavia og Friends arena. Naturhistoriska riksmuseet ligger 4,8 kilometer unna. Solna ...

4.4/5Wonderful! (1,181 anmeldelser)

"Bra lokalisering nær stadion, kjøpesenter og togstasjon. God standard på rom og bad. Bra frokost."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Quality Hotel Friends
Elite Hotel Marina Tower
Elite Hotel Marina Tower
4.5 out of 5
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka, Stockholm
Prisen er 1 274 kr per natt fra 25. okt. til 26. okt.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i nærheten av bukten og 2 kilometer unna Stockholm Transportmuseum, ABBA The Museum og Gröna Lund tivoli. Dessuten ligger ...

4.4/5Wonderful! (994 anmeldelser)
Nice location. Mediocre service

"Diffucult to ginf when arriving by car.Too few signboards. Personnell at the receotion desk too businuness-like. Little if no charme at all. Restaurant very different"…"

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2019

Elite Hotel Marina Tower

Ferieboliger i Stockholm

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
ApartDirect Hammarby Sjöstad
ApartDirect Hammarby Sjöstad
3 out of 5
Hammarby Fabriksväg 93, Stockholm

Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Stockholm og 3 kilometer unna Sickla kjøpesenter, Globen og Tele2 Arena. Dessuten ligger ABBA The Museum og Vasamuseet ...

4.3/5Excellent! (461 anmeldelser)

"Veldig flott rom"…"

Anmeldelse skrevet 14. mar. 2020

ApartDirect Hammarby Sjöstad
Biz Apartment Hammarby Sjostad
Biz Apartment Hammarby Sjostad
3.5 out of 5
Heliosgången 20, Stockholm
Prisen er 1 018 kr per natt fra 11. okt. til 12. okt.

Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av Stockholm og 2 kilometer unna Hovet arena og Globen. Dessuten ligger ABBA The Museum og Stockholms kongelige ...

4.6/5Wonderful! (1,281 anmeldelser)
Biz <3

"God service. Fin beliggenhet med trikk og buss rett i nærheten som gjør det enkelt å komme seg til og fra. Fine rom/leilighet med god plass og standard til en fair pris. Anbefales!"…"

Anmeldelse skrevet 3. des. 2019

Biz Apartment Hammarby Sjostad
ApartDirect Gamla Stan
ApartDirect Gamla Stan
4 out of 5
Prastgatan 50, Gamla Stan, Stockholm

Denne leiligheten ligger i Gamla Stan og 5 minutters gange unna Stortorget og Stockholms kongelige palass. Dessuten ligger Kungliga Operan i Sverige og Stockholms ...

4/5Very Good! (53 anmeldelser)
Perfekt beliggenhet, ryddig, elektronisk inngang.

"Hadde 2 netter her. Vi hadde fått all informasjon via mail. Vi fant fram, vi kom oss inn i bygget og inn i leiligheten med koder som vi hadde fått på mail. Det var en enkel måte å komme inn på og vi kunne komme akkurat når det passet oss. Veldig fornøyd med alt."…"

Anmeldelse skrevet 16. apr. 2019

ApartDirect Gamla Stan

Populære steder å besøke i Stockholm

ABBA The Museum
Bilde av ABBA The Museum

ABBA The Museum

4.5/5(19 anmeldelser)

ABBA The Museum er et populært museum i Stockholm sentrum med en spennende historie. Området har kunst du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Vasamuseet
Bilde av Vasamuseet

Vasamuseet

4.5/5(16 anmeldelser)

I Stockholms havn sank en gang et svensk krigsskip rett etter at det var blitt sjøsatt. Nå kan du bli kjent med detaljene tilknyttet skipet gjennom alle gjenstandene som er blitt funnet.

Globen
Bilde av Globen

Globen

4/5(5 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Globen under turen til Johanneshov. Området er kjent for sine mange restauranter og har kunst du bør oppleve.

Skansen
Bilde av Skansen

Skansen

4.5/5(16 anmeldelser)

Forlat det moderne Stockholm og observer gamle nordiske tradisjoner som er vekket til live i et av verdens eldste friluftsmuseer.

Stockholms kongelige palass
Bilde av Stockholms kongelige palass

Stockholms kongelige palass

4.5/5(35 anmeldelser)

Ta turen til den svenske kongefamiliens offisielle residens for å se flott arkitektur, dekorasjon og kunst som er blitt samlet og verdsatt siden 1700-tallet.

Drottningholm slott
Bilde av Drottningholm slott

Drottningholm slott

4.5/5(20 anmeldelser)

Dette slottet har vært en juvel i Stockholms sentrum i nesten 400 år og brukes nå som kongelig residens. Du kan besøke lokalene med det vakre interiøret og den flotte hagen.  

Populære aktiviteter i Stockholm

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj
Bilde av Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

331 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Under broene i Stockholm
Bilde av Under broene i Stockholm

Under broene i Stockholm

207 kr
per voksen
Anbefales av 84 % av reisende
Privat fottur til Gamla Stan og Vasamuseet i Stockholm
Bilde av Privat fottur til Gamla Stan og Vasamuseet i Stockholm

Privat fottur til Gamla Stan og Vasamuseet i Stockholm

3 639 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
Stockholms gamleby (tur for liten gruppe)
Bilde av Stockholms gamleby (tur for liten gruppe)

Stockholms gamleby (tur for liten gruppe)

279 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende
Tur i Stockholm med Segway
Bilde av Tur i Stockholm med Segway

Tur i Stockholm med Segway

568 kr
per voksen
Anbefales av 98 % av reisende
Båttur i Stockholm med RIB-båt
Bilde av Båttur i Stockholm med RIB-båt

Båttur i Stockholm med RIB-båt

816 kr
per voksen

Anmeldelser av Stockholm

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
57
5 - Fantastisk 58.76288659793814%
4 - Bra
35
4 - Bra 36.08247422680412%
3 - OK
4
3 - OK 4.123711340206185%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 1.0309278350515463%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Wenche

16. feb. 2020

Vi har sommerhus i skärgården og tilbringer sommeren i Stockholm. Byen er klart best om våren og sommeren. Masse muligheter både for (mat)oppleveler og shopping. Båtlivet er unikt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

27. jan. 2020

Denne gangen møter på hotellet og rett i nærheten. Men, kommer tilbake og håper på mer tid..

4/5 - Bra

Verifisert reisende

16. jan. 2020

Hotellet ligger i Gamla Stan og her er det attraksjoner for mange dager - utrolig mye å oppdage og utforske

4/5 - Bra

Verifisert reisende

17. nov. 2019

Synest det var få skikkelig restauranter i sentrum, utenom på handlesenter og så skjønner jeg at man må bestille bord på forhånd.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. okt. 2019

Love it!

2/5 - Skuffende

Verifisert reisende

30. sep. 2019

Stockholm var en stor nedtur. Reist på mange byvandringer med kona før og S havner desidert på bunn.