Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

StockholmSverige

Stockholm er vår kjære nabo i øst som vi rett og slett aldri blir leie av. Med sin fantastiske beliggenhet rett ved sjøen ligger byen og glinser i vannkanten, og med dette som bakgrunn er det lett å forstå hvorfor nordmenn valfarter til byen for dens gode mat, rike kulturliv og ikke minst gunstige shoppingmuligheter.

Stockholm er Sveriges hovedstad, og er bygget på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer. Dette gir en deilig feriefølelse på linje med å gå langs Venezia’s bredder, hvor vannet gir en herlig ro hvor enn du går. Med en flytur på cirka en time er byen et herlig alternativ for en storbyferie, uten at turen går så langt.

Stockholm markedsfører seg som The Capital of Scandinavia, og det er det lett å si seg enig i etter å ha tilbragt en langhelg i denne historiske storbyen. Mens de fleste av oss tenker på Carola, Melodifestivalen, ABBA, og ikke minst IKEA og Volvo når vi skal ramse opp hva vår gode nabo har å tilby, så glemmer vi gjerne at de også har vært en stormakt for noen hundreår tilbake. En stormakt verdig, så er Stockholm spekket med flott arkitektur og imponerende bygninger, så det er verdt å sette av tid til å vandre rundt i gatene.

Byen er delt inn i ulike bydeler, hvor de fleste besøkende får med seg Södermalm, den hippe delen av byen som kanskje best kan sammenlignes med vår egen Grunerløkka. Her finner man sjarmerende kaffebarer, kule utesteder og second hand-butikker på nesten hvert gatehjørne. For de som ønsker å oppleve nattelivet som Stockholm er blitt så kjent for er det Stureplan som gjelder.

Som en del av den naturlige turen rundt i Stockholm inngår Gamla Stan. Den lille sjarmerende bydelen ligger idyllisk til på en egen liten øy midt i hjertet av byen, og skiller seg ut med sine søte, små hus. Dette er definitivt stedet for et postkortbilde eller to.

Nordmenn er som kjent glad i naturen, og det er få andre storbyer enn Stockholm som har en så naturskjønn beliggenhet. Så dersom du skulle bli lei museer og shopping kan det kanskje friste med båtturer og seiling på kanalene, og ikke minst en tur ut på Djurgården. Her finner man også Skansen, verdens største friluftsmuseum. Museet viser hvordan svenskene levde og arbeidet før i tiden, og arrangerer festivaler samt konserter. Du husker kanskje ‘Allsang på Skansen’ som forløperen til vår egen ‘Allsang på Grensen’, hvor mang en svensk musikkstorhet har vist seg frem. For den yngre garde kan museet friste med egen dyrepark, med blant annet bjørner, ulver og gauper.

Vasamuseet er en annen severdighet man kan oppleve i Stockholm. Museet er faktisk bygget opp rundt Vasa, verdens eneste bevarte 1600-tallsskip. Gå ikke glipp av fortellingen som hvordan skipet ble reddet, den er nesten like interessant som skipet selv.

Hvor du bør bo i Stockholm

Gamla Stan fasiliteter samt marked, torg eller plass og festival

Gamla Stan

5/5Exceptional!(11 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Gamla Stan til å få med deg attraksjoner som Stockholms kongelige palass og Stortorget – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Gamla stan t-banestasjon.

Gamla Stan
Södermalm, Stockholm, Sverige

Södermalm

4/5Very Good!(19 anmeldelser av området)

God mat gjør Södermalm verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Mariatorget, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Mariatorget t-banestasjon eller Medborgarplatsen t-banestasjon.

Södermalm
Östermalm, Stockholm, Sverige

Östermalm

4.5/5Wonderful!(19 anmeldelser av området)

God mat er bare én av grunnene til at Östermalm er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Stureplan, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Karlaplan t-banestasjon eller Stadion t-banestasjon.

Östermalm
Norrmalm, Stockholm, Sverige

Norrmalm

4.5/5Wonderful!(81 anmeldelser av området)

Norrmalm kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Stockholm Waterfront Congress Centre og Kungliga Operan i Sverige. For å se mer av Stockholm sentrum er det bare å hoppe på metroen på Hötorget t-banestasjon eller Sergels Torg trikkeholdeplass.

Norrmalm
Kungsholmen som inkluderer by, landskap og elv eller bekk

Kungsholmen

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Når du utforsker Kungsholmen, kan du ta turen til steder som Stockholms stadshus og glede deg over god mat. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Thorildsplan t-banestasjon eller Kristineberg t-banestasjon.

Kungsholmen
Vasastan, Stockholm, Sverige

Vasastan

4.5/5Wonderful!(6 anmeldelser av området)

Bruk tiden din i Vasastan til å få med deg attraksjoner som Odenplan og Stockholms stadsbibliotek – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Odenplan t-banestasjon.

Vasastan

De mest populære hotellene i Stockholm

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comfort Hotel Arlanda Airport Terminal
Comfort Hotel Arlanda Airport Terminal
3.5 out of 5
Tornvagen 9, Arlanda, Stockholm
838 kr
per natt
3. apr.–4. apr.

Dette hotellet ligger i Arlanda, 0,3 kilometer unna SkyCity og 10 kilometer unna Eurostop kjøpesenter og Märsta sentrum. Dessuten ligger Arlandastad golfklubb ...

3.6/5Good! (8 anmeldelser)

"Although the location is real good, within the airport, you must exit the hotel, into the open street, in order to reach the Terminal. Hotel was nice, staff was friendly and view was great."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Comfort Hotel Arlanda Airport Terminal
Comfort Hotel Xpress Stockholm Central
Comfort Hotel Xpress Stockholm Central
3 out of 5
Kungsbron 1, Stockholm
626 kr
per natt
6. apr.–7. apr.

Dette hotellet ligger i Norrmalm og 15 minutters gange unna Stockholms stadshus og Kungliga Operan i Sverige. Middelaldermuseum Stockholm ligger 1,3 kilometer ...

3.7/5Good! (2,173 anmeldelser)
Near central station

"Close to train station, small room but ok, nice staff on the front desk"…"

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2019

Comfort Hotel Xpress Stockholm Central
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
4 out of 5
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
1 254 kr
per natt
9. apr.–10. apr.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Norrmalm og 10 minutters gange unna Stockholm Waterfront Congress Centre og Stockholms stadshus. Dessuten ...

4.6/5Wonderful! (6,793 anmeldelser)

"God beliggenhet, god frokost, hyggelig betjening, fine rom"…"

Anmeldelse skrevet 13. jan. 2020

Radisson Blu Waterfront Hotel

Populære severdigheter i Stockholm

ABBA The Museum
Bilde av ABBA The Museum

ABBA The Museum

4.5/5(19 anmeldelser)

ABBA The Museum er et populært museum i Stockholm sentrum med en spennende historie. Området har interessante museer du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Vasamuseet
Bilde av Vasamuseet

Vasamuseet

4.5/5(16 anmeldelser)

I Stockholms havn sank en gang et svensk krigsskip rett etter at det var blitt sjøsatt. Nå kan du bli kjent med detaljene tilknyttet skipet gjennom alle gjenstandene som er blitt funnet.

Skansen
Bilde av Skansen

Skansen

4.5/5(16 anmeldelser)

Forlat det moderne Stockholm og observer gamle nordiske tradisjoner som er vekket til live i et av verdens eldste friluftsmuseer.

Globen
Bilde av Globen

Globen

4/5(5 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Globen under turen til Johanneshov. Området er kjent for sine mange restauranter og har interessante museer du bør oppleve.

Drottningholm slott
Bilde av Drottningholm slott

Drottningholm slott

4.5/5(20 anmeldelser)

Dette slottet har vært en juvel i Stockholms sentrum i nesten 400 år og brukes nå som kongelig residens. Du kan besøke lokalene med det vakre interiøret og den flotte hagen.  

Stockholms kongelige palass
Bilde av Stockholms kongelige palass

Stockholms kongelige palass

4.5/5(35 anmeldelser)

Ta turen til den svenske kongefamiliens offisielle residens for å se flott arkitektur, dekorasjon og kunst som er blitt samlet og verdsatt siden 1700-tallet.

Toppaktiviteter i Stockholm

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj
Bilde av Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

Tur i Stockholms skjærgård med lunsj

Anbefales av 90 % av reisende
302 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ
Bilde av Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ

Tur med sightseeingbuss fra Red Sightseeing i Stockholm med båtalternativ

322 kr
per voksen
Vintertur i byen med buss og båt
Bilde av Vintertur i byen med buss og båt

Vintertur i byen med buss og båt

516 kr
per voksen

Anmeldelser av Stockholm

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
57
5 - Fantastisk 58.76288659793814%
4 - Bra
35
4 - Bra 36.08247422680412%
3 - OK
4
3 - OK 4.123711340206185%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 1.0309278350515463%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Wenche

16. feb. 2020

Vi har sommerhus i skärgården og tilbringer sommeren i Stockholm. Byen er klart best om våren og sommeren. Masse muligheter både for (mat)oppleveler og shopping. Båtlivet er unikt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

27. jan. 2020

Denne gangen møter på hotellet og rett i nærheten. Men, kommer tilbake og håper på mer tid..

4/5 - Bra

Verifisert reisende

16. jan. 2020

Hotellet ligger i Gamla Stan og her er det attraksjoner for mange dager - utrolig mye å oppdage og utforske

4/5 - Bra

Verifisert reisende

17. nov. 2019

Synest det var få skikkelig restauranter i sentrum, utenom på handlesenter og så skjønner jeg at man må bestille bord på forhånd.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. okt. 2019

Love it!

2/5 - Skuffende

Verifisert reisende

30. sep. 2019

Stockholm var en stor nedtur. Reist på mange byvandringer med kona før og S havner desidert på bunn.

Byer som minner om Stockholm

Göteborg
Bilde av Göteborg
Göteborg
Malmö
Bilde av Malmö
Malmö
Oslo
Bilde av Oslo
Oslo
Helsinki
Bilde av Helsinki
Helsinki