Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

MalmöSweden

Denne parkenes by er kjent for sin arkitektur fra 1600-tallet, sine kunstmuseer og overfloden av gratis konserter som finner sted rundt omkring i byen om sommeren.

Dra til Malmö for å oppleve slottene og museene, sommerfestivalene, parkene og strendene her. Sveriges tredje største by ligger på landets sørvestlige kyst og er kjent som parkenes by. Den ble grunnlagt på 1200-tallet som en del av det danske riket men ble en del av Sverige i 1658.

Det er enkelt å navigere seg rundt i gatene i Malmö til fots. Du kan også leie en sykkel og utforske byen gjennom 470 kilometer med sykkelstier. De fleste attraksjonene kan nås til fots fra gamlebyen. Ta turen til Stortorget, som er byens eldste offentlige plass, og se rådhuset fra 1500-tallet. Mer historisk arkitektur finner du på Gustav Adolfs torg. På Lilla Torg kan du sitte på en utendørs kafé mens du beundrer bygningene i bindingsverk som ble bygget på 1600-tallet.

Parkene utgjør en stor del av Malmös kultur. Disse oppleves best om sommeren når været er varmt og byen har sollys i opptil 17 timer om dagen. Du kan ta deg en rolig spasertur og en piknik i de vakre grønne omgivelsene i den sentrale Kungsparken og i Slottsparken. Du kan dessuten oppleve gratis konserter og besøke et hundre år gammelt vanntårn i Pildammsparken. Yngre besøkende vil på sin side sette pris på den lille minibondegården og tivoliet i Folkets Park. På solfylte dager kan du i tillegg dra til Ribersborgsstranden. Denne 2,4 kilometer lange stranden ligger kun 25 minutters gange unna byens sentrum.

Malmö setter kulturelle arrangementer i fokus, og mange av dem er gratis. Nesten 500 ulike utendørs konserter og forestillinger finner sted i parker og på plasser og langs havnen. Gå ikke glipp av Sommarscen og Malmöfestivalen, som er byens to største festivaler om sommeren.

Du kan leie en bil for å se områdene utenfor Malmö. Lund ligger kun 20 minutter unna, og her finner du blant annet Katedralskolan, som ble grunnlagt i 1085, og som fremdeles er i drift. Du kan videre ta toget til København og reise over den 16 kilometer lange Øresundsbroen.

Det finnes et hav av utendørs aktiviteter du kan drive med i Malmö, men byen byr også på innendørs aktiviteter når været er kaldt om vinteren. Du kan da dra til Malmöhus, som ble bygget på 1400-tallet, og som utgjør en del av Malmö Museer.

Hvor du bør bo i Malmö

De mest populære hotellene i Malmö

Elite Hotel Ideon, Lund
Elite Hotel Ideon, Lund
4 out of 5
Scheelevagen 27, Lund
Prisen er 1 020 kr per natt fra 4. des. til 5. des.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i forretningsområdet og 2 kilometer unna Sony Ericssons hovedkontor, Skissernas museum og Lund botaniske hage. ...

4.3/5Excellent! (973 anmeldelser)
Bra hotell

"Flott hotell med go sevice. Lå litt langt fra sentrum og ellers nokså øde til. Men vi som kun skulle sove og ikke på byen hadde ett flott opphold"…"

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2019

Elite Hotel Ideon, Lund
Clarion Hotel Malmö Live
Clarion Hotel Malmö Live
4 out of 5
Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
Prisen er 1 044 kr per natt fra 22. des. til 23. des.

Dette hotellet ligger i Centrum og 10 minutters gange unna Malmö Konsert- och Kongresshall, Casino Cosmopol og Malmö Museum. Dessuten ligger Malmö Börshus og ...

4.5/5Wonderful! (1,875 anmeldelser)
Magda i Malmø

"Flott hotell med god service og beliggenhet 👍"…"

Anmeldelse skrevet 8. sep. 2019

Clarion Hotel Malmö Live
Comfort Hotel Malmö
Comfort Hotel Malmö
3.5 out of 5
Carlsgatan 10, Malmö
Prisen er 706 kr per natt fra 18. des. til 19. des.

Dette hotellet ligger i Centrum og 10 minutters gange unna Malmö Börshus, Koggmuseet og St Petri kyrka. Dessuten ligger Malmö rådhus og Stortorget kun 10 minutter ...

4.2/5Very Good! (1,097 anmeldelser)

"Veldig bra og sentralt hotel"…"

Anmeldelse skrevet 21. okt. 2019

Comfort Hotel Malmö
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Malmö

Forenom Aparthotel Lund
Forenom Aparthotel Lund
3 out of 5
Laboratoriegatan 10, Lund
Prisen er 970 kr per natt fra 4. des. til 5. des.

Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av Lund og 10 minutters gange unna Lund botaniske hage, Kulturen og Lund domkyrka. Dessuten ligger Universitetet ...

4.5/5Wonderful! (1,171 anmeldelser)
jobbreise

"Stille og rolig hotell midt i sentrum. Rent og pent. God seng."…"

Anmeldelse skrevet 8. nov. 2019

Forenom Aparthotel Lund
The More Hotel Lund
The More Hotel Lund
3.5 out of 5
Kastanjegatan 18, Lund
Prisen er 1 212 kr per natt fra 29. nov. til 30. nov.

Dette leilighetshotellet ligger i Lund og 15 minutters gange unna Lund botaniske hage, Kulturen og Lund domkyrka. Dessuten ligger Lund bypark og Universitetet ...

4.5/5Wonderful! (835 anmeldelser)
Thumbs up

"riktig nok 10-12 min å gå inn til sentrum, men veldig bra hotel, veldig god frokost"…"

Anmeldelse skrevet 8. okt. 2018

The More Hotel Lund
Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
3 out of 5
Stora Varvsgatan 10, Malmö
Prisen er 885 kr per natt fra 19. des. til 20. des.

Dette leilighetshotellet ligger i Centrum og 15 minutters gange unna Koggmuseet, Malmö Konsert- och Kongresshall og Malmö Börshus. Dessuten ligger HSB Turning ...

4.4/5Wonderful! (54 anmeldelser)

"keyless entry good layout of the room all utensils there good location - construction noise from 7 am - could not even cook bacon and eggs because the fire alarm went on even with all windows open and the fan on full speed"…"

Anmeldelse skrevet 21. sep. 2020

Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Malmö

Populære aktiviteter i Malmö

Byer nær Malmö