GöteborgSverige

Image for Göteborg som viser nattbilder, utendørs kunst og statue eller skulptur

Denne avslappende byen er med sine brede gater og vannveier, fascinerende sjøfartshistorie, smörgåsbord og mange parker og museer vel verd et besøk.

Byens brosteingater og kanaler minner om Amsterdam. Dette er ingen tilfeldighet. Det var nederlandske immigranter som var ansvarlige for byggingen og utformingen av byen, da det var de som dannet grunnlaget for byen i 1621. De brede hovedgatene sammenlignes gjerne med bulevardene i Paris. De lokale innbyggerne kaller byen for "Lilla London" på grunn av parkene, kulturen og nattelivet.

Du kan fly til Göteborg, ta fergen fra Frederikshavn i Danmark eller dra på kanalcruise fra Stockholm. Når du er kommet hit er det lett å komme seg rundt med trikk, sykkel eller taxi. Det er vanskelig å finne parkeringsplasser i det lille sentrum, og de som finnes er gjerne dyre, men hvis du kjøper Göteborg City Card, kan du bruke offentlige transportmidler gratis, du kan parkere gratis og du får gratis adgang til attraksjoner.

Nær Gustav Adolfs torg finner du Kronhuset, som tidligere fungerte som rådhus, og som nå er et håndverkssenter. Du kan dessuten besøke det nærliggende Göteborgs Stadsmuseum fra 1700-tallet med sitt vikingskip eller Sjöfartsmuseet Akvariet i havneområdet for å lære mer om Sveriges lange sjøfartshistorie. Opplev i tillegg det kirkelignende utseendet til Feskekörka, hvor du kan bestille fersk fisk.

Poseidonstatuen står midt på byens hovedplass, Götaplatsen, og vendt mot Avenyn, som er et sentrum for kultur, shopping og natteliv.

Når snøen faller i Göteborg om vinteren blir byen dessuten et magisk sted. I julen lyses gatene opp av tusenvis av lys og julemarkedene.

De kalde vintrene er mørke, men de korte somrene har lange dager. Fra og med juni dukker restauranter og barer opp med utendørs sitteplasser, og det tilbys cruise på Götakanalen. Besøk den gratis dyrehagen i Slottsskogen, som har nordiske dyr, og hvor du kan se matingen av seler og pingviner rundt lunsjtider. Barna vil dessuten sette pris på attraksjonene i Liseberg.

Ønsker du å se mer av Sveriges sørvestlige del, kan du ta en tur til ruinene av Bohus festning i nærliggende Kungälv.

Göteborg anses for å være et mer avslappet og billigere alternativ til Stockholm og er en utmerket base for å utforske Sveriges vestlige kyst.

Hvor du bør bo i Göteborg

Göteborg som viser nattbilder, utendørs kunst og statue eller skulptur

Sentrum

4.5/5Wonderful!(165 area reviews)

Spennende museer, historiske steder og spennende fornøyelsesparker er bare noe av det som trekker folk til Sentrum. Mens du er her, bør du også få med deg Liseberg fornøyelsespark og Scandinavium, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Berzeliigatan trikkeholdeplass eller Korsvägen trikkeholdeplass.

Sentrum
Majorna-Linné, Göteborg, Sverige
trover-bilde tatt av patrik forsberg

Majorna-Linné

4/5Very Good!(2 area reviews)

Majorna-Linné kan friste med mye forskjellig, blant annet viktige monumenter og luksuriøse spasentre. Du bør også få med deg severdigheter som Stena Line fergeterminal til Tyskland og Göta kanal, og det er enkelt å komme seg rundt i byen med metroen fra Fjällgatan trikkeholdeplass eller Kaptensgatan trikkeholdeplass.

Majorna-Linné
Örgryte-Härlanda, Göteborg, Sverige
trover-bilde tatt av Sophia Palmqvist

Örgryte-Härlanda

5/5Exceptional!(2 area reviews)

Örgryte-Härlanda kan friste med mye forskjellig, blant annet trivelige barer og interessante museer. Du bør også få med deg severdigheter som Göta kanal og Nostalgicum museum, og det er enkelt å komme seg rundt i byen med metroen fra Welandergatan trikkeholdeplass eller Töpelsgatan trikkeholdeplass.

Örgryte-Härlanda
Vasastaden, Göteborg, Sverige
trover-bilde tatt av Geraldine Soh

Vasastaden

God mat og interessante museer er bare noen av grunnene til at folk drar til Vasastaden. Det er mye å utforske i området, og du kan blant annet ta turen til Haga kirke. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Vasa Viktoriagatan trikkeholdeplass eller Vasaplatsen trikkeholdeplass.

Vasastaden
Lundby, Göteborg, Sverige

Lundby

4/5Very Good!(11 area reviews)

Trivelige barer, vakker elveutsikt og luksuriøse spasentre er bare noe av det som trekker folk til Lundby. Mens du er her, bør du også få med deg Backaplan og Göta kanal, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Wieselgrensplatsen trikkeholdeplass eller Rambergsvallen trikkeholdeplass.

Lundby
Hovås, Sverige
trover-bilde tatt av Steven S.

Hovås

Golfmuligheter er bare noe av det som trekker folk til Hovås, og Göteborgs golfklubb er en populær severdighet som er vel verdt et besøk.

Hovås

De mest populære hotellene i Göteborg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Gothia Towers
Gothia Towers
4.5 out of 5
Mässans Gata 24, Göteborg
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 096 kr
per night
Mar 29 - Mar 30

Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Göteborg, få skritt unna Universeum og Liseberg fornøyelsespark. Dessuten ligger Museum ...

4.3/5Excellent! (12,760 anmeldelser)

"Det som jeg ikke likte er aadet de ikke har mulighet for barn å svømme, og har ikke heller kaffemaskin i fellesarealene."…"

Anmeldelse skrevet 6. jan. 2020

Gothia Towers
Avalon Hotel
Avalon Hotel
4 out of 5
Kungstorget 9, Göteborg
1 238 kr
per night
Mar 22 - Mar 23

Dette hotellet ligger i Sentrum og 2 kilometer unna Kungsgatan, Liseberg fornøyelsespark og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Scandinavium og Universeum kun ...

4.6/5Wonderful! (1,062 anmeldelser)

"Sengene likte jeg. Putene var dårlig. Resepsjonisten var hyggelige"…"

Anmeldelse skrevet 25. feb. 2020

Avalon Hotel
Clarion Hotel Post, Gothenburg
Clarion Hotel Post, Gothenburg
4 out of 5
Drottningtorget 10, Göteborg
1 283 kr
per night
Mar 20 - Mar 21

Dette hotellet med et spa ligger i Sentrum og 15 minutters gange unna Dronningens pplass og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Scandinavium ...

4.3/5Excellent! (3,126 anmeldelser)

"Kaos i frokostsalen. Måtte be ansatte rydde og vaske."…"

Anmeldelse skrevet 10. feb. 2020

Clarion Hotel Post, Gothenburg

Populære severdigheter i Göteborg

Liseberg fornøyelsespark
Image for Liseberg fornøyelsespark

Liseberg fornøyelsespark

4.5/5(30 reviews)

Klassiske berg-og-dal-baner, attraksjoner for de som liker å falle fritt, livlige musikkhaller, restauranter og en botanisk hage tiltrekker seg folk i alle aldre til Göteborgs fornøyelsespark.

Universeum
Image for Universeum

Universeum

4/5(14 reviews)

Du kan utforske en innendørs regnskog, skape din egen superhelt eller sitte på et ekte romskiptoalett i Skandinavias største vitenskapsmuseum.

Poseidon-statuen
Image for Poseidon-statuen

Poseidon-statuen

4.5/5(12 reviews)

Det som er et av Göteborgs mest kjente landemerker, står på byens hovedplass og beskytter sjømenn og fiskere og tiltrekker seg fotografer.

Göteborgs universitet
Image for Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

4/5(8 reviews)

Gå en tur rundt Göteborgs universitet mens du befinner deg i Lorensberg. Området har shoppingmuligheter du bør oppleve under besøket.

Slottsskogen
Image for Slottsskogen

Slottsskogen

4/5(14 reviews)

Ta deg en tur i Naturhistoriska museet, besøk en dyrehage, dans i paviljongen eller slapp av i et av de mange bortgjemte områdene i Göteborgs største grøntareal.  

Fiskemarkedet
Image for Fiskemarkedet

Fiskemarkedet

4.5/5(15 reviews)

Du kan kjøpe fersk sild eller røkelaks som du kan ta med deg på en piknik, eller du kan få sjømaten ferdig tilberedt og servert på et bord i denne livlige, kirkelignende markedshallen.  

Toppaktiviteter i Göteborg

Göteborg-pass
Image for Göteborg-pass

Göteborg-pass

374 kr
per voksen

Anmeldelser av Göteborg

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
62
5 - Fantastisk 46.26865671641791%
4 - Bra
61
4 - Bra 45.52238805970149%
3 - OK
11
3 - OK 8.208955223880597%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

Jan 19, 2020

Trivelig by - mye flott og se, mange kafeer og restauranter

4/5 - Bra

Verifisert reisende

Jan 7, 2020

Gode shoppingmuligheter. Bra spisesteder. Gleder meg til å oppleve mer når våren og sommeren kommer!

4/5 - Bra

Verifisert reisende

Dec 22, 2019

Vi var litt uheldig med førjulsværet, en del regn

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

Nov 15, 2019

Utrolig mange flotte lunch steder

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

Nov 9, 2019

Nydelig by ❤

3/5 - OK

Verifisert reisende

Oct 6, 2019

Masse veiarbeid og byggeområder.

Other places like Göteborg

Malmö
Image for Malmö
Malmö
Helsingborg
Image for Helsingborg
Helsingborg
Toulouse
Image for Toulouse
Toulouse
Hannover
Image for Hannover
Hannover