Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Göteborg
Reiseguide

Denne avslappende byen er med sine brede gater og vannveier, fascinerende sjøfartshistorie, smörgåsbord og mange parker og museer vel verd et besøk.

Byens brosteingater og kanaler minner om Amsterdam. Dette er ingen tilfeldighet. Det var nederlandske immigranter som var ansvarlige for byggingen og utformingen av byen, da det var de som dannet grunnlaget for byen i 1621. De brede hovedgatene sammenlignes gjerne med bulevardene i Paris. De lokale innbyggerne kaller byen for "Lilla London" på grunn av parkene, kulturen og nattelivet.

Du kan fly til Göteborg, ta fergen fra Frederikshavn i Danmark eller dra på kanalcruise fra Stockholm. Når du er kommet hit er det lett å komme seg rundt med trikk, sykkel eller taxi. Det er vanskelig å finne parkeringsplasser i det lille sentrum, og de som finnes er gjerne dyre, men hvis du kjøper Göteborg City Card, kan du bruke offentlige transportmidler gratis, du kan parkere gratis og du får gratis adgang til attraksjoner.

Nær Gustav Adolfs torg finner du Kronhuset, som tidligere fungerte som rådhus, og som nå er et håndverkssenter. Du kan dessuten besøke det nærliggende Göteborgs Stadsmuseum fra 1700-tallet med sitt vikingskip eller Sjöfartsmuseet Akvariet i havneområdet for å lære mer om Sveriges lange sjøfartshistorie. Opplev i tillegg det kirkelignende utseendet til Feskekörka, hvor du kan bestille fersk fisk.

Poseidonstatuen står midt på byens hovedplass, Götaplatsen, og vendt mot Avenyn, som er et sentrum for kultur, shopping og natteliv.

Når snøen faller i Göteborg om vinteren blir byen dessuten et magisk sted. I julen lyses gatene opp av tusenvis av lys og julemarkedene.

De kalde vintrene er mørke, men de korte somrene har lange dager. Fra og med juni dukker restauranter og barer opp med utendørs sitteplasser, og det tilbys cruise på Götakanalen. Besøk den gratis dyrehagen i Slottsskogen, som har nordiske dyr, og hvor du kan se matingen av seler og pingviner rundt lunsjtider. Barna vil dessuten sette pris på attraksjonene i Liseberg.

Ønsker du å se mer av Sveriges sørvestlige del, kan du ta en tur til ruinene av Bohus festning i nærliggende Kungälv.

Göteborg anses for å være et mer avslappet og billigere alternativ til Stockholm og er en utmerket base for å utforske Sveriges vestlige kyst.

Hvor du bør bo i Göteborg

De mest populære hotellene i Göteborg

Clarion Hotel Post, Gothenburg
Clarion Hotel Post, Gothenburg
4 out of 5
Drottningtorget 10, Göteborg
Prisen er 1 209 kr per natt fra 12. mar. til 13. mar.

Dette hotellet med et spa ligger i Sentrum og 15 minutters gange unna Dronningens pplass og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Göteborgs universitet og Scandinavium ...

4.3/5Excellent! (2,154 anmeldelser)
Stilig hotell

"Hotellet ligger rett ved stasjonen og kjøpesentrene. Veldig sentralt. Gode senger og god frokost. Kommer gjerne igjen."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Clarion Hotel Post, Gothenburg
Gothia Towers
Gothia Towers
4.5 out of 5
Mässans Gata 24, Göteborg
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 124 kr per natt fra 4. mar. til 5. mar.

Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Göteborg, få skritt unna Universeum og Liseberg fornøyelsespark. Dessuten ligger Museum ...

4.4/5Excellent! (5,285 anmeldelser)

"Veldig fint"…"

Anmeldelse skrevet 6. mar. 2020

Gothia Towers
Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg
Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg
4 out of 5
Lindholmspiren 4, Göteborg
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 067 kr per natt fra 4. mar. til 5. mar.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Lundby, 0,1 kilometer unna Lindholmen vitenskapspark og 5 kilometer unna Liseberg fornøyelsespark og Göteborgs universitet. ...

4.5/5Wonderful! (1,681 anmeldelser)

"Veldig finn hotell"…"

Anmeldelse skrevet 5. nov. 2020

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Göteborg

Clarion Collection Hotel Mektagonen
Clarion Collection Hotel Mektagonen
3.5 out of 5
Falkenbergsgatan 3, Göteborg
Prisen er 926 kr per natt fra 12. mar. til 13. mar.

Dette leilighetshotellet ligger i Sentrum og 3 kilometer unna Carlanderska sjukhuset, Liseberg fornøyelsespark og Universeum. Dessuten ligger Poseidon-statuen ...

4.3/5Excellent! (1,008 anmeldelser)
Godt alternativ i Gøteborg.

"Sentralt og nært kollektiv. Kort vei til Liseberg. Store fine rom med kjøkkenkrok. God frokost. Vennlig personale."…"

Anmeldelse skrevet 24. des. 2019

Clarion Collection Hotel Mektagonen
La Mare Resort
La Mare Resort
7 Järnmalmsgatan, Brygga B, Göteborg, Göteborg
Prisen er 1 368 kr per natt fra 4. mar. til 5. mar.

Denne husbåten ligger i Lundby, 0,2 kilometer unna Göta kanal og 5 kilometer unna Liseberg fornøyelsespark og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Göteborgs universitet ...

4.8/5Exceptional! (5 anmeldelser)

"Supermysigt ställe och goa människor som skötte om det ❤️"…"

Anmeldelse skrevet 11. okt. 2020

La Mare Resort
Göteborgs Camping Lilleby
Göteborgs Camping Lilleby
2 out of 5
Lillebyvägen 100, Torslanda, Torslanda
Prisen er 1 001 kr per natt fra 13. mar. til 14. mar.

Denne campingplassen ligger på strandpromenaden og 15 kilometer unna Torslandaverken Volvo-fabrikk, Volvo Museum og Lilla Varholmen färjeterminal. Dessuten ligger ...

3.8/5Good! (128 anmeldelser)
Lilleby!

"Hadde en veldig fin tur. Det eneste som var synd var naboene som bråkte veldig begge nettene vi var der, til langt på natt. Da slet barna våre med å sove. Ellers var det topp, men var litt skittent da vi ankom."…"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2019

Göteborgs Camping Lilleby
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Göteborg

Populære aktiviteter i Göteborg

Byer nær Göteborg