Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Frankrike grunnet COVID-19.

Ile-de-FranceFrankrike

På en ferie i Île-de-France kan du plukke ut severdighetene du vil besøke i de omkringliggende arrondissementene, fra toppen av Eiffeltårnet.

Île-de-France er den travle regionen som omgir hovedstaden Paris. Den består av de historiske forstedene til den berømte metropolen og parkene, elvene og kanalene som forbinder mindre byer.

Besøk hovedstaden for å få et glimt av livet i Paris og byens kultur. Rusle gjennom parken Jardin des Tuileries, gå langs Seinen, og se Mona Lisa på Louvre i 1. arrondissement. Utforsk de glassdekkede handlegatene i 2. arrondissement, og lær om jødisk og kinesisk kultur i 3. arrondissement.

I 4. arrondissement kan du se den berømte katedralen Notre Dame de Paris og besøke homostrøket. Litt utenfor selve sentrum ligger Latinerkvarteret, den besteborgerlige arkitekturen i 6. arrondissement og selveste Eiffeltårnet. I 18. arrondissement finner du Moulin Rouge og basilikaen Sacré-Cœur på Montmartre. Slapp av i den digre Parc des Buttes-Chaumont, og se opp mot Temple de la Sybille, som ligger med utsikt over innsjøen.

Utenfor byen ligger andre franske høydepunkter. Ta med barna til de spennende aktivitetene og den magiske atmosfæren i Disneyland Paris i Marne-la-Vallée. Dra sørover til den sjarmerende byen Fontainebleau for å se det majestetiske Fontainebleau slott.

I Versailles, som ligger sørvest for Paris, kan du se slottet og parkanlegget til kong Ludvig XIV. På landsbygda kan du også se andre slott, blant annet Château de Dampierre, Château de Rambouillet og Château de Monte-Cristo, der forfatteren Alexandre Dumas en gang bodde.

For å reise til Île-de-France kan du ta fly til en av Paris’ flyplasser eller tog fra London eller andre europeiske byer. Regionen ligger i den sentrale nordlige delen av landet og omgir Paris. Den strekker seg så langt vest som til Mantes-la-Jolie og helt til Provins i øst, som begge tilhører regionen. Du kan også besøke de nærliggende regionene Normandie og Grand Est.

Somrene her er varme og behagelige. Vintrene er kalde med vind og regn samt en og annen snøbyge som gjør lysene langs Champs-Élysées spesielt stemningsfulle i tiden frem mot jul.

I Île-de-France ligger både den fortryllende byen Paris og velstående forsteder med mange slott.

Ile-de-France – populære byer

Eiffeltårnet som viser solnedgang, monument og historisk arkitektur
Paris
Kjent for Kafé, Museum og Kunst

…"

Grunner til å reise

  • Grands Boulevards
  • Canal Saint-Martin
  • Rue de Rivoli
Fontainebleau
Fontainebleau
Kjent for Slott, Historisk og Hage

…"

Grunner til å reise

  • Châateau de Fontainebleau
  • Forêt de Fontainebleau
Saint-Germain-en-Laye
Saint-Germain-en-Laye
Kjent for Historisk, Skog og Luksus

…"

Grunner til å reise

  • Chateau de St-Germain-en-Laye
Cergy
Kjent for Sykkelturer, Ost og Trendy

…"

Provins
Kjent for Katedral, Museum og Kirke

…"

Jouy-en-Josas
Kjent for Business, Universitet og Trendy

…"