Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Frankrike grunnet COVID-19.

6. arrondissementParis

I denne delen av Paris kan du lese om den parisiske intelligentsiaen, se deg om i det livlige Latinerkvarteret og nyte de vakre hagene og bohemenes kafékultur.

Det 6. arrondissement er kjent for sine anerkjente akademier og parker og den historiske bydelen Saint-Germain-des-Prés. Dette anses som Paris’ intellektuelle kjerneområde, med tilknytning til filosofer som Jean-Paul Sartre. Kikk innom noen av de mange kunstgalleriene langs gatene her for å få en bedre forståelse av byens intellektuelle og akademiske liv.

Sett deg ned på en kafé på et gatehjørne og ta inn områdets bohemidealer. Les Deux Magots Café er det mest berømte møtestedet for de lærde og de kunstneriske. Det var her Picasso, James Joyce og andre genier på sine områder møttes over et glass eller fem.

Oppdag den historiske bydelen Saint-Germain-des-Prés, som begynte som en markedslandsby rundt et kloster fra 500-tallet. La blikket stige opp mot det fine klokketårnet, og lær mer om kirkens fascinerende historie. I området rundt ligger bokboder, sjarmerende kafeer og markeder tett i tett. Kjøp en gammel bok av Albert Camus eller Emile Zola, og rusle videre gjennom de brosteinsbelagte smugene.

Gå sørover fra elven gjennom sidegatene i Latinerkvarteret. Besøk Sorbonne, det verdenskjente universitetet med et renomme helt på linje med Oxford og Harvard. Kikk innom de underlige småbutikkene og jazzklubbene i denne livlige bydelen. Her kan du også finne et stort utvalg av internasjonale restauranter og matboder.

Lær om byen på noen av de ulike museene, for eksempel det nasjonale middelaldermuseet. Det dekker temaer som den romerske okkupasjonen, gotisk arkitektur og middelalderkunst. Lær litt om historien bak mynter og medaljer på Musée de la Monnaie.

Ta en piknik mellom fontenene i Jardin du Luxembourg, en park som ble anlagt så tidlig som i 1612. Gå gjennom den vakkert utformede hagen, langs stiene under trærne og forbi vannene i den 250 mål store parken. Få med deg den elegante Medici-fontenen fra 1630.

Du kan reise til 6. arrondissement til med metroen. Arrondissementet begynner ved Seinen i sentrum av byen og utvider seg mot sør forbi mange metrostasjoner. Den sørlige grensen går like ved Tour Montparnasse og kirkegården der.

Det 6. arrondissement er et sted hvor man kan bevege seg blant landets intellektuelle avantgarde på kafeer og museer.


Populære steder å besøke i 6. arrondissement

Populære aktiviteter i 6. arrondissement


De mest populære hotellene i 6. arrondissement

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris
4 out of 5
53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris, Paris
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 500 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.

Denne leiligheten er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Paris og 10 minutters gange unna Pont Neuf, Les Halles og Notre-Dame. Dessuten ligger ...

4.4/5Excellent! (2,656 anmeldelser)

"Beliggenhet - svært sentralt. "Value for money" - bra kvalitet i forhold til pris."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris
Hôtel Lutetia
Hôtel Lutetia
5 out of 5
45 Boulevard Raspail, Paris
Prisen er 6 308 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Dette palasset er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Paris og 10 minutters gange unna Le Bon Marche og Saint-Sulpice kirke. Dessuten ligger Luxembourg-hagen ...

4.6/5Exceptional! (51 anmeldelser)

"La qualité du service extrêmement personnalisé et irréprochable, les lieux de toute beauté, la propreté, la gentillesse du personnel, la localisation, et la liste plus que positive est très longue. Un très grand merci ;o)"…"

Anmeldelse skrevet 23. des. 2020

Hôtel Lutetia
Hôtel Terminus Montparnasse
Hôtel Terminus Montparnasse
3 out of 5
59 Boulevard du Montparnasse, Paris
Prisen er 617 kr per natt fra 21. jan. til 22. jan.

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 15 minutters gange unna Tour Montparnasse, Necker barnesykehus og Le Bon Marche. Dessuten ligger Luxembourg-hagen og ...

3.7/5Good! (124 anmeldelser)

"Il faudrait une prise à côté du lit mais sinon l‘ensemble est satisfaisant"…"

Anmeldelse skrevet 27. okt. 2020

Hôtel Terminus Montparnasse
Hôtel Saint Paul Rive Gauche
Hôtel Saint Paul Rive Gauche
4 out of 5
43, rue Monsieur le Prince, Paris, Paris
Prisen er 1 222 kr per natt fra 21. jan. til 22. jan.

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 5 minutters gange unna Odéon teater og Sorbonne universitet. Dessuten ligger Luxembourg-hagen og Pantheon kun 10 minutter ...

4.6/5Wonderful! (186 anmeldelser)
Veldig bra hotell

"Veldig fint hotell sentralt i Paris. Perfekt hotell for par"…"

Anmeldelse skrevet 17. des. 2019

Hôtel Saint Paul Rive Gauche
Hôtel Madison
Hôtel Madison
4 out of 5
143 Boulevard Saint-Germain, Paris, Paris
Prisen er 1 508 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Paris sentrum og 10 minutters gange unna Saint-Sulpice kirke, Odéon teater og Île de la Cité. Dessuten ligger Sorbonne ...

4.5/5Wonderful! (904 anmeldelser)
Besøker dette hotellet igjen

"Veldig flott hotell god beliggenhet fin servise, anbefaler dette hotellet"…"

Anmeldelse skrevet 19. aug. 2019

Hôtel Madison
Hôtel Michelet Odeon
Hôtel Michelet Odeon
2 out of 5
6 place de l'Odeon, Paris
Hent priser

Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 5 minutters gange unna Odéon teater, Luxembourg-hagen og Sorbonne universitet. Dessuten ligger Pantheon og Saint-Sulpice ...

4.1/5Very Good! (540 anmeldelser)
Topp beliggenhet og ansatte, men litt ufresht

"Paris er en fantastisk by! Beliggenheten til hotellet var veldig bra. Ansatte var kjempehyggelige. Men hotellet var slitt, og det føltes litt småskittent der. Madrassen var STEINHARD og putene var grusomme. Til tross for det, sov jeg veldig godt. Jeg kommer til å betale mer for hotell neste ..."…"

Anmeldelse skrevet 17. sep. 2019

Hôtel Michelet Odeon
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Andre områder i Paris6. arrondissement

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: