6. arrondissement

Paris
6. arrondissement som viser gatescener, kulturarv og by
I denne delen av Paris kan du lese om den parisiske intelligentsiaen, se deg om i det livlige Latinerkvarteret og nyte de vakre hagene og bohemenes kafékultur.

Det 6. arrondissement er kjent for sine anerkjente akademier og parker og den historiske bydelen Saint-Germain-des-Prés. Dette anses som Paris’ intellektuelle kjerneområde, med tilknytning til filosofer som Jean-Paul Sartre. Kikk innom noen av de mange kunstgalleriene langs gatene her for å få en bedre forståelse av byens intellektuelle og akademiske liv.

Sett deg ned på en kafé på et gatehjørne og ta inn områdets bohemidealer. Les Deux Magots Café er det mest berømte møtestedet for de lærde og de kunstneriske. Det var her Picasso, James Joyce og andre genier på sine områder møttes over et glass eller fem.

Oppdag den historiske bydelen Saint-Germain-des-Prés, som begynte som en markedslandsby rundt et kloster fra 500-tallet. La blikket stige opp mot det fine klokketårnet, og lær mer om kirkens fascinerende historie. I området rundt ligger bokboder, sjarmerende kafeer og markeder tett i tett. Kjøp en gammel bok av Albert Camus eller Emile Zola, og rusle videre gjennom de brosteinsbelagte smugene.

Gå sørover fra elven gjennom sidegatene i Latinerkvarteret. Besøk Sorbonne, det verdenskjente universitetet med et renomme helt på linje med Oxford og Harvard. Kikk innom de underlige småbutikkene og jazzklubbene i denne livlige bydelen. Her kan du også finne et stort utvalg av internasjonale restauranter og matboder.

Lær om byen på noen av de ulike museene, for eksempel det nasjonale middelaldermuseet. Det dekker temaer som den romerske okkupasjonen, gotisk arkitektur og middelalderkunst. Lær litt om historien bak mynter og medaljer på Musée de la Monnaie.

Ta en piknik mellom fontenene i Jardin du Luxembourg, en park som ble anlagt så tidlig som i 1612. Gå gjennom den vakkert utformede hagen, langs stiene under trærne og forbi vannene i den 250 mål store parken. Få med deg den elegante Medici-fontenen fra 1630.

Du kan reise til 6. arrondissement til med metroen. Arrondissementet begynner ved Seinen i sentrum av byen og utvider seg mot sør forbi mange metrostasjoner. Den sørlige grensen går like ved Tour Montparnasse og kirkegården der.

Det 6. arrondissement er et sted hvor man kan bevege seg blant landets intellektuelle avantgarde på kafeer og museer.


Populære steder å besøke