Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Frankrike
Reiseguide

Frankrike

Nyt middelhavsstrender, skiturer i Alpene, utsøkte viner og oster og noen av verdens mest populære byer.

Frankrike har utrolig mye å by på og har noe for enhver smak, enten du er frankofil eller bare liker å reise. Utforsk snødekte fjell, avslappende strender, sofistikerte byer, vinområder, små landsbyer på fjelltopper og fredelig natur.

Du kan fly til hovedstaden Paris. Byen har fått kjælenavnet "Lysets by" fordi kveldslyset fra Eiffeltårnet, Champs-Élysées, Notre-Dame-katedralen og broene over elven Seinen skaper en magisk stemning som er perfekt for en kveldstur i løpet av storbyferien her. Besøk berømte kunstgallerier, som Louvre, Musée d’Orsay og Musée de l’Orangerie.

De franske vinområdene er berømte, og noen av dem har navn som kjennes igjen over hele verden, for eksempel Bourgogne, Bordeaux og Champagne. Stopp ved store vingårder eller små vinkjellere for å smake på forskjellige viner og kjøpe nye favoritter.

Ta en weekendtur til Marseille og den franske middelhavskysten, hvor du kan sole deg, svømme og nyte livsstilen på Den franske riviera. Heng sammen med rikfolk og stjerner i de populære havnebyene på Den franske riviera, Nice, Antibes og Saint-Tropez. Besøk Cannes i mai når kjendisene deltar på den årlige filmfestivalen. Menton, Bandol og mindre byer, som Cassis og La Ciotat, har både strender og små kafeer for late feriedager.

Legg ferien til de franske alpene i sommermånedene og gå på fotturer mellom ville fjellblomster og vakker utsikt over dalene. Om vinteren kan du stå på ski i noen av verdens beste høyfjell. Frankrike har over 200 skifjell, og mange av dem er knyttet sammen i større skiområder. Selv om du ikke står på ski, kan du ta taubanen, eller téléphérique, opp til Mont Blanc for å se utsikten over tre ulike land.

Provence og Luberon har mange interessante "villages perchés", altså landsbyer som er bygd på små fjelltopper. Besøk de ukentlige markedene i disse områdene for å kjøpe ferske lokalprodukter og fargerikt håndverk.

I nord kan du forestille deg strendene i Normandie fylt av tusenvis av soldater under den marine offensiven mot nazistene, som var en svært viktig hendelse under 2. verdenskrig. Se gravplassen og minnesmerket over de amerikanske soldatene som mistet livet i Europa.

La Frankrike bli ditt årlige reisemål slik at du kan utforske alle de ulike regionene. I hver eneste by og landsby kan du nyte den fantastiske maten som Frankrike er så kjent for.

Frankrike – populære byer

Eiffeltårnet som viser solnedgang, monument og historisk arkitektur
Paris
Kjent for Kafé, Museum og Kunst
Paris kan tilby alt fra enkle gleder til ekstravagante opplevelser, enten det er en ettermiddagspiknik i Jardin du Luxembourg eller en aften i operaen.

Grunner til å reise

 • Grands Boulevards
 • Canal Saint-Martin
 • Rue de Rivoli
Vieux Port som viser båter og marina
Marseille
Kjent for Havn, Business og Kafé
En fantastisk kystlinje, en blomstrende kafékultur og 26 århundrer med historie – alt dette gjør denne havnebyen sør i Frankrike til et perfekt feriested. 

Grunner til å reise

 • Marseille gamle havn
 • La Corniche
 • Prado-markedet
Lyon som inkluderer elv eller bekk, by og statue eller skulptur
Lyon
Kjent for Historisk, Business og Museum
Frankrikes tredje største by er kjent for filmer, festivaler, mat og arkitektur fra flere århundrer tilbake i tid.

Grunner til å reise

 • Bellecour-plassen
 • Terreaux-plassen
 • Notre-Dame de Fourvière basilika
Montpellier
Montpellier
Kjent for Gåturer, Historisk og Business
Se for deg at du befinner deg i middelalderens Frankrike i denne gamle handels- og universitetsbyen. Deretter kan du dra nytte av den korte veien til Middelhavet.

Grunner til å reise

 • Place de la Comedie
 • Corum konferansesenter
 • Polygone kjøpesenter
Bordeaux som viser kulturarv og gatescener
Bordeaux
Kjent for Shopping, Tur og Business
Sykle langs byens nettverk av sykkelstier og ta noen stopp for å smake på lokale viner, se utover Garonne-elven eller slapp av i en av byens mange hager og parker. 

Grunner til å reise

 • Rue Sainte-Catherine
 • Saint-Michel-basilikaen
 • La Cité du Vin
Nice fasiliteter samt strand og kystby i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Nice
Kjent for Middag, Beach View og Shopping
Denne kystbyen er en favoritt blant kjendiser og ferierende med sin fargerike arkitektur, sitt varme klima og sin sjarmerende middelhavsatmosfære.

Grunner til å reise

 • Promenade des Anglais
 • Place Masséna
 • Avenue Jean Medecin

Populære steder å besøke i Frankrike

Frankrike

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: