Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Paris

Se de 156 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Paris

Paris er verdens mest romantiske by, og har aktiviteter i fleng.

Den er en av de klassiske verdensmetropolene med sine særegenheter rykter og historier. Men Paris er også en moderne hovedstad i et land som følger med i tiden uten å miste sine særegenheter. Hvor ellers kan du nyte en baguette i parken til frokost se Mona Lisas smil før lunch

spasere i romantiske gater og spise mat fra verdens mest anerkjente kjøkken til middag alt i løpet av en kort og avslappet dag? Hvor kan du ta hest og kjerre til stasjonen for så å reise i nesten 500 km/t med et av verdens raskeste tog? Jo Paris er stedet og det er så mange ting å gjøre at man burde sette av en lang lang ferie for å utforske alle aktiviteter som tilbys.

Romantiske Paris-aktiviteter

Har du med deg kjæresten på tur er det bare å begynne å planlegge romantiske ting å gjøre i Paris med én gang. Øverst på lista kommer vanligvis å feste en hengelås til en bro men dette oppfordrer myndighetene til å unngå så da får man ty til alternative aktiviteter. Temple Romantique ligger på en øy i Bois de Vincennes og er et mer eller mindre perfekt sted å ta med seg daten for å se på solnedgangen. Det kan bli folksomt her så heldigvis finnes det et mindre kjent sted der det står et identisk tempel nemlig i Buttes-Chaumont. Tilbake i byen kan man finne en magisk liten fortausrestaurant og nyte det beste fra det franske kjøkkenet. For å øke lidenskapen er østers alltid en favoritt! Avslutt kvelden med å gå hånd i hånd langs Seinen.

Man kan også la seg pirre av god kunst og dette er ikke mangelvare i Paris. Enten du vil se en impromptu utstilling på gaten eller besøke en av de store kjente galleriene finnes det ting å gjøre. Musée du Louvre er kanskje verdens mest kjente kunstsamling med over 35 000 objekter i samlingen. Man kan bokstavelig talt være her i ukevis. Andre overdådige steder å besøke er naturligvis Versailles de franske kongenes palass i 100 år og et av de mest megalomaniske monumentene til landets Ancien Régime.

Teater i Paris er verdt et besøk selvom forstillingen skjer på fransk vil det likevel være en spesiell opplevelse. De majestetiske teatersalene kan ta pusten fra hver og én som for eksempel Théâtre du Châtelet som tilbyr musikaler opera og teater.

Moderne Paris – Aktiviteter i fleng

Paris er ikke bare historie og romantikk. Tar du en kanalbåttur vil du kunne se både nye og gamle severdigheter og det på kort tid. Alternativt kan du se byen fra sykkel med eller uten guide. Er du glad i høy fart kan du ta på deg rollerblades hver fredag kveld og møte opp på Place Raoul Dautry. Flere hundre rollerblade-fantaster legger byen for sine føtter herfra hver eneste uke.

For matinteresserte er markedet Marché des Enfants Rouges et av de mest interessante stedene enten for å få en kjapp matbit eller for å handle med deilige økologiske og kortreiste matvarer til å ta med hjem.

Paris er for mange kjent som en motemetropol og huser mange av verdens største merker så hvorfor ikke dra på en shoppingtur til Paris. Champs Elysées er et sted du ikke kan unngå mens du befinner deg i den Franske hovedstaden her finner du en variasjon av blandt annet sko- og klesbutikker.

Paris burde oppfylle enhver drøm om romantiske aktiviteter spennende kunst og givende storbyferie. Her finnes det absolutt noe for enhver smak og stemning.

Kart

Discover neighborhoods in Paris

Paris sentrum

Paris sentrum kan friste med blant annet interessante museer, flotte katedraler og flerfoldige kaféer. Du kan også få med deg populære attraksjoner som Palais Royal og Louvre. Vil du se mer av byen, er det bare å hoppe på metroen på Palais Royal-Musée du Louvre t-banestasjon eller Louvre – Rivoli stasjon.

MuseerMonumenterArkitektur

Marais

Marais kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Picasso-museet, som er en populær attraksjon. For å se mer av Paris er det bare å hoppe på metroen på Saint-Paul stasjon eller Saint-Sébastien – Froissart stasjon.

MuseerKafeerArkitektur

Montmartre

Reiser du til Montmartre, kan du få med deg attraksjoner som Sacré-Cœur og Place du Tertre. Byen kan også friste med god mat, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Abbesses stasjon.

KatedralerKafeerKirker

8. arrondissement

8. arrondissement kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Champs-Élysées og Grand Palais. For å se mer av Paris er det bare å hoppe på metroen på Saint-Philippe du Roule stasjon eller Miromesnil stasjon.

KafeerMuseerSolnedganger

6. arrondissement

6. arrondissement har mye å by på, blant annet nydelige hager og flerfoldige kaféer. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Luxembourg Palace og Luxembourg-hagen, og hopper du på metroen på Saint-Sulpice stasjon eller Rennes stasjon, kan du utforske mer av byen.

KafeerMuseerKirker

7. arrondissement

Flerfoldige kaféer er bare én av grunnene til at mange liker 7. arrondissement, og for å se mer av Faubourg Saint-Germain er det bare å hoppe på metroen på Varenne stasjon eller La Tour-Maubourg stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Les Invalides og Rodin-museet.

TurKafeerMuseer