Ting å gjøre i Paris

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Paris

Paris er verdens mest romantiske by, og har aktiviteter i fleng.

Den er en av de klassiske verdensmetropolene, med sine særegenheter, rykter og historier. Men Paris er også en moderne hovedstad i et land som følger med i tiden uten å miste sine særegenheter. Hvor ellers kan du nyte en baguette i parken til frokost, se Mona Lisas smil før lunch, spasere i romantiske gater og spise mat fra verdens mest anerkjente kjøkken til middag, alt i løpet av en kort og avslappet dag? Hvor kan du ta hest og kjerre til stasjonen, for så å reise i nesten 500 km/t med et av verdens raskeste tog? Jo, Paris er stedet, og det er så mange ting å gjøre at man burde sette av en lang, lang ferie for å utforske alle aktiviteter som tilbys.

Romantiske Paris-aktiviteter

Har du med deg kjæresten på tur, er det bare å begynne å planlegge romantiske ting å gjøre i Paris med én gang. Øverst på lista kommer vanligvis å feste en hengelås til en bro, men dette oppfordrer myndighetene til å unngå, så da får man ty til alternative aktiviteter. Temple Romantique ligger på en øy i Bois de Vincennes, og er et mer eller mindre perfekt sted å ta med seg daten for å se på solnedgangen. Det kan bli folksomt her, så heldigvis finnes det et mindre kjent sted der det står et identisk tempel, nemlig i Buttes-Chaumont. Tilbake i byen kan man finne en magisk liten fortausrestaurant, og nyte det beste fra det franske kjøkkenet. For å øke lidenskapen, er østers alltid en favoritt! Avslutt kvelden med å gå hånd i hånd langs Seinen.

Man kan også la seg pirre av god kunst, og dette er ikke mangelvare i Paris. Enten du vil se en impromptu utstilling på gaten eller besøke en av de store, kjente galleriene, finnes det ting å gjøre. Musée du Louvre er kanskje verdens mest kjente kunstsamling, med over 35 000 objekter i samlingen. Man kan bokstavelig talt være her i ukevis. Andre overdådige steder å besøke er naturligvis Versailles, de franske kongenes palass i 100 år, og et av de mest megalomaniske monumentene til landets Ancien Régime.

Teater i Paris er verdt et besøk, selvom forstillingen skjer på fransk, vil det likevel være en spesiell opplevelse. De majestetiske teatersalene kan ta pusten fra hver og én, som for eksempel Théâtre du Châtelet, som tilbyr musikaler, opera og teater.

Moderne Paris – Aktiviteter i fleng

Paris er ikke bare historie og romantikk. Tar du en kanalbåttur, vil du kunne se både nye og gamle severdigheter, og det på kort tid. Alternativt kan du se byen fra sykkel, med eller uten guide. Er du glad i høy fart, kan du ta på deg rollerblades hver fredag kveld og møte opp på Place Raoul Dautry. Flere hundre rollerblade-fantaster legger byen for sine føtter herfra hver eneste uke.

For matinteresserte, er markedet Marché des Enfants Rouges et av de mest interessante stedene, enten for å få en kjapp matbit, eller for å handle med deilige, økologiske og kortreiste matvarer til å ta med hjem.

Paris er for mange kjent som en motemetropol, og huser mange av verdens største merker, så hvorfor ikke dra på en shoppingtur til Paris. Champs Elysées er et sted du ikke kan unngå mens du befinner deg i den Franske hovedstaden, her finner du en variasjon av blandt annet sko- og klesbutikker.

Paris burde oppfylle enhver drøm om romantiske aktiviteter, spennende kunst og givende storbyferie. Her finnes det absolutt noe for enhver smak og stemning.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.