Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Paris

Se de 39 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Paris

Paris er verdens mest romantiske by, og har aktiviteter i fleng.

Den er en av de klassiske verdensmetropolene med sine særegenheter rykter og historier. Men Paris er også en moderne hovedstad i et land som følger med i tiden uten å miste sine særegenheter. Hvor ellers kan du nyte en baguette i parken til frokost se Mona Lisas smil før lunch

spasere i romantiske gater og spise mat fra verdens mest anerkjente kjøkken til middag alt i løpet av en kort og avslappet dag? Hvor kan du ta hest og kjerre til stasjonen for så å reise i nesten 500 km/t med et av verdens raskeste tog? Jo Paris er stedet og det er så mange ting å gjøre at man burde sette av en lang lang ferie for å utforske alle aktiviteter som tilbys.

Romantiske Paris-aktiviteter

Har du med deg kjæresten på tur er det bare å begynne å planlegge romantiske ting å gjøre i Paris med én gang. Øverst på lista kommer vanligvis å feste en hengelås til en bro men dette oppfordrer myndighetene til å unngå så da får man ty til alternative aktiviteter. Temple Romantique ligger på en øy i Bois de Vincennes og er et mer eller mindre perfekt sted å ta med seg daten for å se på solnedgangen. Det kan bli folksomt her så heldigvis finnes det et mindre kjent sted der det står et identisk tempel nemlig i Buttes-Chaumont. Tilbake i byen kan man finne en magisk liten fortausrestaurant og nyte det beste fra det franske kjøkkenet. For å øke lidenskapen er østers alltid en favoritt! Avslutt kvelden med å gå hånd i hånd langs Seinen.

Man kan også la seg pirre av god kunst og dette er ikke mangelvare i Paris. Enten du vil se en impromptu utstilling på gaten eller besøke en av de store kjente galleriene finnes det ting å gjøre. Musée du Louvre er kanskje verdens mest kjente kunstsamling med over 35 000 objekter i samlingen. Man kan bokstavelig talt være her i ukevis. Andre overdådige steder å besøke er naturligvis Versailles de franske kongenes palass i 100 år og et av de mest megalomaniske monumentene til landets Ancien Régime.

Teater i Paris er verdt et besøk selvom forstillingen skjer på fransk vil det likevel være en spesiell opplevelse. De majestetiske teatersalene kan ta pusten fra hver og én som for eksempel Théâtre du Châtelet som tilbyr musikaler opera og teater.

Moderne Paris – Aktiviteter i fleng

Paris er ikke bare historie og romantikk. Tar du en kanalbåttur vil du kunne se både nye og gamle severdigheter og det på kort tid. Alternativt kan du se byen fra sykkel med eller uten guide. Er du glad i høy fart kan du ta på deg rollerblades hver fredag kveld og møte opp på Place Raoul Dautry. Flere hundre rollerblade-fantaster legger byen for sine føtter herfra hver eneste uke.

For matinteresserte er markedet Marché des Enfants Rouges et av de mest interessante stedene enten for å få en kjapp matbit eller for å handle med deilige økologiske og kortreiste matvarer til å ta med hjem.

Paris er for mange kjent som en motemetropol og huser mange av verdens største merker så hvorfor ikke dra på en shoppingtur til Paris. Champs Elysées er et sted du ikke kan unngå mens du befinner deg i den Franske hovedstaden her finner du en variasjon av blandt annet sko- og klesbutikker.

Paris burde oppfylle enhver drøm om romantiske aktiviteter spennende kunst og givende storbyferie. Her finnes det absolutt noe for enhver smak og stemning.

Kart

Discover neighborhoods in Paris

Paris sentrum

Palais Royal og Louvre er noen av de mest populære attraksjonene i Paris sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Palais Royal-Musée du Louvre t-banestasjon eller Louvre – Rivoli stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flotte katedraler og flerfoldige kaféer.

MuseumMonumentArkitektur

Montmartre

Dette sjarmerende strøket, med den vakre Sacré Cœur-basilikaen ovenfor, bærer fortsatt minner fra den tid da det var en enklave for noen av verdens største kunstnere.

KatedralKaféKirke

Marais

I 3. og 4. arrondissement i Paris kan du se historiske byggverk og nydelig arkitektur, og besøke et av Europas største museer for moderne kunst.

MuseumKaféArkitektur

7. arrondissement

Besøk Paris’ mest kjente severdighet, det ikoniske Eiffeltårnet, og andre fantastiske historiske bygninger og museer i 7. arrondissement.

TurKaféMuseum

Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Île de la Cité og Saint-Germain-des-Prés klosterkirke, og hopper du på metroen på Mabillon stasjon eller Saint-Germain-des-Prés stasjon, kan du utforske mer av byen.

KaféMuseumArkitektur

8. arrondissement

Den mest berømte gaten i Paris ligger i 8. arrondissement, og denne bydelen er sterkt knyttet til Napoleons vekst og fall og de mørke årene rundt den franske revolusjonen.

KaféMuseumSolnedgang