Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

BodøNorge

Havet, kystkulturen og den heftige, uforutsigbare naturen gjør Nord-Norges største tettsted til en av de fineste perlene du finner langs kysten vår.

Selv i Nord-Norge skiller naturen i Bodø seg ut. Når byen ligger badet i nordlys eller midnattssol mellom storhav, fjelltopper og verdens sterkeste malstrøm, er den nesten uvirkelig vakker.

Himmelen i Bodø har også mer å by på enn bare vakre naturfenomener. Nesten 20 % av verdens totale havørnbestand lever i Bodø-området, og det betyr at en reise til Bodø gir deg gode muligheter for å se de majestetiske rovfuglene. De beste havørnopplevelsene får du som oftest ved Saltstraumen, som ligger en kort kjøretur fra Bodø sentrum. Her er ørneaktiviteten spesielt høy, og sjansene er dermed gode for at du vil få sett Nord-Europas største rovfugl mens den jakter fisk eller bare svever rolig avgårde med Nordlandsvinden.

Selv uten havørn ville Saltstraumen allikevel vært et av de stedene man bare må oppleve under et besøk i Bodø. Denne malstrømmen er verdens sterkeste, og er derfor svært populær blant reisende fra inn- og utland som ønsker å oppleve et havfenomen helt utenom det vanlige. De mektige vannvirvlene kan ta pusten fra noen og enhver.

Fordi malstrømmen tilfører vannet mye oksygen og næringsstoffer, finnes det også mye fisk i området, noe som gjør Saltstraumen til et ypperlig sted å prøve fiskelykken. Uansett om du fisker med stang fra land eller heller foretrekker å dorge fra en leiebåt, så er du nesten garantert fangst.

Bodø kan by på mer enn bare naturopplevelser. På en halvøy i den nordlige delen av Bodø kommune ligger det gamle og velbevarte handelsstedet Kjerringøy, som nå er et museum med aktiviteter for hele familien. Der kan du få et innblikk i den nordlandske kystkulturen slik den var på 1800-tallet.

Det går fly fra en rekke norske byer til Bodø lufthavn, og byen er også endestasjon for Nordlandsbanen. Med et stort utvalg overnattingsmuligheter, fra hoteller til vandrerhjem i Bodø, kan den lille byen tilby det perfekte oppholdet for alle som vil oppleve Nord-Norge på sitt mest spennende. Kanskje din neste ferie i Norge går nettopp hit?

De mest populære hotellene i Bodø

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Collection Hotel Grand Bodø
Clarion Collection Hotel Grand Bodø
3.5 out of 5
Professor Schyttes Gate 1, Bodø
Prisen er 1 240 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Bodø og 5 minutters gange unna Nordland Museum og Bodo Domkirke. Dessuten ligger Aspmyra stadion og ...

4.4/5Wonderful! (351 anmeldelser)

"Fint og sentralt hotell. Store fine rom og hyggelig betjening, ble servert frokost pakker i stede for buffet som ikke var noe og klage på med tanke på situasjonen med covid-19. Minuset var at det ikke var rengjøring i helgene og rommet var dårlig rengjort før vi fikk dette."…"

Anmeldelse skrevet 23. apr. 2020

Clarion Collection Hotel Grand Bodø
Scandic Havet
Scandic Havet
4 out of 5
Tollbugata 5, Bodø
Prisen er 1 199 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Bodø og 10 minutters gange unna Nordland Museum og Bodo Domkirke. Dessuten ligger Aspmyra stadion og Nordlandsbadet Swimming ...

4.4/5Wonderful! (955 anmeldelser)

"Svært god service, men frokostpakken kunne vært bedre"…"

Anmeldelse skrevet 23. jun. 2020

Scandic Havet
Thon Hotel Nordlys
Thon Hotel Nordlys
3.5 out of 5
Moloveien 14, Bodø
Prisen er 1 080 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Bodø og 10 minutters gange unna Nordland Museum og Bodo Domkirke. Dessuten ligger Aspmyra stadion og Nordlandsbadet Swimming ...

4.6/5Wonderful! (270 anmeldelser)

"Sentralt og fint hotell; god frokost, men for fullt i spisesalen i disse koronatider, trengsel. Hyggelig betjening. Nedtrekk er dårlig lydisolasjon mot korridor, slamring med dører. Snorking fra naborom hele natten,"…"

Anmeldelse skrevet 25. jun. 2020

Thon Hotel Nordlys

Populære steder å besøke i Bodø

Saltstraumen
Bilde av Saltstraumen

Saltstraumen

5/5(4 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Saltstraumen under besøket i Bodø. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Norsk Luftfartsmuseum
Bilde av Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum

5/5(1 anmeldelse)

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Norsk Luftfartsmuseum på reisen til Bodø. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Kjerringøy handelssted
Bilde av Kjerringøy handelssted

Kjerringøy handelssted

4.5/5(4 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den spennende bakgrunnen til Kjerringøy med en tur innom Kjerringøy handelssted. Stedet har en strandlinje og strender du bør oppleve.

Anmeldelser av Bodø

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
12
5 - Fantastisk 38.70967741935484%
4 - Bra
18
4 - Bra 58.064516129032256%
3 - OK
1
3 - OK 3.225806451612903%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

31. jul. 2019

Koselig, liten by! Vakker natur 

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. jul. 2019

Sjarmerende nordlandsby. Mange fine attraksjoner i nærheten. Anbefaler både Kjerringøy og Saltstraumen.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. jul. 2019

Bodø er en liten og kompakt by. Været er veldig varierende ofte er det litt mer vind og regn enn sol. Det tok ca 20-25 minutter å gå til flyplassen, en fin spasertur. Lei bil der og kjør til Kjerringøy og Saltstraumen.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

25. jun. 2019

For mange høye bygg i sentrum. Må helt på kaikanten for å se havet. Fin molo.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

12. jun. 2019

Mye bygging av nye boliger i sentrum, men man hører ikke så mye av det. En tur ytterst på moloen er å anbefale