Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

BodøNorge

Havet, kystkulturen og den heftige, uforutsigbare naturen gjør Nord-Norges største tettsted til en av de fineste perlene du finner langs kysten vår.

Selv i Nord-Norge skiller naturen i Bodø seg ut. Når byen ligger badet i nordlys eller midnattssol mellom storhav, fjelltopper og verdens sterkeste malstrøm, er den nesten uvirkelig vakker.

Himmelen i Bodø har også mer å by på enn bare vakre naturfenomener. Nesten 20 % av verdens totale havørnbestand lever i Bodø-området, og det betyr at en reise til Bodø gir deg gode muligheter for å se de majestetiske rovfuglene. De beste havørnopplevelsene får du som oftest ved Saltstraumen, som ligger en kort kjøretur fra Bodø sentrum. Her er ørneaktiviteten spesielt høy, og sjansene er dermed gode for at du vil få sett Nord-Europas største rovfugl mens den jakter fisk eller bare svever rolig avgårde med Nordlandsvinden.

Selv uten havørn ville Saltstraumen allikevel vært et av de stedene man bare må oppleve under et besøk i Bodø. Denne malstrømmen er verdens sterkeste, og er derfor svært populær blant reisende fra inn- og utland som ønsker å oppleve et havfenomen helt utenom det vanlige. De mektige vannvirvlene kan ta pusten fra noen og enhver.

Fordi malstrømmen tilfører vannet mye oksygen og næringsstoffer, finnes det også mye fisk i området, noe som gjør Saltstraumen til et ypperlig sted å prøve fiskelykken. Uansett om du fisker med stang fra land eller heller foretrekker å dorge fra en leiebåt, så er du nesten garantert fangst.

Bodø kan by på mer enn bare naturopplevelser. På en halvøy i den nordlige delen av Bodø kommune ligger det gamle og velbevarte handelsstedet Kjerringøy, som nå er et museum med aktiviteter for hele familien. Der kan du få et innblikk i den nordlandske kystkulturen slik den var på 1800-tallet.

Det går fly fra en rekke norske byer til Bodø lufthavn, og byen er også endestasjon for Nordlandsbanen. Med et stort utvalg overnattingsmuligheter, fra hoteller til vandrerhjem i Bodø, kan den lille byen tilby det perfekte oppholdet for alle som vil oppleve Nord-Norge på sitt mest spennende. Kanskje din neste ferie i Norge går nettopp hit?

De mest populære hotellene i Bodø

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Collection Hotel Grand Bodø
Clarion Collection Hotel Grand Bodø
3.5 out of 5
Professor Schyttes Gate 1, Bodø
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 040 kr
per natt
29. mar.–30. mar.

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Bodø og 5 minutters gange unna Nordland Museum og Bodo Domkirke. Dessuten ligger Aspmyra stadion og ...

4.4/5Wonderful! (343 anmeldelser)

"En natt + frokost. Ok"…"

Anmeldelse skrevet 17. des. 2019

Clarion Collection Hotel Grand Bodø
Scandic Bodø
Scandic Bodø
3.5 out of 5
Sjøgata 23, Bodø
976 kr
per natt
17. apr.–18. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Bodø og 10 minutters gange unna Bodo Domkirke og Nordland Museum. Dessuten ligger Aspmyra stadion og Nordlandsbadet Swimming ...

4/5Very Good! (597 anmeldelser)

"Alt i tråd med forventningene. Hyggelig betjening. Noe støy om natten utenfor vindu av ukjent opphav."…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

Scandic Bodø
Radisson Blu Hotel, Bodo
Radisson Blu Hotel, Bodo
4 out of 5
Storgata 2, P.O. Box 371, Bodø
Gratis avbestilling
850 kr
per natt
29. mar.–30. mar.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger midt i hjertet av Bodø og 10 minutters gange unna Nordland Museum og Bodo Domkirke. Dessuten ligger Aspmyra ...

4.2/5Excellent! (1,121 anmeldelser)
Stilig hotell!

"Har brukt dette hotellet siden åpningen i 1971, og hotellet er like fint, eller finere enn det var da det åpnet. Det har vært oppgradert flere ganger, og hver gang til det bedre. Det som skiller dette hotellet fra mange andre nyere hotell, er at det er bunnsolid bygget i betong, støy fra naborom ..."…"

Anmeldelse skrevet 21. des. 2019

Radisson Blu Hotel, Bodo

Populære severdigheter i Bodø

Saltstraumen
Bilde av Saltstraumen

Saltstraumen

5/5(4 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Saltstraumen under besøket i Bodø. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Norsk Luftfartsmuseum
Bilde av Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum

5/5(1 anmeldelse)

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Norsk Luftfartsmuseum på reisen til Bodø. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Kjerringøy handelssted
Bilde av Kjerringøy handelssted

Kjerringøy handelssted

4.5/5(4 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den spennende bakgrunnen til Kjerringøy med en tur innom Kjerringøy handelssted. Stedet har en strandlinje og strender du bør oppleve.

Anmeldelser av Bodø

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
12
5 - Fantastisk 40%
4 - Bra
17
4 - Bra 56.666666666666664%
3 - OK
1
3 - OK 3.3333333333333335%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

31. jul. 2019

Koselig, liten by! Vakker natur 

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. jul. 2019

Sjarmerende nordlandsby. Mange fine attraksjoner i nærheten. Anbefaler både Kjerringøy og Saltstraumen.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. jul. 2019

Bodø er en liten og kompakt by. Været er veldig varierende ofte er det litt mer vind og regn enn sol. Det tok ca 20-25 minutter å gå til flyplassen, en fin spasertur. Lei bil der og kjør til Kjerringøy og Saltstraumen.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

25. jun. 2019

For mange høye bygg i sentrum. Må helt på kaikanten for å se havet. Fin molo.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

12. jun. 2019

Mye bygging av nye boliger i sentrum, men man hører ikke så mye av det. En tur ytterst på moloen er å anbefale