Svolvær

Reiseguide
Lofoten Krigsminnemuseum som viser kulturarv og innendørs
Her får du oppleve et vakkert og trolsk landskap, der fjell og hav møtes i skjønn forening. Enten det er ruskevær eller finvær kan stedet by på flotte opplevelser.

Her kan du oppleve mange fine turområder, både langs sjøkanten og i fjellene. Hva med å klatre opp Svolværgeita som kanskje er den mest kjente toppen i området? Du kan få mange fine opplevelser på havet, både på fisketurer og safariturer. I tillegg er det er rikt kulturliv på stedet, med mange museer og utstillinger.

Svolvær er en by i Vågan kommune i Nordland, og stedet her omtrent 4 600 innbyggere. De eldste bosetningene her er fra bronsealderen, og stedet er også nevnt i skriftlige kilder fra 1500-tallet. Tidlig på 1900-tallet utviklet stedet seg fra et lite fiskevær til et tettsted som har hatt stor befolkningsvekst siden. Fiskerinæringen har stått sentralt i utviklingen av Svolvær, og i dag er dette ett av de store fiskeoppdrettsområdene i Norge.

Når du reiser til Svolvær, er det mange attraksjoner og severdigheter du bør få med deg. Her kan du ta turen til Nordnorsk Kunstnersenter og Lofoten Krigsminnemuseum. Er du glad i utendørsaktiviteter, kan du prøve deg på surfing på Unstad eller legge turen opp til Tjeldbergtind for å se på utsikten. I tillegg er en tur på Magic Ice Bar hvor du kan se et stort utvalg av skulpturer laget av is, å anbefale.

Hvis du planlegger å være mye utendørs på en ferie i Svolvær, bør du huske å pakke med deg varme klær. Her kan det nemlig være kaldt selv om sommeren, spesielt hvis du skal ut på sjøen. Du finner også mange fine sykkel- og turveier langs sjøkanten, og er du heldig, er været så fint at du kan bade på en av badestrendene.

Svolvær har egen flyplass som gjør det enkelt å reise hit. Det er flere daglige flyvninger til Bodø som har forbindelse til de fleste større flyplassene i Norge. Hurtigruten stopper også daglig i Svolvær, i tillegg er det forbindelse med både buss og hurtigbåt til Bodø.

En ferie i Svolvær kan by på mange fine naturopplevelser og gi et innblikk i den nordnorske kulturen og kunstscenen. Her venter både flotte fjellturer og nye opplevelser på sjøen!

Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten
4 out of 5
Torget, Vagan
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 453 kr per natt fra 23. okt. til 24. okt.
1 453 kr
per natt
23. okt.–24. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Vågan, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi ...
9,2/10 Wonderful! (385 anmeldelser)
"Nydelig frokost. Flott utsikt fra rommet!"

Anmeldelse skrevet 25. aug. 2023

Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Svolvær
Thon Hotel Svolvær
3.5 out of 5
Avisgata 1, Vagan
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 749 kr per natt fra 23. okt. til 24. okt.
1 749 kr
per natt
23. okt.–24. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Svolvær, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
9,6/10 Exceptional! (124 anmeldelser)
Et hotel som anbefales
"En humørfyllt dame gjorde innsjekk svært greit.Stort rent rom med fin utsikt.Gratis parkering, utrolig! Frokosten var en nytelse."

Anmeldelse skrevet 11. sep. 2023

Thon Hotel Svolvær
Fast Hotel Lofoten
Fast Hotel Lofoten
2.5 out of 5
Austnesfjordgata 12, Vagan
Prisen er 859 kr per natt fra 24. sep. til 25. sep.
859 kr
per natt
24. sep.–25. sep.
Du kan bo på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Vågan. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), ...
7,2/10 Good! (350 anmeldelser)
God beliggenhet
"Stille og rolig, lett å finne frem. Kort spasertur til sentrum og til matbutikker. Rom var store og fine."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2023

Fast Hotel Lofoten
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer
3 out of 5
2 Gunnar Bergs vei, Vagan, Nordland
Hvis du bor i denne hytta i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
9,2/10 Wonderful! (14 anmeldelser)
"Very professional and courteous staff! Love it!!!"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2023

Svinøya Rorbuer
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Svolvær, Nordland
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Vågan. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi, parkering på stedet og TV. Populære severdigheter som ...
9/10 Wonderful! (2 anmeldelser)
great base for lofoten vacation
"very happy with this apartment a few minutes' walk from town centre with everything we needed. this is a modern apartment with streaming and www, brand new kitchen, very comfortable beds and excellent central location."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2018

3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Lofoten Basecamp
Lofoten Basecamp
4.5 out of 5
Skreda 37, Vestvågøy, Nordland
Hvis du bor i denne hytta i luksuriøs stil i Vestvågøy, får du 4,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
9,6/10 Exceptional! (41 anmeldelser)
Utmerket
"Kjempefin liten hytte som hadde alt vi trengte. Vi kom etter resepsjonen hadde stengt, men de sendte melding om all informasjon som vi trengte og alt var klart. Det var ikke langt å kjøre til mange av de fineste plassene på Lofoten, f.eks bare 10-15 min til Lofotens fineste Strand!"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2023

Lofoten Basecamp
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Svolvær