Svolvær

Reiseguide
Nord-Norge som viser båter, liten by eller landsby og fjell
Her får du oppleve et vakkert og trolsk landskap, der fjell og hav møtes i skjønn forening. Enten det er ruskevær eller finvær kan stedet by på flotte opplevelser.

Her kan du oppleve mange fine turområder, både langs sjøkanten og i fjellene. Hva med å klatre opp Svolværgeita som kanskje er den mest kjente toppen i området? Du kan få mange fine opplevelser på havet, både på fisketurer og safariturer. I tillegg er det er rikt kulturliv på stedet, med mange museer og utstillinger.

Svolvær er en by i Vågan kommune i Nordland, og stedet her omtrent 4 600 innbyggere. De eldste bosetningene her er fra bronsealderen, og stedet er også nevnt i skriftlige kilder fra 1500-tallet. Tidlig på 1900-tallet utviklet stedet seg fra et lite fiskevær til et tettsted som har hatt stor befolkningsvekst siden. Fiskerinæringen har stått sentralt i utviklingen av Svolvær, og i dag er dette ett av de store fiskeoppdrettsområdene i Norge.

Når du reiser til Svolvær, er det mange attraksjoner og severdigheter du bør få med deg. Her kan du ta turen til Nordnorsk Kunstnersenter og Lofoten Krigsminnemuseum. Er du glad i utendørsaktiviteter, kan du prøve deg på surfing på Unstad eller legge turen opp til Tjeldbergtind for å se på utsikten. I tillegg er en tur på Magic Ice Bar hvor du kan se et stort utvalg av skulpturer laget av is, å anbefale.

Hvis du planlegger å være mye utendørs på en ferie i Svolvær, bør du huske å pakke med deg varme klær. Her kan det nemlig være kaldt selv om sommeren, spesielt hvis du skal ut på sjøen. Du finner også mange fine sykkel- og turveier langs sjøkanten, og er du heldig, er været så fint at du kan bade på en av badestrendene.

Svolvær har egen flyplass som gjør det enkelt å reise hit. Det er flere daglige flyvninger til Bodø som har forbindelse til de fleste større flyplassene i Norge. Hurtigruten stopper også daglig i Svolvær, i tillegg er det forbindelse med både buss og hurtigbåt til Bodø.

En ferie i Svolvær kan by på mange fine naturopplevelser og gi et innblikk i den nordnorske kulturen og kunstscenen. Her venter både flotte fjellturer og nye opplevelser på sjøen!

Nordis Suites
Nordis Suites
3.5 out of 5
Torget 21, Vagan, 8300
Prisen er 1 244 kr per natt fra 4. des. til 5. des.
1 244 kr
per natt
4. des.–5. des.
Hvis du bor på dette hotellet i Vågan, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og 2 kaffebarer/kafeer. Populære ...
4,8/5 Exceptional! (52 anmeldelser)
Godt sted å bo
"Fantastisk leilighet med utsikt!"

Anmeldelse skrevet 10. okt. 2022

Nordis Suites
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten
4 out of 5
Torget, Vagan, 8300
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 339 kr per natt fra 18. des. til 19. des.
1 339 kr
per natt
18. des.–19. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Vågan, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), romservice ...
4,6/5 Wonderful! (347 anmeldelser)
Vil bo her igjen men vil da oppgradere rommet
"På tur med kona mi til Svolvær, vi kosa oss med strålende fint vær de to dagene vi var der. Vi bestilte standardrom og det var litt for lite, trangt rundt senga og lite plass å sette fra deg koffert o.l Vi måtte dessuten sove i en sidebygning noe vi ikke satte så stor pris på. Men hotellet lå veldig ..."

Anmeldelse skrevet 7. okt. 2022

Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Svolvær
Thon Hotel Svolvær
Avisgata 1, Vagan, 8300
Prisen er 1 797 kr per natt fra 2. jan. til 3. jan.
1 797 kr
per natt
2. jan.–3. jan.
Du kan bo på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Vågan. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
4,7/5 Exceptional! (67 anmeldelser)
"Meget god frokost,dundyner/puter,nytt hotel,svært hyggelig personale.Fott utsikt utover havet,gratis parkering."

Anmeldelse skrevet 1. sep. 2022

Thon Hotel Svolvær
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer
3 out of 5
2 Gunnar Bergs vei, Vagan, Nordland, 8300
Hvis du bor i denne hytta i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. Populære severdigheter ...
Svinøya Rorbuer
Nearthesea Koselig Leilighet Gåavstand til Sentrum
Nearthesea Koselig Leilighet Gåavstand til Sentrum
Svolvær, Nordland
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Vågan. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og en hage. Populære severdigheter som Svolværgeita ...
5/5 Exceptional! (2 anmeldelser)
Awesome!
"We stayed three nights in this comfortable, clean apartment. We were able to walk to restaurants. The owners were very responsive and kind."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2018

Nearthesea Koselig Leilighet Gåavstand til Sentrum
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Svolvær, Nordland
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Vågan. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og en TV. Gjestene sier i anmeldelsene sine at de er spesielt ...
4,5/5 Wonderful! (2 anmeldelser)
great base for lofoten vacation
"very happy with this apartment a few minutes' walk from town centre with everything we needed. this is a modern apartment with streaming and www, brand new kitchen, very comfortable beds and excellent central location."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2018

3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Svolvær