Svolvær

Reiseguide
Nord-Norge som viser båter, liten by eller landsby og fjell

Her får du oppleve et vakkert og trolsk landskap, der fjell og hav møtes i skjønn forening. Enten det er ruskevær eller finvær kan stedet by på flotte opplevelser.

Her kan du oppleve mange fine turområder, både langs sjøkanten og i fjellene. Hva med å klatre opp Svolværgeita som kanskje er den mest kjente toppen i området? Du kan få mange fine opplevelser på havet, både på fisketurer og safariturer. I tillegg er det er rikt kulturliv på stedet, med mange museer og utstillinger.

Svolvær er en by i Vågan kommune i Nordland, og stedet her omtrent 4 600 innbyggere. De eldste bosetningene her er fra bronsealderen, og stedet er også nevnt i skriftlige kilder fra 1500-tallet. Tidlig på 1900-tallet utviklet stedet seg fra et lite fiskevær til et tettsted som har hatt stor befolkningsvekst siden. Fiskerinæringen har stått sentralt i utviklingen av Svolvær, og i dag er dette ett av de store fiskeoppdrettsområdene i Norge.

Når du reiser til Svolvær, er det mange attraksjoner og severdigheter du bør få med deg. Her kan du ta turen til Nordnorsk Kunstnersenter og Lofoten Krigsminnemuseum. Er du glad i utendørsaktiviteter, kan du prøve deg på surfing på Unstad eller legge turen opp til Tjeldbergtind for å se på utsikten. I tillegg er en tur på Magic Ice Bar hvor du kan se et stort utvalg av skulpturer laget av is, å anbefale.

Hvis du planlegger å være mye utendørs på en ferie i Svolvær, bør du huske å pakke med deg varme klær. Her kan det nemlig være kaldt selv om sommeren, spesielt hvis du skal ut på sjøen. Du finner også mange fine sykkel- og turveier langs sjøkanten, og er du heldig, er været så fint at du kan bade på en av badestrendene.

Svolvær har egen flyplass som gjør det enkelt å reise hit. Det er flere daglige flyvninger til Bodø som har forbindelse til de fleste større flyplassene i Norge. Hurtigruten stopper også daglig i Svolvær, i tillegg er det forbindelse med både buss og hurtigbåt til Bodø.

En ferie i Svolvær kan by på mange fine naturopplevelser og gi et innblikk i den nordnorske kulturen og kunstscenen. Her venter både flotte fjellturer og nye opplevelser på sjøen!

Scandic Svolvær
Scandic Svolvær
3 out of 5
Lamholmen 1, Vågan
Prisen er 1 217 kr per natt fra 2. nov. til 2. nov.
Dette hotellet ligger nær flyplassen, 0,5 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 3,5 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet og Galleri ...
4/5 Very Good! (667 anmeldelser)
"Vakker og sentral beliggenhet. Mangler heis men vi fikk uoppfordret hjelp med den tunge kufferten opp trappen til 2. etg."

Anmeldelse skrevet 14. okt. 2021

Scandic Svolvær
Fast Hotel Lofoten
Fast Hotel Lofoten
2.5 out of 5
Austnesfjordgata 12, Vågan
Prisen er 763 kr per natt fra 27. okt. til 27. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Vågan, 0,7 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 3,1 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet og ...
3.4/5 Good! (168 anmeldelser)
"Det var helt ok, men sengen var alt for myk og ingen tv"

Anmeldelse skrevet 3. sep. 2021

Fast Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten
4 out of 5
Torget, Vågan
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 415 kr per natt fra 9. nov. til 9. nov.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Vågan, 0,2 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 3,6 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet og ...
4.6/5 Wonderful! (292 anmeldelser)
"Fint hotell, bra rom. Men frokost var best, god atmosfære med piano spilling i bakgrunn og fantastisk god mat."

Anmeldelse skrevet 15. okt. 2021

Thon Hotel Lofoten
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Rorbuene Svolvær Havn
Rorbuene Svolvær Havn
3.5 out of 5
Vesteroyveien 23, Vågan, Svolvaer
Denne hytta ligger i Vågan, 1,6 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 3,9 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet og Galleri Espolin kun ...
Rorbuene Svolvær Havn
6 Person Holiday Home in Svolvær
6 Person Holiday Home in Svolvær
3 out of 5
SVOLVÆR, Vågan, Nordland
Dette feriehjemmet ligger i Vågan, 2,4 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 4,7 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet og Galleri Espolin ...
6 Person Holiday Home in Svolvær
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Vestfjordgt 72, Vågan, Nordland
Denne leiligheten for romantiske reiser ligger i Vågan, 0,7 kilometer unna Lofoten Krigsminnemuseum og 3 kilometer unna Svolværgeita. Dessuten ligger Lofotmuseet ...
4.5/5 Wonderful! (2 anmeldelser)
great base for lofoten vacation
"very happy with this apartment a few minutes' walk from town centre with everything we needed. this is a modern apartment with streaming and www, brand new kitchen, very comfortable beds and excellent central location."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2018

3-bedroom apartment in centrum of Svolvær
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Svolvær

Byer nær Svolvær