Sortland

Reiseguide
Sortland som inkluderer innsjø, båter og tåke
Sortland ligger i vakre Vesterålen i Nordland, og gir deg muligheten til å få fantastiske naturopplevelser hele året gjennom. Her kan du høre bruset fra mektige hvaler som plutselig kommer opp fra havdypet, eller la deg imponere av naturens eget festfyrverkeri når nordlyset danser over himmelen en mørk vinternatt.

Sortland er det perfekte stedet å besøke hvis du er ute etter naturopplevelser utenom det vanlige, og en av de mest eksotiske er å være med på hvalsafari. Muligheten til å se havets kjemper leke seg i det dypblå, arktiske vannet bør du ikke gå glipp av, og med hele seks hvalarter i havområdene rundt Sortland er sjansen stor for at du kommer tilbake fra turen med en opplevelse du vil huske resten av livet.

Havet utenfor Vesterålen er også et eldorado for de fiskeglade, og hvert år kommer mange besøkende fra både inn- og utland til området bare for fiskets del. Her er det rike forekomster av torsk, sei, breiflabb, flyndre og en rekke arter, så sjansen er god for at du kommer tilbake med rekordfangst. Fra Sortland arrangerer erfarne guider fisketurer med båt, og på veien ut mot havet vil dere også passere gamle fiskevær og rorbuer som forteller sin egen historie om hvor viktig fiskeriet har vært for denne delen av Norge.

Mange velger å ta en ferie i Sortland og Vesterålen på vinteren, og da er det gjerne nordlyset de kommer for å se. Vesterålen befinner seg midt i den såkalte nordlysovalen, og du finner knapt bedre forhold for å få sett det fantastiske, naturskapte lysshowet. På Andøya nord for Sortland kan du også besøke læringssenteret Spaceship Aurora, som ligger like ved Andøya Space Center, for å se spennende, interaktive utstillinger som forklarer de vitenskapelige årsakene til nordlysfenomenet.

Harstad/Narvik lufthavn Evenes ligger omtrent to timer fra Sortland, og derfra går det hyppige flyvninger til og fra Oslo, Trondheim, Tromsø og Bodø. For å reise til Sortland fra flyplassen kan du ta flybussen, og det går også busser mellom Sortland og alle de største byene i Nord-Norge. Det godt utbygde veinettet gjør i tillegg at det også er enkelt å ta seg dit ved å kjøre på egenhånd.

Discover neighborhoods in Sortland

Scandic Sortland
Scandic Sortland
HAVNEGATA 3, Sortland, 8400
Prisen er 1 259 kr per natt fra 16. apr. til 17. apr.
1 259 kr
per natt
16. apr.–17. apr.
Du kan bo på dette hotellet med miljøvennlig profil under oppholdet i Sortland. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og en døgnåpen ...
9,2/10 Wonderful! (435 anmeldelser)
Fint og nytt hotell nært byen
"Veldig nytt og fint hotell, som ligger i et litt industrielt område - med kort vei å gå til sentrum. Rommet var stort, og hadde alt man trenger inkludert et tomt kjøleskap som jeg synes er fint. Eneste minus var at det var litt skittent på badet. Vi var bare der en natt, så det var ikke noe vi orket ..."

Anmeldelse skrevet 30. jan. 2023

Scandic Sortland
Strand Hotell
Strand Hotell
3 out of 5
Strandgata 34, Sortland, 8400
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 907 kr per natt fra 14. apr. til 15. apr.
907 kr
per natt
14. apr.–15. apr.
Hvis du bor på dette hotellet i Sortland, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
7,8/10 Good! (45 anmeldelser)
Bra 👍
"Meget bra opphold. Drar ned at det var små senger."

Anmeldelse skrevet 1. okt. 2021

Strand Hotell
Sortland Hotell
Sortland Hotell
3.5 out of 5
Vesterålsgata 59, Sortland, 8400
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 272 kr per natt fra 14. apr. til 15. apr.
1 272 kr
per natt
14. apr.–15. apr.
Hvis du bor på dette hotellet i Sortland, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
8,4/10 Very Good! (97 anmeldelser)
Jobbreise til mitt faste hotell på Sortland
"Oppholdet er som forventa. Jeg bruker dette hotellet fast på jobbreiser. Resturanten er helt topp. Veldig gode fiskeretter og god service. Hyggelig betjening og fin beliggenhet. Kommer til å fortsette og bruke dette hotellet fremover"

Anmeldelse skrevet 28. jan. 2023

Sortland Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Bø Art Studio
Bø Art Studio
3.5 out of 5
Bøness, Sortland, Nordland, 8404
Hvis du bor i dette landlige småhuset med skimuligheter i Sortland, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
8,6/10 Excellent! (3 anmeldelser)
"The property is well appointed and very nicely curated in a beautiful setting. The proprietor is very friendly and extremely helpful. For us it served as a very nice base while we explored the area for a few days. What is not immediately obvious from the photos is that this property is right next ..."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2019

Bø Art Studio
VESTERALEN LODGE - TOP QUALITY IN THE VESTERALEN and LOFOTEN
VESTERALEN LODGE - TOP QUALITY IN THE VESTERALEN and LOFOTEN
Sortland, Nordland
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Sortland. Stedet har blant annet frokost, wi-fi og parkeringsplasser. Sortland Museum er en populær severdighet ...
VESTERALEN LODGE - TOP QUALITY IN THE VESTERALEN and LOFOTEN
Hus med fantastisk utsikt!!
Hus med fantastisk utsikt!!
Sortland, Nordland
Du kan bo i denne ferieboligen med familievennlig profil under oppholdet i Sortland. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og DVD-spiller på rommet. ...
9,8/10 Exceptional! (54 anmeldelser)
Great house
"The house was wonderful. The views are dramatic. The amenities are perfect. Remi was extremely helpful with everything."

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2016

Hus med fantastisk utsikt!!
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Sortland