Sortland

Reiseguide
Sortland
Sortland ligger i vakre Vesterålen i Nordland, og gir deg muligheten til å få fantastiske naturopplevelser hele året gjennom. Her kan du høre bruset fra mektige hvaler som plutselig kommer opp fra havdypet, eller la deg imponere av naturens eget festfyrverkeri når nordlyset danser over himmelen en mørk vinternatt.

Sortland er det perfekte stedet å besøke hvis du er ute etter naturopplevelser utenom det vanlige, og en av de mest eksotiske er å være med på hvalsafari. Muligheten til å se havets kjemper leke seg i det dypblå, arktiske vannet bør du ikke gå glipp av, og med hele seks hvalarter i havområdene rundt Sortland er sjansen stor for at du kommer tilbake fra turen med en opplevelse du vil huske resten av livet.

Havet utenfor Vesterålen er også et eldorado for de fiskeglade, og hvert år kommer mange besøkende fra både inn- og utland til området bare for fiskets del. Her er det rike forekomster av torsk, sei, breiflabb, flyndre og en rekke arter, så sjansen er god for at du kommer tilbake med rekordfangst. Fra Sortland arrangerer erfarne guider fisketurer med båt, og på veien ut mot havet vil dere også passere gamle fiskevær og rorbuer som forteller sin egen historie om hvor viktig fiskeriet har vært for denne delen av Norge.

Mange velger å ta en ferie i Sortland og Vesterålen på vinteren, og da er det gjerne nordlyset de kommer for å se. Vesterålen befinner seg midt i den såkalte nordlysovalen, og du finner knapt bedre forhold for å få sett det fantastiske, naturskapte lysshowet. På Andøya nord for Sortland kan du også besøke læringssenteret Spaceship Aurora, som ligger like ved Andøya Space Center, for å se spennende, interaktive utstillinger som forklarer de vitenskapelige årsakene til nordlysfenomenet.

Harstad/Narvik lufthavn Evenes ligger omtrent to timer fra Sortland, og derfra går det hyppige flyvninger til og fra Oslo, Trondheim, Tromsø og Bodø. For å reise til Sortland fra flyplassen kan du ta flybussen, og det går også busser mellom Sortland og alle de største byene i Nord-Norge. Det godt utbygde veinettet gjør i tillegg at det også er enkelt å ta seg dit ved å kjøre på egenhånd.

Discover neighborhoods in Sortland

Default Image

Vesterålen

Når du først er i Vesterålen, bør dufå med deg severdigheter som Sortland Museum.

Vesterålen