Andøya

Reiseguide
Andøya som inkluderer tåke og fjell
Stedet kan by på flotte naturopplevelser både sommer og vinter. Her finner du et rikt dyreliv, flotte turområder og unike naturfenomener.

Legger du en ferie til Andøya, kan du bli med på hvalsafari og fisketurer på havet. Du kan utforske de fine strendene og veiene langs kysten, lære mer om den viktige fiskeindustrien i området og oppleve midnattssolen. Her kan du også lære mer om nordlyset og dra på en simulert tur i en romferge.

Andøya ligger helt nord i Vesterålen, i Nordland. Øya har en av Norges største myrforekomster, som benyttes til produksjon av veksttorv. Øya er også kjent for det geologiske Ramsåsfeltet som har den eneste kullforekomsten på fastlandet i Norge. Feltet er også rikt på fossiler, og her er det blant annet funnet fossiler etter en tre meter lang fiskeøgle.

Når du velger å reise til Andøya, kan du regne med mange flotte naturopplevelser. Her kan du vandre eller sykle langs den nasjonale turistveien og besøke steder som Bleik, Kleivodden og Bukkekjerka. Reiser du med barn, kan du ta en tur til Romskipet Aurora og oppleve verdensrommet. Besøk også Polarmuseet på Andenes og lær mer om fangst og fiske i området.

På Andøya, som er Norges tiende største øy, kan du oppleve er rikt og variert friluftsliv året rundt. Her kan du bli med på turer med trekkhunder, leie en båt og dra på havfiske eller bade på en av de fine strendene. Ta også en tur innom Gammelbutikken som i dag fungerer som museum, eller besøk Nordtun gård.

Når du skal reise til Andøya, er det enklest å benytte fly, spesielt hvis du kommer langveis fra. Andøya har sin egen flyplass med direkteruter til blant annet Oslo og Bodø. Det kan være greit å ha tilgang på egen bil når du besøker Andøya, slik at du kan kjøre rundt i eget tempo. Du kan leie bil på flyplassen, og avtaler du dette på forhånd, er du sikker på å få den leiebilen du ønsker.

En ferie i Norge kan by på mange flotte naturopplevelser, og slik er det også på Andøya. Her kan du nyte den norske naturen og grille pølser på stranden under midnattssolen, eller kikke på nordlyset og stjernehimmelen om vinteren.

Grønnbuene
Grønnbuene
2.5 out of 5
Hamnegata, Andenes, Andoy, 8480
Prisen er 1 369 kr per natt fra 18. feb. til 19. feb.
1 369 kr
per natt
18. feb.–19. feb.
Du kan bo på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Andøya. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
4,1/5 Very Good! (88 anmeldelser)
"Fantastisk service, nydelig plass"

Anmeldelse skrevet 26. sep. 2022

Grønnbuene
Thon Hotel Andrikken
Thon Hotel Andrikken
3 out of 5
Storgata 53, Andenes, Andoy, 8480
Prisen er 1 621 kr per natt fra 23. feb. til 24. feb.
1 621 kr
per natt
23. feb.–24. feb.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Andøya, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
3,9/5 Very Good! (118 anmeldelser)
"Var på hotellet i 3 nettet . Ikke renhold på rommet mens jeg var der - måtte be om rene håndklær siste dagen .Frokosten ok- men manglet melk og yougurt en dag . Heller ikke bacon noen av dagene . Vennlige i resepsjonen ."

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2022

Thon Hotel Andrikken
Midnattsol rom og hytter
Midnattsol rom og hytter
3 out of 5
Gårdsveien, Andoy, 8481
Prisen er 942 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.
942 kr
per natt
29. jan.–30. jan.
Hvis du bor i denne ferieparken ved stranden i Andøya, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en stand ...
4,1/5 Very Good! (24 anmeldelser)
"Gode senger! Alt var på stell med tanke på kvalitet og utstyr! Kan absolutt anbefales!"

Anmeldelse skrevet 14. jul. 2022

Midnattsol rom og hytter
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Bleik Sea Cabins
Bleik Sea Cabins
3.5 out of 5
Fiskeværsveien, Andoy, 8481
Hvis du bor i denne hytta ved stranden i Andøya, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en stand i ...
4,5/5 Wonderful! (2 anmeldelser)
Fantastisk!!!
"Bodde i én av hyttene nærmest vannet et par netter, og skulle ønske jeg hadde hatt fler netter på denne nydelige plassen. Hyttene er av god ligger perfekt til i flotte omgivelser,"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2020

Bleik Sea Cabins
Lankanholmen Sea Cabins
Lankanholmen Sea Cabins
3 out of 5
Hamnegata, Andoy, 8480
Hvis du bor i denne leiligheten i Andøya, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. Populære ...
3,6/5 Good! (22 anmeldelser)
Rorbu nær sentrum og hvalmuseeum
"Flott plassert rorbu. Nær sentrum, hvalmuseeum og hvalsafari utgangspunkt."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2016

Lankanholmen Sea Cabins
Cosy apartment in Andenes close to whale-safari
Cosy apartment in Andenes close to whale-safari
Nordland, Nordland
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Andøya. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og en TV. Populære severdigheter som Polarmuseet ...
4/5 Very Good! (1 anmeldelse)
"This property was in an excellent location near the whale safari. Property owner was very responsive. This property could use a small washer/dryer combination."

Anmeldelse skrevet 28. aug. 2022

Cosy apartment in Andenes close to whale-safari
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Andøya