Andøya

Reiseguide
Andøya fasiliteter samt tåke og fjell
Stedet kan by på flotte naturopplevelser både sommer og vinter. Her finner du et rikt dyreliv, flotte turområder og unike naturfenomener.

Legger du en ferie til Andøya, kan du bli med på hvalsafari og fisketurer på havet. Du kan utforske de fine strendene og veiene langs kysten, lære mer om den viktige fiskeindustrien i området og oppleve midnattssolen. Her kan du også lære mer om nordlyset og dra på en simulert tur i en romferge.

Andøya ligger helt nord i Vesterålen, i Nordland. Øya har en av Norges største myrforekomster, som benyttes til produksjon av veksttorv. Øya er også kjent for det geologiske Ramsåsfeltet som har den eneste kullforekomsten på fastlandet i Norge. Feltet er også rikt på fossiler, og her er det blant annet funnet fossiler etter en tre meter lang fiskeøgle.

Når du velger å reise til Andøya, kan du regne med mange flotte naturopplevelser. Her kan du vandre eller sykle langs den nasjonale turistveien og besøke steder som Bleik, Kleivodden og Bukkekjerka. Reiser du med barn, kan du ta en tur til Romskipet Aurora og oppleve verdensrommet. Besøk også Polarmuseet på Andenes og lær mer om fangst og fiske i området.

På Andøya, som er Norges tiende største øy, kan du oppleve er rikt og variert friluftsliv året rundt. Her kan du bli med på turer med trekkhunder, leie en båt og dra på havfiske eller bade på en av de fine strendene. Ta også en tur innom Gammelbutikken som i dag fungerer som museum, eller besøk Nordtun gård.

Når du skal reise til Andøya, er det enklest å benytte fly, spesielt hvis du kommer langveis fra. Andøya har sin egen flyplass med direkteruter til blant annet Oslo og Bodø. Det kan være greit å ha tilgang på egen bil når du besøker Andøya, slik at du kan kjøre rundt i eget tempo. Du kan leie bil på flyplassen, og avtaler du dette på forhånd, er du sikker på å få den leiebilen du ønsker.

En ferie i Norge kan by på mange flotte naturopplevelser, og slik er det også på Andøya. Her kan du nyte den norske naturen og grille pølser på stranden under midnattssolen, eller kikke på nordlyset og stjernehimmelen om vinteren.

Grønnbuene
Grønnbuene
2.5 out of 5
Hamnegata, Andenes, Andoy
Prisen er 1 931 kr per natt fra 12. jun. til 13. jun.
1 931 kr
per natt
12. jun.–13. jun.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Andøya. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og døgnåpen resepsjon. ...
8,4/10 Very Good! (111 anmeldelser)
"Nice view from the apartment"

Anmeldelse skrevet 25. mar. 2024

Grønnbuene
Andenes Suite Hotel
Andenes Suite Hotel
3 out of 5
17 Roald Amundsensgate, Andoy, Nordland
Prisen er 2 121 kr per natt fra 1. jun. til 2. jun.
2 121 kr
per natt
1. jun.–2. jun.