Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Nord-Holland

Nederland
Haarlem som inkluderer vindmølle og elv eller bekk

Besøk ikoniske Amsterdam, Haarlem ved stranden, ostemarkedene i Alkmaar og de mangefargede tulipanåkrene i "Noord".

Reis til Nord-Holland for å nyte det vakre landskapet og fordype deg i kulturen her.

Gjør som lokalbefolkningen og sykle rundt Amsterdams historiske kanaler, prøvesmak oster fra Edam og Alkmaar, utforsk sanddynene ved kysten og nasjonalparken ved Haarlem og besøk kunstgallerier og museer.

Fly til Schipol flyplass, som ligger i Haarlemmermeer, et lavland som ble tatt tilbake på 1800-tallet fra vannmassene som delte Nord- og Sør-Holland. Sett deg på et tog til vakre Amsterdam, en eventyrverden full av hus fra 1600-tallet, en rekke kanaler, intime kafeer, storslåtte palasser og herskapshus. Gå ikke glipp av Van Gogh-museet, det utrolig store Rijksmuseum og Rembrandtmuseet. En rekke små kanalhusmuseer gir deg et innblikk i livene til de velstående kjøpmannsfamiliene i perioden mellom 1600- og 1800-tallet.

Bare en kort tur unna med tog eller sykkel ligger Haarlem, som er full av historiske kirker og sjarmerende smale gater med små hus og uvanlige, eksklusive butikker. Tilbring noen timer med å rusle gjennom Frans Hals-museet, som hedrer Haarlems mest berømte portrettmaler og hans samtidige i gullalderen. Ikke langt fra Haarlem finner du Nationaal Park Zuid-Kennemerland, der du kan gå gjennom sanddynene til stranden.

Når du utforsker de små byene rundt Amsterdam, vil du oppdage at hver av dem bokstavelig talt har sin egen smak. Edam har den kjente osten med samme navn og Alkmaar er kjent for sitt ostemarked på fredager. Zaanse Schans har historiske matproduksjonssteder, fra et bakeri fra 1600-tallet til et likørdestilleri og en fungerende kryddermølle samt en rekke vindmøller i tre.

Mellom Alkmaar og Den Helder ligger Nord-Hollands berømte tulipanåkre, som er på sitt vakreste mellom mars og mai. Fortsett nordover til De vestfrisiske øyer for å se naturreservatene Griend, Rottumerplaat og Rottumeroog, Wadden-øyene i UNESCOs verdensarvområde. Camping er populært om sommeren, spesielt i juni, da øya Terschelling arrangerer en ukes lang teaterfestival. Planlegg en seiltur eller ta med sykkelen på fergen for å utforske øyas historiske fyrtårn og vindmøller.

Nord-Holland – populære byer

Amsterdam som viser gatescener, historisk arkitektur og by
Amsterdam
Kjent for Museum, Sykkelturer og Båtturer
Hovedstaden i Nederland er kjent for sitt nettverk av kanaler som ble bygd på 1700-tallet, hus med gavler, museer og «coffee shops».

Grunner til å reise

  • Anne Franks hus
  • Dam-plassen
  • Heineken Experience
Haarlem som viser gatescener
Haarlem
Kjent for Middag, Shopping og Katedral
Slapp av på en vakker strand etter å ha utforsket kirker, markeder og spennende museer i dette tulipanområdet nordvest i Nederland.

Grunner til å reise

  • Frans Hals-museet
  • Grote Markt
  • Katedralen i Saint Bavo
Waag som inkluderer gatescener og sykling
Alkmaar
Kjent for Shopping, Ost og Sykkelturer
Opplev et tradisjonelt ostemarked, lei en motorbåt og putre gjennom kanalene, utforsk omgivelsene på sykkel, og slapp av på en av de mange fortauskafeene.

Grunner til å reise

  • Waag
  • Stedelijk museum
Enkhuizen
Enkhuizen
Kjent for Museum, Monument og Arkitektur
Denne byen helt øst i Nord-Holland er et paradis for de som liker kultur og for barnefamilier. Hva med en weekendtur til Enkhuizen?
Naarden
Naarden
Kjent for Utflukt, Sykkelturer og Tur
Dra til avslappende Naarden for å oppleve båtturer, slott og kirker.
Hoorn
Hoorn
Kjent for Havn, Svømming og Museum
Oppdag denne kjente byen i provinsen Nord-Holland og besøk den historiske havnen, dra på shopping i det historiske sentrumet og utvid horisonten på fascinerende museer.