Starten på sidens hovedinnhold

Trover-bilde tatt av Ading Attami

Amstelveen

Amsterdam

Trover-bilde tatt av Kerwin Chang

Trover-bilde tatt av Kerwin Chang

Trover-bilde tatt av Yasmin

Trover-bilde tatt av AmandakHey

Amstelveen

Kjent for Teatre, Levende musikk og Festivaler

Ser du etter en god blanding av by og landsbygd? Besøk Amstelveen og opplev det beste fra begge verdener.

Slik kommer du deg til Amstelveen

Dra på ferie til Amstelveen og opplev naturskjønne omgivelser med kort vei til storbyen Amsterdam! Du kan gå tur i skogen om morgenen og shoppe i Kalverstraat om ettermiddagen. Hva mer kan du be om?

På 1200-tallet var ikke Amstelveen mer enn en liten landsby hvor folk livnærte seg på høsting av torv. Det utviklet seg en bykjerne rundt den første kirken som ble bygd i 1278, og Amstelveen vokste til å bli en beskjeden landsby. Senere, på 1600- og 1700-tallet, ble området et populært reisemål for rike innbyggere i Amsterdam. De leide hytter der for å oppleve landsbygda.

Det er fortsatt lett å reise mellom Amstelveen og Amsterdam. Du kan ta bussen eller trikken rett inn i hjertet av Amsterdam. Gå av ved Museumplein og besøk Rijksmuseum eller Van Gogh-museet, se en forestilling i Concertgebouw eller dra på shopping i den berømte P.C. Hoofdstraat.

Det er imidlertid også mye du kan gjøre i Amstelveen, for eksempel på Stadshartplein med sitt store kjøpesenter. Landsbygdas sjarme trekker fortsatt mange mennesker til Amstelveen. Tilbring en dag i Amsterdamse Bos, utforsk Groengebied Amstelland eller lei en sykkel og følg ruten gjennom Groene AS som leder deg gjennom det vakre naturreservatet de Middelpolder.

Hvis du drar til Amstelveen på weekendtur, vil du få oppleve en av de grønneste kommunene i Nederland. Her kan du sykle, se på fugler, gå tur og seile. Du kan reise til Amstelveen med buss hvis du reiser kollektivt rundt i Nederland. Du kan også gå dit fra sentrum. Hvis du reiser med bil, kan du parkere i en gate eller i et av parkeringshusene.

Amstelveen ligger sørvest for Amsterdam og det er enkelt å kjøre hit med bil. Hvis du reiser med offentlig transport, kan du ta buss eller trikk 5 fra sentralstasjonen i Amsterdam. Amstelveen har ikke jernbanestasjon.

Besøk den mangfoldige byen Amstelveen. Enten du drar på ferie eller weekendtur til Amstelveen, vil du ha mer enn nok å ta deg til.

Aktiviteter i Amstelveen

Ta en kikk på de ulike interessante utstillingene ved Anne Franks hus, et velkjent museum i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer og livemusikk du bør oppleve.

Denne slottslignende bygningen, som er fylt med nederlandske malerier og internasjonale artefakter, er landets største offentlig finansierte museum.

Se på de ulike spennende utstillingene ved Van Gogh-museet, et godt besøkt museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Dam-plassen er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

De enorme rommene i denne kongelige residensen huser en av verdens best bevarte samlinger av møbler i empirestil.

Det holdes ikke lenger gudstjenester i den gotiske kirken på Dam-plassen, men den huser utstillinger av religiøs kunst, kultur og gjenstander fra hele verden.

Se på de ulike spennende utstillingene ved NEMO vitenskapsmuseum, et populært museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Leidseplein er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Billetter og turer

Kveldscruiset vårt er et 90 minutters cruise om kvelden som introduserer deg til den unike stemningen i Amsterdam om kvelden. Tusenvis av lys med fokus på hundrevis av broer og ikoniske bygninger langs kanalene.

Billetter og turer

Tilbring en kveld på vannet, spis nybakt pizza rett fra ovnen og nyt forfriskende drikke mens du cruiser langs Amsterdams pittoreske kanaler. Nyt deilig italiensk pizza, iskrem til dessert og øl fra Heineken mens du passerer byens severdigheter.

Billetter og turer

Reis bort fra det travle sentrum av Amsterdam, og utforsk det roligere tempoet på den nederlandske landsbygden. Ta bilder av vindmøller langs elven, besøk fiskerlandsbyer som fortsatt er fulle av tradisjoner, sett tennene i velsmakende smaksprøver hos en lokal osteprodusent, og finn ut hvordan et par med ikoniske nederlandske tresko lages.

Billetter og turer

Nyt et overdådig, 4-retters festmåltid ved bordet ditt mens du seiler fredelig langs fortryllende opplyste kanaler. Gli forbi landemerker som Anne Franks hus og Hermitage-museet. Det lokale mannskapet forteller spennende historier om byen mens du nyter omgivelsene med en drink i hånden.

Billetter og turer

Når mørket senker seg våkner de fortryllende kanalene, som snor seg gjennom Amsterdams historiske sentrum, stemningsfullt til live. Nipp til en deilig cocktail, kos deg med velsmakende snacks og hør på et lydspor som får deg i godt humør om bord i en komfortabel båt, mens de sjarmerende omgivelsene på kveldstid passerer bedagelig forbi.

Billetter og turer

Kjenn, se, lær og opplev Nederland på bare én time. Har du alltid har drømt om en unik flyreise opplevelse som ikke bare viser, men virkelig gir deg følelsen av Nederland. Fantastisk film tilbyr et fantastisk fugleperspektiv, i tillegg til ny innsikt i hvordan Nederland ble til.

De beste områdene å besøke i Amstelveen