Starten på sidens hovedinnhold

Hoofddorp

Kjent for Skyskrapere, Familievennlig og Middag

Hoofddorp er det ideelle utgangspunktet for dagsturer i Randstad.

Slik kommer du deg til Hoofddorp

Hoofddorp har strategisk beliggenhet og noe spennende på lur for enhver smak. Kombiner en dag med shopping i Amsterdam med en avslappende ettermiddag på stranden i Zandvoort og middag i Haarlem.

Hoofddorp ble bygd på Haarlemmermeer, som var en innsjø frem til midten av 1800-tallet. Ettersom innsjøen stadig vokste og begynte å nærme seg Amsterdam, ble det i 1850 bestemt at den skulle tørrlegges. To landsbyer ble reist på det nye landområdet, Venneperdorp og Kruisdorp, som senere fikk navnet Hoofddorp.

Liker du shopping, er det mange butikker i Hoofddorp, men Amsterdams Kalverstraat og De 9 Stratjes er bare et steinkast unna. Unn deg en morsom kveld i Jordaan før du drar tilbake til overnattingsstedet i Hoofddorp.

Naturelskere kan dra på stranden i Zandvoort, eller fotturer og fugletitting i Zuid-Kennemerland nasjonalpark. Har du lyst å komme tettere på Hoofddorp, kan du leie en sykkel og sette kursen mot Westeinderplassen og ta en båttur på innsjøen.

Hoofddorp er en liten by, så du får med deg mye bare ved å bruke beina. Området er også perfekt for sykling og fotturer.

Bruk offentlige transportmidler for dagsturer som ligger lenger unna. Byen har togstasjon og et godt regionalt busstilbud. Det beste er å sette igjen bilen i Hoofddorp og bruke offentlig transport. Parkeringsavgiftene i byene, for eksempel Haarlem og Amsterdam, er nemlig høye.

Det er lett å reise til Hoofddorp både med bil og offentlig transport, ettersom byen ligger midt i Randstad. Kjøreturen fra Kiel til Hoofddorp tar knappe seks timer, avhengig av trafikken. Du kan også reise luftveien til Amsterdam og ta den fem minutter lange togturen til Hoofddorp fra Schiphol lufthavn.

Uansett hva du ønsker å oppleve på ferien, kan du velge og vrake mellom kultur og morsomme aktiviteter i løpet av weekendturen til Hoofddorp.

Aktiviteter i Hoofddorp

Ta en kikk på de ulike interessante utstillingene ved Anne Franks hus, et velkjent museum i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer og livemusikk du bør oppleve.

Denne slottslignende bygningen, som er fylt med nederlandske malerier og internasjonale artefakter, er landets største offentlig finansierte museum.

Se på de ulike spennende utstillingene ved Van Gogh-museet, et godt besøkt museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Dam-plassen er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

De enorme rommene i denne kongelige residensen huser en av verdens best bevarte samlinger av møbler i empirestil.

Det holdes ikke lenger gudstjenester i den gotiske kirken på Dam-plassen, men den huser utstillinger av religiøs kunst, kultur og gjenstander fra hele verden.

Se på de ulike spennende utstillingene ved NEMO vitenskapsmuseum, et populært museum i Amsterdam. Dette urbane området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Leidseplein er en velkjent severdighet du burde ta deg tid til i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Billetter og turer

Kveldscruiset vårt er et 90 minutters cruise om kvelden som introduserer deg til den unike stemningen i Amsterdam om kvelden. Tusenvis av lys med fokus på hundrevis av broer og ikoniske bygninger langs kanalene.

Billetter og turer

Tilbring en kveld på vannet, spis nybakt pizza rett fra ovnen og nyt forfriskende drikke mens du cruiser langs Amsterdams pittoreske kanaler. Nyt deilig italiensk pizza, iskrem til dessert og øl fra Heineken mens du passerer byens severdigheter.

Billetter og turer

Reis bort fra det travle sentrum av Amsterdam, og utforsk det roligere tempoet på den nederlandske landsbygden. Ta bilder av vindmøller langs elven, besøk fiskerlandsbyer som fortsatt er fulle av tradisjoner, sett tennene i velsmakende smaksprøver hos en lokal osteprodusent, og finn ut hvordan et par med ikoniske nederlandske tresko lages.

Billetter og turer

Nyt et overdådig, 4-retters festmåltid ved bordet ditt mens du seiler fredelig langs fortryllende opplyste kanaler. Gli forbi landemerker som Anne Franks hus og Hermitage-museet. Det lokale mannskapet forteller spennende historier om byen mens du nyter omgivelsene med en drink i hånden.

Billetter og turer

Når mørket senker seg våkner de fortryllende kanalene, som snor seg gjennom Amsterdams historiske sentrum, stemningsfullt til live. Nipp til en deilig cocktail, kos deg med velsmakende snacks og hør på et lydspor som får deg i godt humør om bord i en komfortabel båt, mens de sjarmerende omgivelsene på kveldstid passerer bedagelig forbi.

Billetter og turer

Denne spesielle kombinasjonsbilletten for to hovedattraksjoner i Amsterdam sparer deg for både penger og tid mens du utforsker Amsterdams fantastiske steder og dens sjarmerende kanaler. Bruk først i køen-billetten til å komme inn i et av Amsterdams vakreste museer, Rijksmuseum.

Billetter og turer

Kjenn, se, lær og opplev Nederland på bare én time. Har du alltid har drømt om en unik flyreise opplevelse som ikke bare viser, men virkelig gir deg følelsen av Nederland. Fantastisk film tilbyr et fantastisk fugleperspektiv, i tillegg til ny innsikt i hvordan Nederland ble til.