Ting å gjøre i Amsterdam

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Amsterdam som viser gatescener, historisk arkitektur og by

Så mange aktiviteter i Amsterdam, og så liten tid!

Mange tilreisende kommer til Amsterdam for å nyte av byens liberale holdninger til livsnytelse. Selv om de mest ekstreme formene av livsnytelse kanskje ikke er for alle, har denne stemningen påvirket mange aktiviteter i Amsterdam, og bidrar til byens helt egne, avslappete atmosfære. En av de beste måtene å se byen på, er ved leie en sykkel og bare trille rundt. Da får du dekket store deler av byen på kort tid, og helt sikkert gjort deg opp en mening om hva du vil se ellers, og kanskje hvor køene er litt for lange.

Lange køer, det må man nesten holde ut med på de mest populære severdighetene. Da er det godt å vite at nederlenderne er effektive, og selv lange køer går forholdsvis fort unna. Selv på evig populære Rijksmuseum går det greiere enn man skulle tro å komme inn. På Museumsplein, der Rijksmuseum ligger, er det flere andre ting å gjøre. Vegg i vegg ligger Van Gogh-museet og Stedelijk- museet, som begge hyller kunsten, dog hver sin epoke. Hvis naturlige kunstverk er mere interessant, ligger også Diamantmuseet på Museumsplein sammen med disse andre. Den andre, store nederlandske kunstmaleren, Rembrandt van Rijn, har sitt museum på Waterlooplein, litt lenger inn mot sentrum.

Se byen i ro og mak

Det er få ting å gjøre i Amsterdam som er så avkoblende og samtidig informativt lærerike som en tur med kanalbåt. Her får man sett enormt mange av de flotte, historiske bygningene denne vakre byen består av. Amsterdam er en by der kanalene spiller en stor rolle, så det er veldig stor trafikk på disse, samtidig som man får sett overraskende store deler av byen herfra. Man får sett en annen del av livet dersom man observerer det fra innsiden av en av byens mange koselige, brune puber. Det er en unik stemning på disse, veldig inkluderende og gemyttlig.

La de vakre fargene og deilige duftene skape den perfekte stemningen rundt Amsterdam-besøket, besøk Blomstermarkedet! Bloemenmarkt er en kavalkade i farger og lukter, og en av de definerende og unike plassene å besøke i byen; her er det virkelig tulipaner i lange baner. Har du ikke andre ting å gjøre, er det bare å la livet passere fra en av de mange fortauskaféene, der man kan få en kaffe, øl eller noe å spise – nederlenderne er eksperter på snacks, prøv en stroopwaffel eller poffertjes hvis du liker noe søtt, bitterballen eller kroket hvis du vil ha noe salt og varmt.

Eller få opp tempoet

Med all den gode maten inntatt, kan det være greit å få beveget litt på seg. Amsterdam er en kompakt by uten de store friområdene som preger andre storbyer, men man kan allikevel finne spennende aktiviteter i Amsterdam som gir musklene arbeid og hjertet rytme. I Vondelpark kan man leie rollerblades og skøyte av gårde blant turister og hundeluftere, mens Rembrandtpark som ligger like bortenfor, har et bortgjemt område med gymapparater som det er helt gratis å bruke. Det er bare å slå seg løs.

Du finner også mye bra shopping i Amsterdam, Leidestraat er den største shoppinggaten i byen hvor du kan finne flere kjeder, men også butikker som er unike til Nederland. Ikke langt i fra finner du Kalverstraat, som også er et yppelig sted om du ser etter de nyeste trendene, og tilsammen gjør de Amsterdam til et rent shoppingmekka.

Populære aktiviteter i Amsterdam


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter

Mat, drikke og uteliv

Se alle 6 aktiviteter

Cruise og båtturer

Se alle 3 aktiviteter

Populære steder å besøke i Amsterdam

Områder i Amsterdam

Byer nær Amsterdam