Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Amsterdam

Se de 14 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Amsterdam

Så mange aktiviteter i Amsterdam, og så liten tid!

Mange tilreisende kommer til Amsterdam for å nyte av byens liberale holdninger til livsnytelse. Selv om de mest ekstreme formene av livsnytelse kanskje ikke er for alle har denne stemningen påvirket mange aktiviteter i Amsterdam og bidrar til byens helt egne avslappete atmosfære. En av de beste måtene å se byen på

er ved leie en sykkel og bare trille rundt. Da får du dekket store deler av byen på kort tid og helt sikkert gjort deg opp en mening om hva du vil se ellers og kanskje hvor køene er litt for lange.

Lange køer det må man nesten holde ut med på de mest populære severdighetene. Da er det godt å vite at nederlenderne er effektive og selv lange køer går forholdsvis fort unna. Selv på evig populære Rijksmuseum går det greiere enn man skulle tro å komme inn. På Museumsplein der Rijksmuseum ligger er det flere andre ting å gjøre. Vegg i vegg ligger Van Gogh-museet og Stedelijk- museet som begge hyller kunsten dog hver sin epoke. Hvis naturlige kunstverk er mere interessant ligger også Diamantmuseet på Museumsplein sammen med disse andre. Den andre store nederlandske kunstmaleren Rembrandt van Rijn har sitt museum på Waterlooplein litt lenger inn mot sentrum.

Se byen i ro og mak

Det er få ting å gjøre i Amsterdam som er så avkoblende og samtidig informativt lærerike som en tur med kanalbåt. Her får man sett enormt mange av de flotte historiske bygningene denne vakre byen består av. Amsterdam er en by der kanalene spiller en stor rolle så det er veldig stor trafikk på disse samtidig som man får sett overraskende store deler av byen herfra. Man får sett en annen del av livet dersom man observerer det fra innsiden av en av byens mange koselige brune puber. Det er en unik stemning på disse veldig inkluderende og gemyttlig.

La de vakre fargene og deilige duftene skape den perfekte stemningen rundt Amsterdam-besøket besøk Blomstermarkedet! Bloemenmarkt er en kavalkade i farger og lukter og en av de definerende og unike plassene å besøke i byen; her er det virkelig tulipaner i lange baner. Har du ikke andre ting å gjøre er det bare å la livet passere fra en av de mange fortauskaféene der man kan få en kaffe øl eller noe å spise – nederlenderne er eksperter på snacks prøv en stroopwaffel eller poffertjes hvis du liker noe søtt bitterballen eller kroket hvis du vil ha noe salt og varmt.

Eller få opp tempoet

Med all den gode maten inntatt kan det være greit å få beveget litt på seg. Amsterdam er en kompakt by uten de store friområdene som preger andre storbyer men man kan allikevel finne spennende aktiviteter i Amsterdam som gir musklene arbeid og hjertet rytme. I Vondelpark kan man leie rollerblades og skøyte av gårde blant turister og hundeluftere mens Rembrandtpark som ligger like bortenfor har et bortgjemt område med gymapparater som det er helt gratis å bruke. Det er bare å slå seg løs.

Du finner også mye bra shopping i Amsterdam Leidestraat er den største shoppinggaten i byen hvor du kan finne flere kjeder men også butikker som er unike til Nederland. Ikke langt i fra finner du Kalverstraat som også er et yppelig sted om du ser etter de nyeste trendene og tilsammen gjør de Amsterdam til et rent shoppingmekka.

Kart

Discover neighborhoods in Amsterdam

Amsterdam sentrum

Madame Tussauds og Dam-plassen er noen av de mest populære attraksjonene i Amsterdam sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Nieuwmarkt stasjon eller Waterlooplein stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flerfoldige kaféer og spennende butikker.

MuseumSykkelturerMonument

Schiphol

Den strategiske beliggenheten til Schiphol gjør det til det perfekte utgangspunktet for en storbyferie i Amsterdam eller en av de andre byene i nærheten. Du kan også komme deg til stranden herfra.

ShoppingBusinessMiddag

Red Light District

I minst 600 år har lokalbefolkningen, sjømenn og reisende kommet til denne delen av Amsterdam for voksenunderholdning i de mange barene, bordellene og spisestedene.

MuseumSykkelturerMonument

Zaandam

Ta en båttur på Zaan, dra på shopping i Amsterdam, utforske landsbygda og lære om fortiden på et av de mange museene i denne koselige byen.

ShoppingBusinessMiddag

Kanalringen

Besøk disse halvsirkelformede kanalene, som ble bygget på 1700-tallet, for å se hvorfor mange mener Amsterdam minner veldig om Venezia.

SykkelturerBåtturerMuseum

Amstelveen

Ser du etter en god blanding av by og landsbygd? Besøk Amstelveen og opplev det beste fra begge verdener.

TeaterLevende musikkFestival