Egmond aan ZeeNederland

Ser du etter et flott reisemål for en strandferie? Der du kan oppleve både strender og kultur? Da bør du reise til Egmond aan Zee!

Dra på en weekendtur til Egmond aan Zee, det perfekte stedet for å slappe av og tilbringe tid på stranden. Det ligger også i nærheten av byer som Alkmaar og Bergen, som begge er flotte mål for dagsturer.

Egmond aan Zee har en lang historie. Fiskere slo seg ned på kysten her så tidlig som på 900-tallet. Sakte ble en landsby dannet, og deler av denne har siden blitt skylt bort av havet. Dagens promenade ligger faktisk der sentrum av byen en gang lå. Turismen tok seg opp etter andre verdenskrig, og Egmond aan Zee har siden da vokst til et ganske stort reisemål for ferier og dagsturer.

Slapp av på stranden eller ta et bilde av fyrtårnet J.C.J. van Speijk. Ta en spasertur på stranden eller utforsk den fra hesteryggen. Hvis du drar langt nok, kommer du til en av nabolandsbyene, som Bergen aan Zee. De to kystbyene er adskilt av Noordhollands Duinreservaat, som er et stort naturreservat med skoger og sanddyner som er perfekt for fotturer. Bergen og Alkmaar er også verdt en dagstur. Sett deg på en fortauskafé i stilige Bergen eller gå opp til toppen av veiehuset på Waagplein i Alkmaar.

Ta en gåtur i skogen og sanddynene, utforsk stranden fra hesteryggen, ta et bad i havet eller sykle rundt i området. Det er mye å finne på i og rundt Egmond aan Zee. Selve landsbyen er liten, så den er lett å utforske til fots. Det er gratis å parkere i gatene utenfor sesong.

Egmond aan Zee har ikke togstasjon, så du må ta bussen. Ta toget til Alkmaar, og deretter buss videre til Egmond aan Zee. Hvis du reiser rundt i Nederland med bil, og du kommer fra sør, følger du skiltene til Amsterdam og tar deretter A9 mot Alkmaar. Hvis du kommer fra nordøst, tar du Afsluitdijk.

Nyt et opphold med partneren din eller hele familien i vakre Egmond aan Zee.

De mest populære hotellene i Egmond aan Zee

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Sonnevanck
Hotel Sonnevanck
2.5 out of 5
Wilhelminastraat 114 - 116, Egmond aan Zee

Dette hotellet ligger ved sjøen og 5 minutters gange unna Fyrtårnet J.C.J. van Speijk og Noordhollands Duinreservaat. Egmond aan Zee-stranden ligger 0,5 kilometer ...

3.9/5Good! (149 anmeldelser)

"Eenvoudig maar netjes. Heerlijk ontbijt.Hartelijke ontvangst."…"

Anmeldelse skrevet 11. jul. 2020

Hotel Sonnevanck
Hotel Zuiderduin
Hotel Zuiderduin
4 out of 5
Zeeweg 52, Egmond aan Zee
Prisen er 1 656 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i Egmond aan Zee og 10 minutters gange unna Fyrtårnet J.C.J. van Speijk og Egmond aan Zee-stranden. ...

4.1/5Very Good! (253 anmeldelser)

"Die Lage der Unterkunft ist sehr gut. In zwei Minuten Fußweg ist man am Strand und in der Innenstadt. Ein großer Minuspunkt ist leider die Hellhörigkeit der Zimmer"…"

Anmeldelse skrevet 25. jun. 2020

Hotel Zuiderduin
Fletcher Badhotel Egmond aan Zee
Fletcher Badhotel Egmond aan Zee
3 out of 5
Parallelweg 2, Egmond aan Zee
Prisen er 1 704 kr per natt

Dette hotellet ligger ved sjøen og få skritt unna Fyrtårnet J.C.J. van Speijk og Egmond aan Zee-stranden. Dessuten ligger Noordhollands Duinreservaat og Bergen ...

3/5 (73 anmeldelser)

"Leuk kleinschalig hotel, heerlijk rustig gelegen vlakbij strand en winkelstraat. Mooie kamer, goed ontbijt, prettige bediening, Gelukkig geen liften en dat soort modern ongemak."…"

Anmeldelse skrevet 21. sep. 2019

Fletcher Badhotel Egmond aan Zee

Populære steder å besøke i Egmond aan Zee

Fyrtårnet J.C.J. van Speijk
Bilde av Fyrtårnet J.C.J. van Speijk

Fyrtårnet J.C.J. van Speijk

Historien til Egmond aan Zee kan du finne ut mer om hvis du går innom Fyrtårnet J.C.J. van Speijk. Området har strender som passer godt for en trivelig spasertur, eller du kan bli med aktiviteter som sykkelturer.

Anne Franks hus
Bilde av Anne Franks hus

Anne Franks hus

4/5(17 anmeldelser)

Se hvor den modige og berømte jødiske tenåringen gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig, samtidig som hun skrev den verdenskjente dagboken.

Zandvoort strand
Bilde av Zandvoort strand

Zandvoort strand

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på Zandvoort strand, en populær strand i Zandvoort. Området har sjøutsikt du bør oppleve.

Prinsengracht
Bilde av Prinsengracht

Prinsengracht

Gå utendørs og opplev naturen ved Prinsengracht, et populært stoppested i Amsterdam. Dette urbane området har teatre du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

De Negen Straatjes
Bilde av De Negen Straatjes

De Negen Straatjes

4.5/5(2 anmeldelser)

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter, et godt besøkt shoppingområde i Amsterdam. Dette familievennlige området er kjent for sine mange restauranter.

Ostemarked
Bilde av Ostemarked

Ostemarked

På turen til Alkmaar kan du lete etter den perfekte gaven å ta med hjem dersom du stikker innom Ostemarked. Området er kjent for de spennende ostebutikkene sine, og her kan du i tillegg bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Byer nær Egmond aan Zee

Plein som viser gatescener og spise utendørs

Bergen

Figenita på trover

Bergen aan Zee