EnkhuizenNederland

Denne byen helt øst i Nord-Holland er et paradis for de som liker kultur og for barnefamilier. Hva med en weekendtur til Enkhuizen?

Enkhuizen har noe for alle, og her kan du blant annet se et stort friluftsmuseum og en gammel byport. Det er også det perfekte stedet for å tilbringe dagen utendørs. Oppdag parkene eller lei en båt.

Enkhuizen har en lang historie, og er nevnt i dokumenter så tidlig som på 1200-tallet. Etter at Zuiderzee ble skapt, ble det en viktig by for sjøfart og fiske. Den vokste raskt til en forholdsvis stor by, og det ble reist murer, et prosjekt som varte frem til 1500-tallet.

Du kan fortsatt se rester etter de gamle bymurene i dag. For eksempel Drommedaris, som er den gamle sørlige porten til byen og et imponerende byggverk.

Hvis du ønsker å lære mer om lokalhistorien, er det familievennlige Zuiderzeemuseum et fint sted å begynne. Det er faktisk et friluftsmuseum der du kan se hvordan livet i Enkhuizen var før Afsluitdijk ble bygd. En annen ting som passer for hele familien er Sprookjeswonderland, en fornøyelsespark med alle typer attraksjoner for barn.

Hvis været er bra og du føler for en tur ut i naturen, bør du dra til Snouck van Loosenpark. Wilhelminaplantsoen er en fin park der du kan slappe av.

Når du har sett alt som er å se i byen, kan du dra ut til vannet. Det organiseres en rekke båtturer i og rundt Enkhuizen. Du kan også leie en båt og dra ut med familie eller venner på egen hånd. Hvis du trives best på land, kan du leie en sykkel og dra ut av byen.

Byen har en togstasjon, noe som gjør det enkelt å reise til Enkhuizen med offentlig transport. Det går flere direktetog fra Amsterdam som tar deg til Enkhuizen på en time. Hvis du reiser rundt i Nederland med bil, kan du ta A6 eller A7 til Enkhuizen fra Randstad.

Opplev vannet, kanalene og kulturen i den flotte byen Enkhuizen, som ligger i regionen Vest-Friesland i provinsen Nord-Holland.

De mest populære hotellene i Enkhuizen

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Het Wapen van Enkhuizen
Het Wapen van Enkhuizen
3 out of 5
Breedstraat 59, Enkhuizen
Prisen er 1 285 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Enkhuizen og 10 minutters gange unna Enkhuizen Stadhuis og IJsselmeer. Dessuten ligger Enkhuizen byfengsel og Zuiderkerk ...

4.3/5Excellent! (25 anmeldelser)
Nice location

"The town is beautiful. The hotel stored our bikes indoors. Good simple breakfast."…"

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2017

Het Wapen van Enkhuizen
Hotel De Koepoort
Hotel De Koepoort
4 out of 5
Westerstraat 294, Enkhuizen
Gratis avbestilling
Prisen er 1 275 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Enkhuizen og 15 minutters gange unna Snouck van Loosen-parken og IJsselmeer. Dessuten ligger Westerkerk og Zuiderkerk ...

4.3/5Excellent! (82 anmeldelser)

"Prima ontbijt, ruime kamer, schoon (maar met een wat vreemde geur), typische ontvangst aan de receptie, nadruk op wat niet mag, betaald parkeren (€ 9, terwijl op zaterdagavond en zondag op veel plekken gratis geparkeerd kan worden), gevoel dat er toezicht op je wordt gehouden omdat ze bang zijn dat ..."…"

Anmeldelse skrevet 18. okt. 2019

Hotel De Koepoort
SuyderSee Hotel
SuyderSee Hotel
4 out of 5
Koltermanstraat 7, Enkhuizen

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Enkhuizen og 15 minutters gange unna Westerkerk og IJsselmeer. Dessuten ligger Snouck van Loosen-parken og Zuiderkerk ...

4/5Very Good! (24 anmeldelser)
Skuffende i forhold til omtale

"OK hotell, pen resepsjon, ordinärt rom, forferdelig renhold på verandaen, med masser av edderkopper og spindelvev i tillegg til mye fugleskitt. Vi påpekte dette, men fikk beskjed om at det var umulig å holde det rent hele tiden!!?? Fant et par meget bra resturanter i närheten"…"

Anmeldelse skrevet 8. aug. 2018

SuyderSee Hotel

Populære steder å besøke i Enkhuizen

Sprookjes wonderland
Bilde av Sprookjes wonderland

Sprookjes wonderland

Pass på å få med deg Sprookjes wonderland under oppholdet i Enkhuizen. Området har interessante museer og en fornøyelsespark du ikke bør gå glipp av.

Batavia Stad
Bilde av Batavia Stad

Batavia Stad

Shoppingglade kan kose seg ved Batavia Stad på reisen til Lelystad. Området har landlige omgivelser og en fornøyelsespark du burde oppleve.

Volendam havn
Bilde av Volendam havn

Volendam havn

Sett kursen mot byens esplanade, der du finner kafeer og restauranter med fersk fisk, utsikt mot havet og butikker der du kan ta bilder av deg selv iført tradisjonelle klesdrakter.

Populære aktiviteter i Enkhuizen

I amsterdam City Card
Bilde av I amsterdam City Card

I amsterdam City Card

681 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billett til Heineken Experience
Bilde av Billett til Heineken Experience

Billett til Heineken Experience

196 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Kveldscruise med Blue Boat Company
Bilde av Kveldscruise med Blue Boat Company

Kveldscruise med Blue Boat Company

204 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billetter til Van Gogh-museet
Bilde av Billetter til Van Gogh-museet

Billetter til Van Gogh-museet

211 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke
Bilde av Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

236 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise
Bilde av Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

143 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende

Byer nær Enkhuizen